Trendy kúpeľňa pre rok 2022: Stav na prvky industriálneho štýlu!

Trendy kúpeľňa pre rok 2022: Stav na prvky industriálneho štýlu!
  • 08.02.2022
  • Michaela Kožáková

Všetko podlieha trendom. Nie je to len náš šatník či svet technológií, ktorý každým dňom napreduje. Ani interiéroví dizajnéri nezaháľajú a prichádzajú s modernými riešeniami a jedinečnými inšpiráciami pre náš domov. Premýšľate i vy, že sa pustíte do renovácie vášho príbytku? Zdá sa i vám, že vaša kúpeľňa by potrebovala menšiu zmenu? Máme pre vás jeden tip, vďaka ktorému sa vaša kúpeľňa zmení na štýlový a funkčný priestor. 

Industriálny nádych u vás doma

Určite ste už počuli o trendy dizajne pre interiér, akým je industriálny štýl. Dekor v toto industriálnom alebo priemyselnom štýle, ktorý sa v posledných rokoch stal značne populárnym, je charakteristický architektonickými detailmi ako je kov, drevo, tehla či recyklované materiály. Hlavou vám práve prebehol obraz starej továrne s odhaleným potrubím a so studenými, drsnými a surovými materiálmi. Možno si poviete, že kúpeľňa v takomto prevedení nie je veľmi pre vás, a predsa len hľadáte niečo moderné a zároveň útulné. My vám však zaručíme, že sa do niektorých vybraných prvkov zamilujete na prvý pohľad! Práve tie sa stali veľkým trendom pre tento rok.  

Pozri aj: Moderná kuchyňa v roku 2022 – aké kuchynské trendy prichádzajú tento rok?

Kovové zrkadlo

Zrkadlo nevyhnutne patrí do každej kúpeľne. Predstavuje nielen jej praktickú súčasť, ale môže byť i vkusným detailom, ktorý dotvára celkovú náladu miestnosti. Do industriálnej kúpeľne sa perfektne hodí zrkadlo s kovovým rámom. Či si už zvolíte jednoduché okrúhle alebo masívne v tvare obdĺžnika, ani jedným z nich nič nepokazíte. Ak máte viac ako jedno umývadlo, neobmedzujte sa a zaobstarajte si viac zrkadiel. 

Odhalená tehla

Ďalším z výrazných prvkov, ktoré charakterizujú industriálny koncept je odhalená tehlová stena. Exponované tehly mávajú väčšinou neutrálne farby, ktoré sa dajú ľahko kombinovať s ďalšími odtieňmi. Ak sme vás predsa len presvedčili a uvažujete, že takáto stena je to pravé pre vašu kúpeľňu, skúste si k nej dokúpiť i veľké zrkadlo s čiernym kovovým rámom, masívny drevený nábytok a čierne doplnky vo forme sprchovej zásteny s rámom či batérie.

Neprehliadni: Krása ukrytá v doplnkoch pre komfort a pohodlie vo vašej obývacej izbe

Osvetlenie

Aj svetlá v interiéri majú praktickú, ale zároveň i estetickú funkciu. Osvetlenie s veľkými dekoratívnymi žiarovkami doplnené lanom, kovovými tienidlami, menšie lampy na nohách, veľké lustre – toto všetko sú nezameniteľné elementy, ktoré robia z industriálneho štýlu dizajnový unikát. V kúpeľni krásne vyniknú stropné svietidlá z chrómu, hliníka alebo visiace z potrubí.  

Betónové detaily

Betónové steny a ďalšie rôzne využitia tohto materiálu sa aj vďaka svojmu vzhľadu stali neoddeliteľnou súčasťou priemyselného štýlu. Základy využitia betónu v dizajne sa datujú do devätnásteho storočia, kedy bol tento materiál populárny najmä vďaka svojej dostupnosti. Industriálny štýl však betón povýšil na doposiaľ neznámu úroveň dizajnového prvku. Šedý obklad imitujúci betón bude vo vašej kúpeľni pôsobiť prekvapujúco elegantne a vkusne. Tí odvážnejší môžu staviť i na betónové police či sanitu. Celkový vzhľad môžete oživiť dlaždicami so vzorom a doplniť o živé rastliny vhodné do kúpeľne

Pozri aj: Stylisti Desenio vysvetľujú: Ako vytvoriť obrazovú stenu snov?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 07.08.22 22:14

karma
-1.00

Waú skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní