Búrka v sne: Čo symbolizuje a aký je jej význam?

Búrka v sne: Čo symbolizuje a aký je jej význam?
  • 06.05.2023
  • Michaela Kožáková

Sny môžu byť účinným spôsobom, ako spracovať svoje pocity, najmä tie, s ktorými máme v bdelom živote problémy. Často sú sny odrazom našich emócií, pocitov a myšlienok, ktoré máme a prežívame v skutočnom živote.

Vo všeobecnosti je zlé počasie symbolom akéhokoľvek typu nepokoja, či už na osobnej alebo duševnej úrovni. Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa nám sníva o búrkach a bleskoch. Podľa jedného z výkladov snov búrka vyjadruje pocity úzkosti alebo hnevu.

Búrky a hromy môžu tiež predstavovať vnútorný konflikt alebo strach. Sny o búrkach môžu byť aj prejavom toho, ako sa v danom okamihu cítite alebo ako vnímate svoj život.

Snívalo sa vám niekedy o búrke? Mali ste sen o tom, že ste pozorovali búrku? Čo sa vám takýto sen snaží naznačiť? 

Pozri aj: Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?

Prečo sa nám sníva o hromoch, bleskoch a búrke?

Podľa výkladu snov je sen o búrke spojený s nasledujúcimi situáciami vo vašom bdelom živote:

  • pravdepodobne významná časť vášho života je v ohrození. Môže ísť o vzťah, prácu alebo i zdravie. V tomto prípade je takýto sen varovaním, aby ste začali konať a venovali pozornosť zmenám, ktoré by vás mohli negatívne ovplyvniť.
  • v poslednej dobe sa cítite vyčerpaní, unavení a bez energie.
  • ste pod neustálym tlakom a stresom.
  • vo vašom bdelom živote nastala zmena, na ktorú ste neboli pripravení.

Ako interpretuje snár búrku v sne?

Snívanie o búrke je zvyčajne znakom potláčaného hnevu. Pravdepodobne sa v bdelom živote na niečo alebo niekoho hneváte. Búrky v sne môžu byť aj prejavom frustrácie z aktuálnych okolností alebo udalostí vo vašom živote. Ak máte napríklad problémy v práci, snívanie o búrke môže byť pre vás spôsobom, ako vyjadriť svoj hnev.

Sen o prečkaní búrky bez akejkoľvek ujmy môže byť metaforou prekonania emocionálnej krízy. Možno ste v bdelom živote museli čeliť nejakej ťažkosti alebo problému a podarilo sa vám ho prekonať.

Sen o tom, že vás zastihne nečakaná búrka naznačuje, že sa cítite pod tlakom nejakej novej výzvy alebo prekážky vo vašom živote.

Snívanie o čakaní na búrku môže predstavovať čakanie na to, že niečo zlé sa vyrieši samo. Možno očakávate, že nejaký problém sa vyrieši sám bez toho, aby ste sa s ním snažili niečo urobiť.

Sen o blížiacej sa búrke je znamením, že vás čoskoro zastihnú problémy. Čaká vás nejaká kríza alebo výzva vo vašom živote.

Snár pozorovanie búrky z bezpečnej vzdialenosti vysvetľuje ako vnútornú silu, vďaka ktorej dokážete zvládať stres, nátlak či akúkoľvek situáciu, ktorá vám v živote príde do cesty. Tento sen možno chápať aj ako znamenie, že máte dostatok sily a energie na to, aby ste sa vyrovnali so svojimi životnými problémami.

Sen o hľadaní úkrytu pred búrkou je náznakom toho, že si potrebujete oddýchnuť od svojho nabitého programu a relaxovať. Možno ste unavení a preťažení prácou alebo inými povinnosťami. Nezabúdajte však na to, že by ste nemali zanedbávať svoje zdravie.

Sen o snehovej búrke

Podľa snára snehová búrka v snoch symbolizuje vnútorný zmätok a chaos. Môže tiež naznačovať pocity o tom, že ste zahltení problémami alebo ťažkosťami.

Sny o snehovej búrke môžu reprezentovať aj strach. V bdelom živote sa bojíte zmien, ktoré sa práve dejú vo vašom živote.

Neprehliadnite: Čo znamená sen o páde z útesu či do výťahovej šachty? Je to odraz úzkosti a strachu?

Sen o blesku

Videli ste vo svojom sne udierať blesk? Podľa snára blesk vo vašich snoch môže byť predzvesťou nečakaných udalostí, ktoré si budú vyžadovať vašu pozornosť. Sen o blesku môže tiež predstavovať náhle prebudenie, duchovné odhalenie, pravdu a očistu, ale tiež šokujúci zvrat udalostí. 

Takýto sen vás chce upozorniť, že vo vašom živote sa dejú určité veci, na ktoré by ste sa mali viac sústrediť. 

Podľa snára úder blesku vo vašej blízkosti naznačuje, že vesmír sa vám snaží pomôcť dosiahnuť určitý cieľ. Ak sa však momentálne nachádzate v nebezpečnej alebo riskantnej situácii, tento sen vás môže tiež varovať, aby ste postupovali opatrne.

Zasiahnutie bleskom snár považuje za negatívne znamenie. Je to symbol konfliktu alebo hádky s vašimi priateľmi, rodinou alebo kolegami v práci. Má však i pozitívny význam, podľa ktorého takýto sen môže byť predzvesťou získania bohatstva, obdivu alebo pochopenia určitých súvislostí vo vašom živote.

Guľový blesk v sne

Videli ste vo svojom sne guľový blesk? Takýto sen vám naznačuje, že sa vám podarí premôcť nástrahu. Poslednú dobu bojujete s krivdou, ktorej konečne prídete na kĺb. Guľový blesk môže byť tiež znakom nečakaného finančného zisku alebo kariérneho postupu, ktorý však nezávisí od vás samotných.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní