Transparentná očná linka: Minimalistický letný trend, ktorý si podmaní aj teba

Transparentná očná linka: Minimalistický letný trend, ktorý si podmaní aj teba

Očné linky boli, sú a vždy aj budú pri líčení tou čerešničkou na torte, ktorá nechá oči vyniknúť. Možno aj posledné obdobie, ktoré bolo poznačené pandémiou koronavírusu prispelo k tomu, že sa očné linky stali synonymom líčenia ako takého. Rúška či respirátory prekrývali tvár a tak jediné, čo vyniklo, boli naše oči.

Či už dramatická očná linka, dvojitá alebo farebná linka, každá si medzi nami našla svoje fanúšičky. Aj keď niektoré z nás s linkami ešte stále bojujú, ich tvorba nie je vôbec náročná. Chce to len pevnú ruku, trochu trpezlivosti a zvládnete si ju nakresliť aj vy. Alebo sa nechajte strhnúť vlnou transparentných očných liniek, ktoré nemusia byť dokonalé na to, aby zaujali.

Transparentné očné linky v súčasnosti zaplavujú sociálne siete, ako je TikTok či Instagram, a to ako minimalistický make-up trend, ktorý je ideálny na toto letné obdobie. Na vytvorenie takejto grafickej linky nepotrebujete nič iné, len korektor. A teda ešte kozmetický štetec alebo beauty blender.

Jej podstatou je jednoduchý, ale účinný optický klam, ktorý dosiahnete korektorom. Jeho rozotrením do stratena docielite želaný „priehľadný“ efekt s ostrými líniami, ktoré vytvárajú hranice transparentnej očnej linky.

Pozri aj: Účes, ktorý musíš vyskúšať: Milujú ho všetky ženy, pretože nezaberie viac ako minútu!

Transparentná linka zaplavuje sociálne siete

Ak existuje jedna vec, ktorú sme sa už dávno naučili tak je tá, že dekoratívna kozmetika má všestranné využitie. V podstate každý dekoratívny produkt môžeme považovať za multilíčidlo, pri ktorom sa nemusíme obmedzovať len na jeho primárne použitie. Napríklad lícenky môžete pokojne použiť aj namiesto očných tieňov.

Červený rúž na pery skvelo poslúži ako korektor pod oči, ktorý dokáže prekryť tmavé kruhy, ale aj ako lícenka, ktorá dodá šťavu líčkam. Korektor zase môžete použiť aj na konrútovanie tváre a kontúrku na pery ako očnú ceruzku. Platí teda, že sa vôbec nemusíte limitovať len primárnym použitím produktov.

Ukázalo sa tiež, že najdôveryhodnejší a neoceniteľný pomocník, akým je korektor, dokáže oveľa viac ako len maskovanie kruhov pod očami alebo iných nedokonalostí na pleti. Je to tiež produkt, ktorým si dokážete vytvoriť očné linky.

Transparentná očná linka v podstate zahŕňa techniku vytvárania zdvihnutého tvaru oka alebo jeho predĺženia pomocou korektora a prirodzeného zafarbenia očných viečok. Efektívne, lichotivé, jednoduché! Potrebujete ešte nejaký prívlastok na to, aby ste tento trend vyskúšali?

Neprehliadni: Modelku preslávili jej sivé vlasy. Priznala ich bez hanby

Konečný vzhľad je jemný a krásne definovaný. Transparentná linka oko predĺži a prehĺbi váš pohľad. Stačí korektor naniesť do vonkajšieho kútika oka, a to tak, akoby ste si nanášali korektor pod oči. Spod spodnej línie rias naneste korektor smerom k obočiu a jemne ho rozmažte. Korektor naneste aj na horné viečko a pomocou prsta alebo štetca ho jemne do očného viečka „naťupkajte“.

V prípade, že máte svetlé očné viečko a korektor by s nim splýval, tak naň naneste svetlučko hnedý očný tieň alebo tieň v inej farbe. Takto si k vytvoreniu transparentnej očnej linky trošku dopomôžete.

Zdroj foto - úvodná koláž: tiktok.com/@babytiff.mua


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní