Trendy slnečné okuliare pre toto leto: Už si pripravená na slnečné dní?

Trendy slnečné okuliare pre toto leto: Už si pripravená na slnečné dní?

Prvé dní horúčav už máme za sebou, no určite nepochybujeme o tom, že prídu aj ďalšie. A tak je namieste otázka, či sme na ne pripravené. Určite po fyzickej stránke sa na ne pripraviť nedá, ale po tej estetickej áno. Letné plavky už čakajú, kedy ich prevetráme niekde pri vode, letné klobúky vyčkávajú na ten čas, kedy ich vytiahneme, no ani slnečné okuliare neostávajú v úzadí.

Keďže leto o sebe dáva vedieť, je vhodné zamerať sa nielen na ochranu našej pokožky, ale aj zraku. Na pokožku aplikujeme rôzne opaľovacie prípravky, aby sme sa nespálili. Zrak je zase potrebné chrániť kvalitnými slnečnými okuliarmi, ktoré dokážu blokovať negatívne účinky UV žiarenia. Ale keďže sme ženy a dávame si záležať aj na našom výzore a estetickej stránke všetkého, čo máme v šatníku, tak sme sa tentokrát zamerali na trendy týkajúce sa slnečných okuliarov.

Slnečné okuliare totižto predstavujú spôsob, ako pridať nádych luxusu svojmu letnému outfitu. Je to presne ten doplnok, pri ktorom treba zvážiť naozaj veľa. Vyberať by ste mali v prvom rade podľa typu svojej tváre, pretože nie každé okuliare vám môžu lichotiť. V druhom rade sa zamerajte na kvalitu a v neposlednom rade aj na ich dizajn. Aké sú teda aktuálne trendy týkajúce sa slnečných okuliarov?

Inšpiruj sa: Letné outfity do práce: Vyzeraj štýlovo, aj keď je vonku horúco

pastelové slnečné okuliare

Zdroj: pinterest.com/atlanticpacific

Pastelové slnečné okuliare

Zameriavali ste sa niekedy na farbu slnečných okuliarov pri ich výbere? Zväčša riešime ich dizajn a tvar, farba nezohráva až taký prím. No v tomto roku sú na popredných priečkach práve pastelové slnečné okuliare. Avšak aj v tomto prípade je potrebné prihliadať na tón pleti či odtieň vlasov, aby nám takéto okuliare sedeli.

Blondínky, ryšavky a dámy so svetlou pleťou budú vyzerať očarujúco v slnečných okuliaroch v jemnej ružovej, bledomodrej a jemnej zelenej farbe. Brunetky majú v tomto prípade vyhrané, pretože im pasujú rôzne odtiene farieb a tak sa nemusia pri výbere obmedzovať. Ak máte tmavšiu pleť, voľte žiarivejšie odtiene, ako je napríklad žltá. Lichotiť vám budú aj slnečné okuliare v jemnej fialovej farbe.

Neprehliadni: Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

tónované slnečné okuliare

Zdroj: pinterest.com/sassychickboutique

Okuliare s gradientnými šošovkami

Neobmedzujte sa len na jednofarebné šošovky. Gradientné, teda tónové šošovky na slnečných okuliaroch sú ďalším trendom tohto roka. Kým doposiaľ sme všetci preferovali tmavé šošovky, dnes sa to začína meniť. Svetlejšie šošovky nepôsobia tak dramaticky a drzo, čo sa rozhodne hodí k nežnému ženskému outfitu, ktorý môže byť ladený aj elegantne.

Tónované šošovky pri slnečných okuliaroch sú zároveň spôsobom, ako vyčnievať z davu. Najčastejšie sú takéto okuliare komponované z jemných modrých a ružových odtieňov.

Pozri tiež: Volány v centre pozornosti: Toto leto im neodolá žiadna dáma

aviator slnečné okuliare

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson

Aviator slnečné okuliare

Nadčasový trend, ktorý je vždy správnou voľbou pokiaľ ide o slnečné okuliare. Aviator alebo teda pilotky boli vyrobené na začiatku 20. storočia práve pre pilotov, ktorým mali pomôcť chrániť si oči a bojovať s oslepením spôsobeným slnkom. Odvtedy však patria medzi najpopulárnejšie a najikonickejšie slnečné okuliare, ktoré spadajú do kategórie „unisex“.

Ak po nich v tomto roku siahnete alebo máte v skrinke odložené tie z minulého, tak rozhodne nešliapnete vedľa.

Zaujme ťa aj: Dámske letné sandále, pri ktorých zohráva hlavný prím lano: Stav na námornícku eleganciu

športové slnečné okuliare

Zdroj: pinterest.com/bboutique

Športové slnečné okuliare

Od nadrozmerných lyžiarskych okuliarov až po elegantnejšie variácie, sa dizajnéri v tomto roku skutočne pohrali s ich tvarom. Napočudovanie, športové slnečné okuliare je možné nosiť aj pri elegantných outfitoch, s ktorými vytvárajú dokonalú súhru a zároveň aj kontrast. Je teda jasné, že takéto okuliare nie sú určené len na športové aktivity. Pokojne si ich vezmite aj do práce či na prechádzku mestom.

Väčšie alebo menšie, dramatickejšie, nadrozmerné so zrkadlovými šošovkami, nech už zvolíte akékoľvek, pamätajte na základné pravidlo – nechajte vo svojom letnom looku vyniknúť práve tieto slnečné okuliare, zvyšok svojho oblečenia voľte skôr v neutrálnom štýle.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Veronika Kupcová 04.08.22 14:38

VK
karma
105.00

Aviatorky milujem ..sú moderné už dlhé roky, mám ich doma vo viacerých farbách

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.10.22 20:30

karma
-1.00

Rada nosím v lete okuliare

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní