VIDEO: Ako sa zbaviť vrások na čele? Skús 4-krokovú masáž čela!

VIDEO: Ako sa zbaviť vrások na čele? Skús 4-krokovú masáž čela!

Mnohé z nás trápia vrásky na čele už tesne po tridsiatke. Ako teda vznikajú a máme šancu sa ich zbaviť bez zásahov estetickej medicíny? Je niekoľko základných príčin vzniku vrások na čele – celkové starnutie pokožky a strata jej elasticity, starnutie svalu na čele, mimické návyky a rolu, samozrejme, zohrávajú ďalšie vonkajšie a vnútorné faktory. 

Môže sa stať, že mimickými návykmi, v tomto prípade dvíhaním čela, sval stuhne. Kontraktilné proteíny svalu, aktín a miozín, ostanú do seba zakliesnené. Keďže pokožka na čele je priamo spojená s čelovým svalom, vznikajú na nej vrásky – permanentné výrazové vrásky. Keď sval uvoľníme masážou, uvoľní sa aj koža a vrásky sa zjemnia. 

Zatočiť s vráskami na čele môžeme tým, že posilníme čelový sval, spravíme si masáže hlavy na uvoľnenie stuhnutého svalstva na hlave a tiež si pravidelne doprajeme masáž čela. Masírujeme sa tak, aby sme si nespôsobili odreninu, čiže nie príliš intenzívne. Ale zase sa ani jemne nehladkáme, chceme aj pôsobiť na sval pod pokožkou.

Na záver ešte odporúčame vyhnúť sa prílišnému vrašteniu čela. Mimika je veľmi dôležitá a dodáva našej tvári osobnosť. No vieme sa naučiť ju používať trošku menej, najmä v našich problémových partiách. Poďme však ale už na spomínanú masáž čela.

Naučte sa jednoduchú masáž na vodorovné vrásky na čele:

 

Skús aj masáž krku pomocou masážneho valčeka na tvár:

Ako spevniť pokožku na krku? Nauč sa rýchlu masáž krku pomocou rollera

 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní