Letné parfémové vône pre ženy: Po akej sa oplatí siahnuť?

Letné parfémové vône pre ženy: Po akej sa oplatí siahnuť?

Leto – sezóna krátkych sukní, rozkvitnutých ruží, piknikov v parku a, samozrejme, letných vôní, ktoré k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria. Aj vy máte vo zvyku striedať svoje parfumy podľa ročného obdobia? Je to vôbec nutné? Áno, mať vôňu na každé ročné obdobie je nevyhnutnosťou, pretože striedanie ročných období si vyžaduje aj zmenu našich preferovaných vonných zmesí.

Zimné parfumy sú zväčša plné útulných tónov, pričom jarné vône sú zase naplnené čerstvo narezanými kvetmi. Najlepšie letné vône však zachytávajú atmosféru tohto teplého obdobia ako takú. Objavujú sa v nich morské tóny, ktoré nás rázom dokážu preniesť na ďaleké slnkom zaliate tropické ostrovy. Či zmesi tropických ovocí, ktoré nás lákajú zahryznúť sa do nich.

Existuje množstvo letných vôní, spomedzi ktorých si môžete vyberať. My však máme pre vás tip na niekoľko šťavnatých vôní, ktoré vo vás vyvolajú spomienky na more, pláž či šťavnaté ovocie. Alebo vo vás vyvolajú túžbu rezervovať si dovolenku pri mori či aspoň víkendový pobyt.

Pozri aj: Čo je hyaluronát sodný a ako pôsobí na pokožku? Prekoná aj kyselinu hyalurónovú?

dámsky parfum

Zdroj: Shutterstock®

Voňavka Ariana Grande a jej dokonalá Ariana Grande Cloud

Talentovaná popová ikona už dávno rozšírila svoju popularitu za hranice hudobnej sféry. Svojou troškou prispela k tvorbe oblečenia, make-upu, ale aj parfumov, ktoré patria medzi ikonické nielen svojim vzhľadom, ale aj obsahom.

Ariana Grande Cloud je jej šiestym parfumom, od ktorého by ste možno na prvý pohľad čakali, že bude dievčenský, možno tak trochu ovocný a hravý, vďaka čomu by najviac oslovil jej mladé fanúšičky. No prekvapivo to tak nie je. Nečakane je táto vôňa od Ariany pižmová a mierne mužná, no zvodná a zmyselná zároveň.

Levanduľa, hruška a bergamt otvárajú túto vôňu, ktorá je v jej srdci doplnená o kokos, pralinky a vanilkovú orchideu. Vôňu dotvárajú pižmové a drevité vône, najmä v podaní kašmíru. Práve vďaka svojmu zloženiu je vôňa Ariana Grande Cloud radená medzi ovocné a kvetinové vône, ktoré sú na leto ideálne.

Mladistvá vôňa, ktorá je však dostatočne sofistikovaná na to, aby po nej siahli úplne všetky dámy.

Salvatore Ferragamo Incanto Shine

Taliansky návrhár Salvatore Ferragamo zanechal nezmazateľnú stopu v móde 20. storočia. Preslávil sa ako obuvník hviezd v Spojených štátoch, no neskôr sa vrátil späť do Talianska, kde založil svoju značku. Po jeho smrti pokračovala v odkaze luxusu jeho rodina, ktorá rozšírila značku o kabelky, okuliare, hodinky, oblečenie a ďalšie doplnky.

Rovnomenná spoločnosť Salvatore Ferragamo svoju prvú vôňu predstavila v roku 1998, no dnes má na svojom konte množstvo vôní, ktoré dokážu očariť nejdenú dámu. Parfum Incanto Shine bol uvedený na trh v roku 2007 a radí sa svojim zložením medzi letné, ovocné a kvetinové vône, ktoré v sebe odrážajú bezstarostnú letnú zábavu.

Otvára sa pikantnou kombináciou bergamotu, ananásu a marakuje. V jeho srdci leží sladká, lesklá zmes frézie, ružovej pivonky a broskyne. Základ toaletnej vody spája orientálne akordy cédrového dreva, ambry a pižma. Optimizmus a letný závan hravosti dotvára flakón vo farbách dúhy.

Odporúčame: Správna starostlivosť o krk a dekolt: Tieto zložky zaraď do svojej rutiny a predíď vráskam

vôňa pre ženy

Zdroj: Shutterstock®

Calvin Klein parfémy

Letný závan do vašich dní vnesú aj Calvin Klein parfémy, ktoré sa stali ikonickými nielen vďaka svojim nezameniteľným vonným kompozíciám, ale aj pre svoj jednoduchý a dokonalý dizajn. Začiatkom 90. rokov boli na trh uvedené revolučné vône, ktorými si značka Calvin Klein potvrdila svoje čestné miesto vo svete parfémov.

Najikonickejšia vôňa CK Eternity bola navrhnutá ako pocta jeho manželstvu. Eternity je hymnus večných hodnôt, akými sú láska, rodina a pokoj. Kompozícia sa otvára sviežimi citrusovými a zelenými tónmi, po ktorých nasledujú tóny fialky a frézie. Karafiát dodáva kvetinovému srdcu jemnú korenistú arómu, ktorá sa mieša s vôňou ľalie, nechtíka, narcisov, ruže i konvalinky či jazmínu. Jemné záverečné tóny v podobe púdrového heliotropu, ružového santalového dreva či pižma, sú doplnené aj o jemné korenisté tóny ambry.

Issey Miyake

Issey Miyake je už desaťročia populárnou, no často nedocenenou dizajnérskou značkou. Svojou maličkosťou však prispela aj do zrodu série vôní L'eau d'Issey pre mužov aj pre ženy. Dá sa však povedať, že populárnejšie sú dámske vône, ktoré sú stvorené na celoročné nosenie alebo práve na toto letné obdobie.

Do kategórie letných kvetinových vôní môžeme zaradiť Issey Miyake A Drop d'Issey, ktorá je ideálnou voľbou pre slobodomyseľnú ženu, ktorá hľadá vôňu na bežné nosenie. Kvetinovými tónmi damaškovej ruže, orgovánu a jazmínu vám hravo rozžiari každý jeden deň.

Ak preferujete ovocno-kvetinové vône, dozaista sa zamilujete do vône Issey Miyake L'Eau d'Issey Rose&Rose, ktorá je stelesnením ženskej stránky prírody, ktorú charakterizuje citlivosť alebo tiež ružová farba. V úvode vône vás privíta ružové korenie v sprievode lákavých malín a hrušiek. V srdci vôňu dotvárajú tóny damašskej a bulharskej ruže, pričom základ parfumu sa opiera o pačuli, ambroxan a kašmeran.

Na letné obdobie je stvorená aj vôňa Issey Miyake L'Eau d'Issey Summer Edition. Ide o kvetinovú, akvatickú vôňu s tónmi mora, ktorá je vhodná do teplého počasia a predovšetkým na každodenné nosenie.

Neprehliadni: Tajný trik pleti bez akné: Rob túto vec pravidelne a od vyrážok budeš mať pokoj!

parfum pre ženy

Zdroj: Shutterstock®

Pre mladšie ročníky, ale aj pre ženy, ktoré milujú dievčenskú hravosť sú ideálne parfumy Victoria´s Secret, ktoré kombinujú kvetinové a ovocné tóny. Zvádzajte neodolateľnými vôňami, ktoré vás zahalia do zmyselnej sofistikovanej vône kedykoľvek, keď budete chcieť zažiariť. Pre ženy, ktoré milujú leto sú stvorené aj vône Dolce & Gabanna, konkrétne parfémový rad Dolce & Gabanna Light Blue.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 15.07.22 07:26

ĽŠ
karma
100.00

Krásne vône.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 16.07.22 21:18

karma
109.00

Parfémy striedam. Na leto si vyberám svieže vône a na zimu môže byť aj ťažší.

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 09.08.22 12:18

karma
108.00

Nemam moc rada take vone, ktore citim na kazdej druhej. Ale zase Incanto Shine je letna klasika, ktoru musim mat a nenabazim sa jej nikdy.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:23

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:23

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní