Fashion Live z pohľadu influenceriek: Slovenskí návrhári sú svetoví

Fashion Live z pohľadu influenceriek: Slovenskí návrhári sú svetoví

Fashion Live bol už tradične módnou bodkou jesene. Odvážne, nápadité, farebné, ale aj hravé. Kolekcie slovenských návrhárov opäť potvrdili vysokú kvalitu a záujem. Trojdňový maratón priniesol množstvo inšpirácií a pritiahol módne ikony, expertov, ale aj bežných nadšencov. V hľadisku nechýbali ani slovenské fashion blogerky a influencerky, ktoré sme počas návštevy v elegantnej Persil zóne vyspovedali. Prezradili nám, ako vnímajú tvorbu slovenských dizajnérov a čo ich počas 6. ročníka Fashion Live najviac oslovilo.

Pozri aj: Halloweenske kostýmy pre páry: Ako zabodovať vo dvojici? ​

Barbara Jagušák

Zdroj: Shutterstock®

Vysoká kvalita a nadčasová móda

Barbara Jagušák je známa svojím pozitívnym vzťahom k móde. Ako sama hovorí, na Fashion Live chodí vždy s veľkým očakávaním. „Myslím si, že naši návrhári majú vysokú kvalitu a ponúkajú krásnu nadčasovú módu s nápadom. Medzi mojich obľúbencov patrí Lenka Sršňová, Martin Hrča, Marcel Holubec W. a Terézia Feňovčíková. Opäť predviedli svoju vyzretosť, konzistenciu v tvorbe a dokonalú krajčírsku zručnosť. Skvelú show znova predviedol Boris Hanečka, ktorý je ako performer nenahraditeľný,“ prezradila nám Babsy, ktorá si nikdy nenechá ujsť ani zahraničné fashion weeky a domnieva sa, že slovenskí návrhári atakujú svetovú úroveň.

„Dovolím si tvrdiť, že naši návrhári sú skutočne svetoví. Svedčia o tom aj mnohé ocenenia, ktoré si často odnášajú zo zahraničných fashion fairs. Je škoda, že sa o týchto úspechoch doma veľa nehovorí. Verím, že ak by napríklad Lenka Sršňová žila v Tokiu alebo Marcel Holubec W. v Paríži, poznalo by ich oveľa viac ľudí.“

Fashion Live a blogerky

Zdroj: Shutterstock®

O pekných veciach často nevieme

Móda je srdcovou záležitosťou aj pre blogerky Ivanu Stanclovú a JanaH. Ich výrazný a osobitý štýl sa pretavuje do každodenných outfitov, preto inšpirácie hľadali aj medzi dizajnérmi na Fashion Live. „Ich tvorbu vnímam veľmi pozitívne. Na Slovensku sa tvoria krásne veci a často o tom ani nevieme. Ľudia majú ťažké podmienky sa presadiť a čo počúvam od menších dizajnérov, aj kvalitné látky sa u nás zháňajú ťažko. A keďže ja sama som farebná, oslovila ma tvorba Lenky Sršňovej a taktiež nejde uprieť veľký talent pre umenie ani Borisovi Hanečkovi,“ povedala blogerka Ivana Stanclová.

To, že aj v takej malej krajine, akou je Slovensko, panuje v dizajnérskom prostredí nepopierateľná kvalita, potvrdzujú aj slová blogerky JanaH. „Keďže som sa zúčastnila iba dvoch dní, dokonalú show Borisa Hanečku som videla iba online. Čo ma dosť mrzelo, lebo som sa evidentne pripravila o skvelý zážitok. No myslím si, že ani ostatní návrhári nezostali svojej povesti nič dlžní a som presvedčená o tom, že by sa za svoju tvorbu nemuseli hanbiť kdekoľvek vo svete. Som hrdá, že aj tu na našom malom Slovensku máme takých talentovaných módnych tvorcov.“    

Módna prehliadka a blogerky

Zdroj: Shutterstock®

Boris Hanečka zaujal aj šokoval

Medzi blogerkami sa najčastejšie skloňovalo práve meno Borisa Hanečku a jeho dychvyrážajúca prehliadka. Okrem tradičného predstavenia kolekcie, priniesol mimoriadny vizuálny zážitok, inšpirovaný prostredím nemocnice. „Pre mňa už tradične medzi najväčšie módne zážitky patril Boris Hanečka, ale aj Martin Hrča a Marcel Holubec. Trio dizajnérov, z ktorých je každý iný, originálny a vždy vie na svojich prehliadkach niečím krásnym zaujať. Milujem prírodné motívy a dokonalú ručnú prácu v kolekciách Martina Hrču, ktorý ju opäť ukázal v novom svetle i tento rok, zamilovala som sa do prekrásnych honosných šiat Borisa Hanečku a potešila som sa, že do kolekcie Marcela Holubca W. sa tento rok dostalo aj trochu farieb. Som večný fanúšik našej módnej tvorby a myslím si, že sa naši dizajnéri neustále posúvajú dopredu a držia krok s trendmi i so štandardmi svetovej módy,“ zhodnotila blogerka The blond zebras. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 30.10.18 07:10

ĽŠ
karma
100.00

Súhlasím, naši návrhári majú vysokú kvalitu a ponúkajú krásnu nadčasovú módu s nápadom, na Slovensku sa tvoria krásne veci a často o tom ani nevieme.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 03.11.18 11:19

MM
karma
100.00

ja stále tvrdím, že máme veľa šikovných ľudí, nielen návrhárov...

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 08.12.18 15:40

ZS
karma
100.00

palec hore pre nasich navrharov

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 12.04.19 15:00

karma
127.00

Zaujímavé modely.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní