Letné outfity do práce: Vyzeraj štýlovo, aj keď je vonku horúco

Letné outfity do práce: Vyzeraj štýlovo, aj keď je vonku horúco

Na leto sme sa mnohí tešili, ale popravde, už po pár dňoch vysokých teplôt chceme opäť zimu. Alebo aspoň chladnejšie počasie, aby sme sa neroztápali. Zaspať počas tropických nocí je nemožné, fungovať cez deň rovnako, no ani vymýšľanie letných outfitov nie je jednoduché. Najradšej by sme sedeli v chladnej miestnosti bez oblečenia, no to rozhodne nejde (teda, nie vždy :D).

Keď sedíme doma, je nám jedno, čo máme na sebe. Ale akonáhle sa vyberieme von, nájsť v šatníku nejaký kúsok, v ktorom by sme sa cítili príjemne aj napriek vysokým vonkajším teplotám, je náročné. Obzvlášť to platí pri pracovných outfitoch. Ak pracujete v kancelárii, určite nám dáte za pravdu, že vyskladať letný pracovný outfit je pomerne náročné.

Pri zostavovaní outfitu do práce je potrebné myslieť na jednu vec – častokrát prechádzame z horúceho vonkajšieho prostredia do klimatizovanej miestnosti. Preto by ste si mali zapamätať základné pravidlo – vrstvenie je kľúčové. No dôležitý je aj materiál, z ktorého je oblečenie vyrobené. V lete je najlepšie siahnuť po ľanovom materiáli a ďalších priedušných látkach, ktoré vás udržia v pohodlí počas celého dňa. A čo si teda obliecť do práce počas leta? Inšpirujte sa letnými pracovnými outfitmi.

Pozri aj: Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

košeľové šaty

Zdroj: pinterest.com/breaston58

Košeľové šaty

V tomto roku sú trendom číslo jedna práve košeľové šaty. Sú klasikou a lichotia každej postave, nakoľko nechajú vyniknúť váš pás (ak zvolíte tie s opaskom). Sú ľahké, vzdušné a do práce ideálne. Držte sa midi dĺžky, aby ste si udržali svoj profesionálny vzhľad. Dolaďte k nim lodičky alebo sandále na klinovom podpätku.

Košeľové šaty však môžete voliť aj ako letný outfit na bežný deň, na prechádzku mestom, na rande a pod. Sú také univerzálne, že sa hodia aj na iné príležitosti než len do práce. Pokojne si k nim vezmite tenisky, šľapky alebo balerínky. Voliť ich však môžete aj ako „prehoz“ cez plavky.

Odporúčame: Outfit v pastelových tónoch: Neboj sa farebných kombinácii – sú vhodné aj do práce

Tailored shorts

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk

Tailored shorts

Pokiaľ ide o letné outfity do práce, šortky rozhodne nie sú zakázané. Avšak namiesto džínsových šortiek s kratšou dĺžkou voľte tzv. tailored shorts. Ide o elegantné šortky, ktoré sú do kancelárie ideálne. Najlepšie je siahnuť po tých s vysokým pásom a dĺžkou končiacou nad kolenami – takéto šortky vyzerajú elegantne a stále dokážu lichotiť postave.

Dolaďte k ním sako, elegantnú blúzku a pokojne zvoľte aj lodičky alebo tenisky. Ak sa budete po takýchto šortkách obzerať, odporúčame voliť tie, ktoré sú vyrobené z ľanu. Ľan je presne tým materiálom, ktorý v lete chcete, pretože príjemne chladí a človek sa v ňom nepotí.

Inšpiruj sa: Volány v centre pozornosti: Toto leto im neodolá žiadna dáma

široké nohavice

Zdroj: pinterest.com/styleblueprint

Široké nohavice

Pri letnom oblečení do práce sa dozaista vyhnite všetkému, čo prilieha k telu. Namiesto obtiahnutých šiat alebo riflí voľte niečo voľnejšie, v čom sa nebudete „pariť“. Ak nie ste na šaty a ani šortky vám nie sú po vôli, tak voľte široké nohavice (culottes) – vyzerajú elegantne a tiež lichotia postave, nakoľko opticky predlžujú nohy.

V tomto prípade však myslíte na základné pravidlo – voľte nohavice v svetlejších farbách. Doladiť k ním môžete ľanovú košeľu, vzdušnú halenku, tielko na špagetové ramienka zo saténu alebo hodvábu. K tomu šik slnečné okuliare a hneď budete vyzerať ako filmová hviezda.

Zaujme ťa aj: Dámske plavky, ktoré sa hodia mnohým postavám: TOP 3 trendy tejto sezóny


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 08.07.22 10:53

KK
karma
105.00

košeľové šaty sú krásne

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 04.08.22 21:38

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Hana Tvrdá 08.08.22 12:34

HT
karma
-1.00

Já se na léto vždy těším, ráda nosím šaty a letos jsem si obzvláště oblíbila košilové šaty, jsou pohodlné a vypadají parádně. Mám troje v neutrálních barvách a proto je ráda osvěžím o doplňky a výraznou kabelku a boty, koupila jsem si super kabelku v červené barvě a potom narazila ještě i na červenou peněženku, tak mám kompletní výbavu.

  • 0
Odpovedať

Margaret Zimova 08.08.22 15:42

karma
106.00

Krásne, ženské a TOP

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní