Sen o dusení - výklad a význam snov s tematikou Dusiť sa

Sen o dusení - výklad a význam snov s tematikou Dusiť sa
  • 23.09.2023
  • Michaela Kožáková

Dusenie v snoch môže predstavovať množstvo rôznych vecí. Môže to byť varovanie z vášho podvedomia, aby ste sa vyhli konkrétnej situácii, alebo to môže symbolizovať strach či úzkosť, ktoré zažívate vo svojom bdelom živote.

Sny o udusení zvyčajne vychádzajú z pocitu obmedzenia. Či už sa cítite obmedzovaní v osobnom vzťahu alebo v profesionálnom prostredí, tento pocit má priamy vplyv na vaše duševné zdravie.

Pocit dusenia alebo udusenia sa vo sne možno interpretovať ako znak preťaženia emocionálnymi alebo psychologickými problémami. Môže to tiež naznačovať potrebu urobiť zmeny vo svojom živote alebo riešiť dlho odkladané problémy. Sen o uškrtení alebo udusení môže vyjadrovať potrebu lepšie ovládať svoj život alebo nájsť zdravší spôsob zvládania stresu.

Čo symbolizuje dusenie v knihe snov? Čo znamená, sen o škrtení alebo, ak vo svojom sne dusíte niekoho iného?

Neprehliadni: Sen, v ktorom nemôžeš chodiť - TOTO sú dôvody, prečo sa ti sníva

Význam dusenia vo sne a jeho príčiny

Mávate sny o tom, že dusíte? Dusíte sa jedlom, dusíte sa dymom alebo sa vám snívalo o tom, že vás niekto škrtí? Aké sú príčiny takýchto snov? Aký je význam zadusenia sa?

  • V bdelom živote sa cítite preťažení a nevládzete. Snívať o dusení môže byť metaforou pre pocit, že sa dusíte svojimi problémami. Prípadne môže byť dusenie znakom toho, že sa cítite v pasci alebo ohrození.
  • Môže ísť o varovanie, že ste v nebezpečenstve alebo sa nachádzate v situácii, kedy sa nemôžete len tak nečinne prizerať, ale musíte konať.
  • Niekoho ste sklamali a teraz vás to trápi.
  • Máte strach zo zlyhania alebo zo samoty.
  • Skrývate tajomstvo, ktoré vás dlhšiu dobu ťaží.
  • Hádate sa s členom rodiny, ktorý má na vás príliš vysoké očakávania. Máte dojem, že chce dosiahnuť to, čo sa nepodarilo jemu, a tak si vyliečiť svoje vlastné sklamania.
  • Bojíte sa, že v bdelom živote prídete o to najcennejšie, čo máte. Môže to byť niekto blízky, zdravie, práca či zmysel života.
  • Príčinou snov o udusení alebo škrtení môže byť aj zdravotný a duševný stav snívateľa, napríklad astma, strach z výšok, z utopenia sa či spánkové apnoe (stav, ktorý spôsobuje, že človek prestane dýchať počas spánku).

Snívať o škrtení - sen o škrtení a dusení

Dusenie sa v sne má zväčša negatívny význam. V niektorých prípadoch môže dusiaca sa osoba predstavovať negatívny aspekt vašej osobnosti, ktorý sa snažíte prekonať. Dusiaca sa osoba je tiež symbolom nejakého nevyriešeného emocionálneho problému, ktorý vám spôsobuje trápenie.

Podľa snáru sen, v ktorom sa dusíte môže naznačovať, že sa cítite ohromení alebo ohrození. Dusenie vo sne môže tiež odrážať vašu úzkosť alebo strach zo straty kontroly.

Sen, v ktorom vás niekto škrtí, symbolizuje, že máte problémy s vyjadrením svojich emócií, napríklad strachu, hnevu alebo lásky. Takýto sen výklad snov tiež vysvetľuje tak, že sa vám niekto snaží zabrániť v tom, aby ste niečo povedali. Tento sen znamená aj to, že vás niekto opúšťa a vy ste si to ešte neuvedomili.

Zadusiť sa v sne

Kniha snov sen, v ktorom sa vám sníva o tom, že vás niekto dusí, interpretuje ako pocit toho, že sa cítite uväznení a nedokážete sa sami dostať z určitej situácie. Máte pocit, že nemôžete dýchať alebo že vás niekto brzdí. Takýto sen vás môže tiež upozorňovať na toxický vzťah, ktorý vám spôsobuje stres a vyvoláva vo vás citové napätie.

Ak sa vo svojom sne snažíte lapať po dychu, no aj napriek tomu sa udusíte, mali by ste tento sen vnímať ako varovanie. Niekto vo vašom blízkom okolí, komu dôverujete, sa vás pokúsi zraniť alebo oklamať. Táto nočná mora vám tiež naznačuje, že ste veľmi zraniteľní a často si v mnohých situáciach neviete poradiť bez pomoci druhých. 

Dusíte sa dymom v sne

Mali ste sen o tom, že sa dusíte dymom? Snívať o udusení alebo dusení dymom, či už cigaretovým alebo spôsobeným požiarom, kniha snov interpretuje ako únavu a vyčerpanie snívajúceho spôsobené nespokojnosťou so svojím životom a neustálym premýšľaným o názore iných ľudí. 

Pozri aj: Stratiť sa v sne môže byť odrazom vašej neistoty, ale má i pozitívny význam

Udusenie jedlom

Dusili ste sa jedlom vo vašom sne? Takýto sen, o tom, že sa dusíte jedlom, sa sníva mnoho ľuďom. Jedlo vo vašom sne môže predstavovať nejaký emocionálny konflikt, ako napríklad problém alebo nezhody, ktoré máte s niekým, na kom vám záleží. Takýto sen môže tiež naznačovať, že vo vašom bdelom živote nemáte odvahu povedať blízkej osobe pravdu, pretože sa obávate, že by jej to mohlo ublížiť, a tak to v sebe dusíte.

Výklad snov tiež udusenie jedlom intepretuje ako skutočný boj s kontrolou vašich stravovacích návykov.

Sen o tom, že dusíte niekoho iného

Podarilo sa vám uškrtiť človeka vo sne? Mali ste niekedy podobný sen? Uškrtenie človeka vo sne, či už niekoho, koho poznáte alebo neznámu osobu, znamená, že chcete zabrániť tomu, aby určité tajomstvá vyšli najavo. Obávate sa, že niektoré skutočnosti, ktoré sa vás týkajú, by vám mohli spôsobiť problémy, ak sa to dozvedeli určití ľudia. 

Vidieť dusiť sa inú osobu

Čo znamená sen o tom, že vidíte dusiť sa niekoho iného? Takýto sen môže odrážať strach alebo úzkosť, ktorú zažívate vo svojom bdelom živote v súvislosti s určitou osobou. Dusiaca sa osoba vo vašom sne môže byť niekto, na kom vám záleží, alebo to môže byť situácia vo vašom živote, ktorá vás znepokojuje. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní