Ako sa starať o pleť v zime?

Ako sa starať o pleť v zime?

V zimnom období väčšina z nás vyhľadáva aktivity na spestrenie pochmúrnych a chladných dní. Či už zvolíme prechádzku, turistiku alebo šport, nemali by sme zabúdať na našu pleť, ktorá je vystavená vplyvu počasia. Nehovoriac o tom ak máme citlivú alebo alergickú pleť so sklonom k tvorbe akné. Ako zabezpečiť, aby pleť netrpela?

OCHRANA PLETI

Základom je vyváženosť lipidov, inak povedané doplnenie dostatku potrebných tukov na podporu prirodzenej ochrannej vrstvy pokožky. Ak je ochranná vrstva narušená, pokožka absorbuje oveľa viac škodlivých vonkajších činiteľov ako je prach, smog, chlad. Aby sme predišli pnutiu pokožky a narúšaniu bariéry, je potrebná lipidová starostlivosť vo forme krému alebo emulzie na upokojenie nadmernej citlivosti. Takáto starostlivosť obsahuje lipidy inak nazývané ceramidy kompatibilné s potrebami pokožky.

Pozri aj: PHA, BHA a AHA kyseliny – aké sú medzi nimi rozdiely a pre koho sú vhodné?

ZIAJA olivový olej

Zdroj: ZIAJA

ČISTENIE PLETI

Ak je pleť unavená, dehydrovaná, so sklonom k začervenaniu, nestačí mať mastný krém s UV filtrami. Nevyhnutnosťou je aj správne čistenie pleti. V takomto prípade sa neodporúča používať micelárne vody, pretože môžu pokožku ešte viac vysušiť. Vhodnou voľbou je odličovacie mlieko alebo krémový odličovací gél, ktorý zabraňuje nadmernému vysúšaniu epidermy a upokojuje podráždenie.

Možno ste už počuli o teórii umývania pleti klasickým mydlom. Väčšinou ide o neúplné informácie, pretože mydlo síce neobsahuje škodlivé chemické látky, čo je častým argumentom, no vysušuje pokožku a tým sa stráca ochranná funkcia.

Zaujme ťa: TOP strihy vlasov pre rok 2022 – ktoré účesy budú tento rok v kurze?

ZIAJA kozie mlieko

Zdroj: ZIAJA

HYDRATÁCIA

Aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky, základom je samozrejme pravidelná starostlivosť a vyvážený životný štýl. To, aký prejav má naša pokožka závisí aj od vnútorného zdravia tela. Ani počas zimy nesmieme zabúdať na pitný režim. Ideálne je zásobiť telo dostatkom vody, alebo nesladeného čaju. Odporúčaná denná dávka tekutín je približne 2 litre, všetko však závisí od Vašej aktivity – počas športu, alebo inej fyzickej záťaže sa samozrejme odporúča vyšší príjem tekutín než je bežná denná norma.

SPRÁVNY VÝBER KOZMETIKY

Veľmi dôležitým faktorom je aj správny výber kozmetiky, ktorú používate. Zamerajte sa na zloženie a pôvod. Preferujte prírodné zložky a dajte šancu produktom označeným Vegan, ktoré majú viac ako 90% zložiek rastlinného pôvodu. Tento typ kozmetiky je pre naše telo bezpečnejší a stráviteľnejší. 

Neprehliadni: Ako urobiť drdol len pomocou dvoch gumičiek? Tento trik a účes určite oceníš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Jana Komadová 17.02.22 11:46

JK
karma
100.00

Skvelý článok rada som si to pripomenula

  • 0
Odpovedať

Anna Nusk 05.04.23 11:22

AN
karma
-1.00

pouzivam krem kvôli tomu ze mam suchu plet ale zisiel by sa mi nejaky ktory by ju vedel este viac hydratovat

  • 0
Odpovedať

Lea Junsk 14.04.23 17:59

LJ
karma
-1.00

skus pozriet pletove kremy na mojalekaren, ja si kupujem u nich, hydratacnych maju na vyber velmi vela

  • 0
Odpovedať

Anna Nusk 18.04.23 14:39

AN
karma
-1.00

moju plet potrebujem hydratovat celorocne, ci je zima ci leto tak ju mam strasne suchu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní