DIY jesenné pleťové masky pre vzpruhu pleti: Začni svoju pleť rozmaznávať teraz hneď!

DIY jesenné pleťové masky pre vzpruhu pleti: Začni svoju pleť rozmaznávať teraz hneď!

Nepopierateľne jeseň je tu už dávno! Zároveň toto obdobie môžeme nazvať ako najlepšie na starostlivosť o pleť, kedy by sme jej mali dopriať niečo nové – predovšetkým potrebnú výživu, ktorú mohla počas leta stratiť. Poďme teda spolu „maskovať“. V tomto období relax s vyloženými nohami, teplým čajom v ruke (alebo vínkom?) a maskou na tvári sa aspoň na chvíľu zastavíme a užijeme si silu prítomného okamihu.

Ako my pleťové masky milujeme. V prvom rade milujeme látkové masky, v druhom zase krémové a v neposlednom rade ílové. Dobre, nebudeme si klamať, potešia nás aj rôzne výmysly výrobcov, ako je bublinková maska, magnetická maska a pod. Avšak, budeme k sebe úprimné – nie vždy máme čas behať po drogérií a kupovať si každý týždeň novú masku, aby sme mohli svoju pleť rozmaznávať.

V ideálnom svete by sme všetky nosili LED pleťové masky, ktoré by pôsobili na našu pleť počas celodenného sedenia na pohovke, no vesmír má s nami iné plány. Najjednoduchším spôsobom, ako premeniť svoju kúpeľňu na domáce kúpele a SPA, je prostredníctvom DIY pleťových masiek. Máme pre vás inšpiráciu na 3 pleťové masky, ktoré vzpružia vašu pleť a ktoré si môžete samé doma vyrobiť.

Pozri aj:  Čo s nazbieranými šípkami? Predstavujeme ti TOP recepty zo šípok!

Tekvicová pleťová maska

Tekvica je plná vitamínu C, zinku a vitamínu A, ktorý má hojivé účinky na pleť. Vyskúšajte túto masku vhodnú pre všetky typy pleti, ktorá jej dodá žiarivý vzhľad – rozjasni ju.

  • ½ čajovej lyžičky plnotučného mlieka
  • 1 lyžicu konzervovanej tekvice (tekvicové pyré)
  • 1 lyžičku kvalitného medu
  • ½ lyžičky kurkumy

Zmiešajte všetky ingrediencie a masku naneste na tvár – vyhnite sa oblasti v okolí očí. Masku nechajte pôsobiť 15 až 20 minút, následne ju opláchnite teplou vodou.

Tip: Ak nezoženiete tekvicové pyré, tak ho môžete nahradiť sladkým zemiakom. Ten upečte v rúre do zmäknutia. Zemiak roztlačte na kašu a 1 lyžicu primiešajte do masky.

Brusnicová pleťová maska

Aj keď sa brusnice hodia skôr do pečeného čaju alebo do koláča, využiť ich môžete aj pri príprave domácej pleťovej masky. Vedeli ste, že brusnice obsahujú zložky, ktoré bojujú proti voľným radikálom? Vďaka tomu pomáhajú pleti predchádzať vzniku vrások.

  • 8 čerstvých brusníc
  • 1 lyžička kvalitného medu
  • 1 lyžička bieleho jogurtu

Čerstvé brusnice popučte a pridajte k ním všetky ostatné ingrediencie. Masku krúživými pohybmi naneste na pleť a nechajte pôsobiť 15 minút.

Tip: Ak máte aknóznu pleť, tak do masky primiešajte 1 lyžičku mletej škorice. Tá má antibakteriálne účinky, ktoré dozaista vaša pleť ocení.

Odporúčame: Poznáš všetky možnosti, ako spracovať listy Aloe vera? A čo tieto?

Maska z jablčného octu

Vo svete diéty či starostlivosti o vlasy nie je vôbec neznámi. Jablčný ocot už vyskúšali mnohé z nás, nakoľko má množstvo výhod pre celý náš organizmus. Ak chcete vašu pleť vyčistiť (jablčný ocot má detoxikačné účinky), tak to skúste prostredníctvom tejto masky.

  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžičky medu
  • 2 lyžičky jedlej sódy

Všetky prísady zmiešajte a vytvorte si pastu. Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť 20 minút. Následne masku z tváre opláchnite pomocou teplej vody a ošetríte ju vhodným hydratačným pleťovým krémom.

Inšpiruj sa: Najlepší DIY prírodný odličovač pre každý typ pleti: Nedáš naň dopustiť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 15.10.22 17:47

MM
karma
100.00

ideálny čas na rozmaznávanie

  • 0
Odpovedať

Ivana Hlôšková 16.10.22 04:31

IH
karma
-1.00

Najviac ma zaujala brusnicová maska, rada ju vyskúšam . Ďakujem pekne

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 17.10.22 10:04

DM
karma
-1.00

Brusnicovú určite skúsim.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.10.22 20:21

karma
-1.00

Brusnicovou masku rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní