3 znamenia horoskopu, ktoré mávajú problémy so spánkom

3 znamenia horoskopu, ktoré mávajú problémy so spánkom

Spánok potrebujeme všetci, o tom nemusíme vôbec pochybovať a ani debatovať. Vedeli ste však, že úspešní ľudia považujú spánok za zbytočnosť? Len za akúsi nepotrebnú činnosť, ktorá nás oberá o čas, ktorý by sme mohli investovať do nášho vzdelávania, podnikania, rozvoja a plnenia si svojich snov? Veru, tí najúspešnejší a najbohatší tvrdia, že je pre nich postačujúci 4-hodinový spánok, ktorý berú ako nutné zlo. Vedci však majú úplne iný názor. Tí totižto tvrdia, že každý jednotlivec potrebuje minimálne 7 hodín spánku denne. Samozrejme, dĺžka spánku závisí aj od veku – novorodenci spia podstatne dlhšie.

Spánok je potrebný na regeneráciu nášho tela, na jeho oddych a načerpanie novej energie. Avšak nie každý sa dokáže vyspať ako batoľa. Zdravý a kvalitný spánok je v dnešnej dobe akýmsi pôžitkom. Čoraz viac mávame problémy so spánkom, čo sa odráža na našej podráždenosti, nižšej produktivite, nedostatku energie a pod. Na spánok totižto vplýva množstvo faktorov – niekedy to je modré svetlo z technologických zariadení, ktorými sme denne obklopení. Inokedy to sú nevhodné podmienky na spánok (zlý matrac, ťažký vzduch v miestnosti,..) a nemalou mierou sa pod nespavosť podpisuje aj naše fyzické či duševné zdravie. Dokonca nás v nemalej miere ovplyvňuje aj naše znamenie horoskopu. Ktoré 3 znamenia mávajú najväčšie problémy so spánkom?

insomnia

Zdroj: Shutterstock®

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Znamenie horoskopu RAK patrí medzi ustarostené znamenia, ktoré sa vždy niečím trápia. A práve tieto ich súženia sú častokrát dôvodom, prečo mávajú problémy so spánkom. V posteli majú tendenciu stále premýšľať nad tým, čo ich trápi, čo sa odrazí na probléme vôbec zaspať. Ak sa im to podarí, tak ich často v snoch mátajú nočné mory, spia prerušovane a často sa zo spánku budia.

Na druhej strane tiež platí, že Raci nemajú radi samotu, občas sa boja tmy a neradi zaspávajú osamote. Ak sú v posteli sami, ich spánok môže byť nepokojný a nekvalitný. Dokonca toto znamenie horoskopu nepatrí k tým, ktorí radi prespávajú u iných. Milujú pohodlie svojej vlastnej postele a spánok v cudzej posteli im robí problémy.

U Rakov platí na 100 %, že by si pred spánkom mali dopriať aspoň hodinový oddych od sociálnych sietí. Tento čas by mali skôr venovať relaxu a čítaniu dobrej knihy. Na upokojenie pred spánkom rovnako dobre fungujú aj upokojujúce esenciálne oleje, pohár teplého mlieka alebo upokojujúceho čaju, sex či rozhovory s partnerom / partnerkou.

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Keď už sme vyššie spomenuli, že mnohí považujú spánok za zbytočnú stratu času, tak práve toto znamenie sa k týmto ľuďom radí. Ženy narodené v znamení horoskopu Panna patria medzi nočné sovy, ktoré si nepotrpia na dlhom spánku. Obvykle je pre nich postačujúci 6-hodinový spánok. Potrebujú teda minimum spánku len na to, aby si dobili baterky a ich mozog fungoval na plné obrátky.

Vstávanie v nekresťansky skorú hodinu je pre nich potešením a tvrdý spánok im nič nehovorí. Skôr by sme mohli povedať, že majú ľahký spánok a každý zvuk ich rýchlo prebudí. Panny sú tiež známe svojimi puntičkárskymi sklonmi. Nikdy nič neodkladajú na zajtra, preto sa aj tento fakt podpisuje pod dĺžku ich spánku. Radšej spánok obetujú len preto, aby mali všetko dotiahnuté do posledného konca a nepodľahli prokrastinácii.

Pozri tiež: Sen všetkých zamestnávateľov: Tu sú najlepší zamestnanci podľa znamenia zverokruhu

nespavosť

Zdroj: Shutterstock®

VODNÁR (21. 1. – 20. 2.)

Znamenie horoskopu, ktoré žije aktívnym životom a v realite spánok ani nepotrebuje. Síce si ho dokáže vychutnať kdekoľvek a kedykoľvek, potreba spánku tohto znamenia nie je veľká. Popravde, u Vodnárov platí, že spia vo zvláštne časy. Preto nemajú radi viazanú pracovnú dobu, ale vyhľadávajú skôr prácu s flexibilným pracovným časom. Vodnári si radi zdriemnu vtedy, keď cítia, že to ich telo potrebuje. Z tohto teda vyplýva, že si vystačia aj s menej-hodinovým spánkom.

A čo nespavosť tohto znamenia? Problémy so spánkom nemajú príčinu vo vašom podvedomí. Proste ste nastavení tak, že spánok príde a odíde kedykoľvek, kedy sa mu zachce. Avšak mali by ste toto nastavenie zmeniť a zaviesť si nejaký spánkový režim. Totižto takýto spôsob života nie je udržateľný z dlhodobého hľadiska. Kým v mladosti vám môže spánok kedykoľvek počas dňa vyhovovať, v staršom veku sa to môže podpísať pod mnohé problémy. Skúste svoj spánok podporiť a skvalitniť tým, že si nebudete dopriavať spánok počas dňa, ale večer. Samozrejme, spánkový proces zahŕňa aj odloženie telefónu a vypnutie televízora pred nočným spánkom.

Neprehliadni: Sedmové karty – vyvešti si pravú lásku, úspech v práci či pohodu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marianna Rajniaková 03.05.22 12:55

MR
karma
109.00

Nie som ani jedno z tych znamení, no kvalitu spánku u mňa ovpyvňujú hormonálne zmeny..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní