5 tipov, ako minimalizovať tmavé kruhy pod očami: Nesiahaj len po uhorke!

5 tipov, ako minimalizovať tmavé kruhy pod očami: Nesiahaj len po uhorke!

Či sa nám to páči alebo nie, to ako vyzerá naša pleť môže mať dramatický vplyv na náš celkový vzhľad. A čo môže byť lepším príkladom, ak nie tmavé kruhy pod očami, vďaka ktorým neraz pôsobíme unavene, strhane a dokonca aj choro?! Našťastie existuje viacero jednoduchých spôsobov, ako sa tmavých kruhov pod očami zbaviť a siahať nemusíte len po uhorke alebo vychladených lyžičkách.

Tmavé kruhy pod očami však môžu mať aj inú príčinu vzniku. V niektorých prípadoch sa pod ich vznik podpisuje genetika, dehydratácia, alergia, nadmerné slnenie, ale aj choroby. Medzi problémy spôsobujúce kruhy pod očami môžeme zaradiť ochorenia obličiek, štítnej žľazy či pečene.  

V prípade, že u vás sa pod vznik tmavých kruhov a opuchov pod očami podpisuje únava, máme pre vás niekoľko skvelých trikov, ktoré sa oplatí vyskúšať.

zemiaky proti tmavým kruhom pod očami

Zdroj: Shutterstock®

1. Zemiaky na kruhy a vačky pod očami

Dalo by sa povedať, že zemiaky pôsobia ako prírodný korektor na tmavé kruhy pod očami. Škrob v nich obsiahnutý dokáže minimalizovať vzhľad vačkou pod očami, ale aj „vybieliť“ tmavé kruhy. Stačí len zemiaky nastrúhať alebo rozmixovať na kašu (poprípade odšťaviť) a do vytvorenej zemiakovej šťavy namočiť tampóny. Tie si následne priložte na kruhy pod očami a nechajte pôsobiť aspoň 15 minút. Pre lepší efekt sa oplatí zemiakovú šťavu vložiť na pár minút do mrazničky a vychladiť ju.

2. Mlieko ako korektor na tmavé škvrny

Podobne ako zemiaky, tak aj mlieko má zosvetľujúce účinky, ktoré sa osvedčili aj pri riešení problému s tmavými kruhmi pod očami. Naneste mlieko pomocou vatového tampónu na pokožku v okolí očí, nechajte zaschnúť a pôsobiť aspoň 30 minút. Následne pokožku opláchnite vlažnou vodou.

3. Vajíčka a citrón na kruhy pod očami

Vajíčko má sťahujúci účinok a citrónová šťava zase rozjasňujúce účinky. Ak ich teda spojíme, dosiahneme skvelý prírodný prípravok na tmavé kruhy pod očami. Zmiešajte teda jeden vaječný bielok s 3 až 5 kvapkami citrónovej šťavy. Namočte do zmesi vatu, vytlačte prebytočnú tekutinu (nie však úplne) a priložte si ich na oči. Nechajte pôsobiť aspoň 10 minút a zvyšky opláchnite vlažnou vodou.

Odporúčame: Domáca maska na vlasy z 3 ingrediencií, vďaka ktorým budú silnejšie a hustejšie

avokádo a mandľový olej

Zdroj: Shutterstock®

4. Avokádový krém

Tmavé kruhy sú príčinou nášho unaveného vzhľadu, no niekedy môžu tiež zvýrazniť jemné linky v okolí očí. Aby ste tomu predišli, je potrebné pokožku v očnom okolí vyživovať. Na to vám poslúži avokádový krém vytvorený z mandľového oleja a avokáda. Obe ingrediencie zmiešajte na kašu a naneste na pokožku v očnom okolí. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút.  

5. Cottage cheese pre oddýchnuté oči

Na 2 vatové tampóny naneste malé množstvo cottage cheese. Priložte na zatvorené očné viečka pred spaním a nechajte ich priložené aspoň 15 minút. Ráno budú vaše oči pôsobiť oddýchnuto a po opuchoch nebude ani stopy.

Zaujme ťa aj: Čo sú ceramidy? Zisti, prečo sú vítané i v tvojej kozmetike!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 12.12.21 06:19

ĽŠ
karma
100.00

Cottage cheese na minimalizáciu je zaujímavým tipom, ešte som o ňom nepočula.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 12.12.21 13:55

KK
karma
105.00

chvalabohu nemávam tento problém

  • 0
Odpovedať

Marcela Mantičová 13.12.21 08:23

karma
-1.00

Mlieko ako korektor na tmavé škvrny poznám a osvedčilo sa to :-)

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 13.12.21 08:29

ZS
karma
100.00

Dobré rady.

  • 0
Odpovedať

Alena Mattová 16.12.21 08:13

AM
karma
-1.00

dobré rady sa vždy zídu,človek nikdy nevie kedy ich bude potrebovať

  • 0
Odpovedať

Anna Jasná 18.12.21 13:17

AJ
karma
-1.00

Kruhy pod očami snáď potrápili aspoň raz za život každú z nás, ak nie, tak patríte k tým šťastnejším:). Ďakujem za super tipy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní