Čo symbolizuje posteľ v sne? Ide o pozitívny význam alebo nás chce na niečo upozorniť?

Čo symbolizuje posteľ v sne? Ide o pozitívny význam alebo nás chce na niečo upozorniť?
  • 17.06.2023
  • Michaela Kožáková

Pre mnohých z nás je posteľ znakom pohodlia, dobrého spánku a dokonca i domova. Neexistuje nič lepšie, ako sa po dlhom, ťažkom dni poriadne vyspať. Posteľ slúži nielen na spánok či oddych, ale i na intímne záležitosti.

Niekedy sa môže stať, že sa posteľ objaví i v našich snoch. Sen o posteli sa považuje za symbol pokoja, intímnych dobrodružstiev, zábavy, v niektorých prípadoch choroby a lenivosti. Podľa snára posteľ v sne je tiež predzvesťou blížiacej sa návštevy. Rozbitá a pokazená posteľ je podľa výkladu snov znamením chudoby. 

Sen o tom, že ležíte chorí v posteli znamená, že zažijete súženie. Ak ste v posteli s osobou, ktorú nepoznáte, takýto sen vám naznačuje, že by ste mali prehodnotiť niektoré nedávne rozhodnutia. Ak je s vami v posteli osoba rovnakého pohlavia, budete musieť niekomu vysvetliť, prečo ste nedodržali svoj sľub, ktorý ste mu dali. 

Čo prezrádza manželská posteľ v sne? A akú symboliku v sebe skrýva ustielanie postele?

Neprehliadni: Schody v sne - čo symbolizujú a aký je ich význam?

Aká bola posteľ vo vašom sne?

Krásna, bohato vystlaná a veľká posteľ v snoch symbolizuje bezpečný život, ktorý však môže byť po čase trochu fádny a nudný. Podľa snára manželská posteľ zase znamená zmenu v živote. Ak malo takýto sen slobodné dievča, manželská posteľ môže byť predzvesťou svadby. 

Snár bielu posteľ v sne považuje za znak veľkej a čistej lásky. Takýto sen môže tiež predstavovať šťastie nielen vo vzťahových záležitostiach, ale tiež v oblasti pracovného života. Sen o drevenej posteli sľubuje výraznú zmenu životného štýlu.

Snár poschodovú posteľ v sne interpretuje ako varovanie. Dajte si pozor na prchavé túžby, ktoré by vás mohli rozptýliť a oddialiť od vašich skutočných plánov. 

Podľa snára detská posteľ v sne je pozitívnym symbolom a predpovedá radostné a šťastné udalosti, ktoré môžu ovplyvniť váš pracovný, ale i súkromný život. 

Prázdna posteľ v sne o vás prezrádza, že túžite po láske a chcete sa zbaviť samoty. Hľadáte partnera, ktorý vám bude oporou a zároveň dobrým priateľom.

Sen, v ktorom ste videli posteľ niekoho iného, môže symbolizovať krátkodobé odlúčenie od vášho partnera, ba dokonca i rozchod.

Ležať v posteli

Snívalo sa vám o tom, že ste ležali v posteli? Snár sen o ležaní v posteli interpretuje ako znak pokojného, tichého života bez starostí a akýchkoľvek problémov. Pravdepodobne ste veľmi vyrovnaný človek a nič vás len tak ľahko nevyvedie z miery. 

Ak ležíte v posteli s neznámou osobou, takýto sen znamená, že vás budú chcieť zatiahnuť do niečoho zlého. Dobre si premyslite, do akých plánov sa púšťate a hlavne s kým. 

Ustielanie postele v sne

Podľa snára ustielanie postele v sne môže znamenať zhoršenie zdravia. Sny o výmene posteľnej bielizne môžu predpovedať zoznámenie sa s osobou, ktorá získa významné postavenie vo vašom živote. Online snár zase tvrdí, že výmena posteľnej bielizne tiež môže byť predzvesťou zmeny pracovnej pozície. 

Snívalo sa vám o tom, že ste ustielali posteľ niekomu inému? Takýto sen vám chce naznačiť, aby ste si dávali pozor na zradu, najmä v tom prípade, ak máte spoločné podnikateľské plány so svojím známym. 

Ak ste vo svojom sne zakrývali posteľ prehozom, pravdepodobne vo svojej duši uchovávate nejaké tajomstvo. Pamätajte si, že minulosť vás bude prenasledovať až dovtedy, kým sa s ňou nevysporiadate.

Pozri aj: Dvere v sne: Čo znamená ich otváranie, klopanie na dvere či zamykanie?

Kúpa postele

Ako snár interpretuje kúpu postele? Ak vo svojom sne kupujete novú posteľ, je možné, že čoskoro vám pribudnú nové povinnosti. Kúpa postele do spálne predpovedá množstvo prác, ktoré vám zaberú všetok voľný čas. Môže ísť o sťahovanie, prerábanie vášho domu či bytu, ale aj plánovanie svadby či narodenie dieťaťa. 

Had v posteli

Sen o hadovi je určite nepríjemný a to najmä vtedy, ak sa vám sníva o tom, že ho máte v posteli. Podľa snára had v posteli nie je dobrým znamením. Ak má takýto sen žena, mala by sa mať na pozore pred blízkou osobou, ktorá sa tvári, že je jej priateľom. 

Ak hada v posteli vo svojom sne vidí muž, mal by byť opatrný vo svojich neuvážených vzťahoch, ktoré môžu viesť k nežiadúcim následkom. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní