Najlepší DIY prírodný odličovač pre každý typ pleti: Nedáš naň dopustiť!

Najlepší DIY prírodný odličovač pre každý typ pleti: Nedáš naň dopustiť!

Poznáte to staré známe pravidlo, že do postele by ste za žiadnych okolností nemali ísť s make-upom na tvári? Popravde, vedieť, ako správne odstrániť všetok make-up a nečistoty z pleti na konci dňa je rovnako dôležité, ako vedieť všetky „šminky“ na pleť naniesť. Ba, mohli by sme povedať, že odlíčenie je o niečo dôležitejšie. Pretože, ak na pleti ostanú rôzne nečistoty a póry budú zanesené, môže to prispieť k tvorbe akné, nadmernej tvorbe kožného mazu, k matnej pokožke a celkovo nezdravo vyzerajúcej pleti.

Podľa dermatológov je najlepším spôsobom, ako odstrániť make-up, tzv. metóda dvojitého čistenia. Táto metóda zahŕňa dva základné kroky – prvý krok pozostáva z použitia odstraňovača make-upu na olejovej báze (ten odstrániť všetok make-up), v druhom kroku sa siaha po čistiacom prípravku, ktorý pleť dočistí a odstráni z nej všetky zvyšné nečistoty. Ak chcete byť ekologickí, tak vám poradíme, ako si prírodný odličovač vyrobiť doma z toho, čo v domácnosti (možno) nájdete.

med a nechtík

Zdroj: Shutterstock®

Medový odličovač pre mastnú pleť

Olejovým prípravkom sa nemusíte dozaista vyhýbať ani v prípade, keď je vaša pleť mastná. Totižto aj ona ocení dávku hydratácie, ktorú potrebuje každý typ pleti. V prípade tohto odličovača siahnite po kvalitnom mede a nechtíkovom oleji.

Med má antibakteriálne účinky, vďaka čomu ho ocení aj aknózna pleť. Surový med má mierne exfoliačné účinky, čím pomáha z pleti odstraňovať odumreté kožné bunky a tým ju rozjasňovať a zjemňovať. Na druhej strane, nechtíkový olej má protizápalové, protiplesňové a antibakteriálne účinky. Pomáha zjemniť tmavé škvrny (napr. škvrny po akné) i menšie jazvičky. Tiež obnovuje pružnosť pokožky a zjemňuje jej textúru.

DIY odličovač: zmiešajte 1 lyžicu kvalitného surového medu s niekoľkými kvapkami nechtíkového oleja. Naneste na pleť a krúživými pohybmi začnite pleť čistiť. Po vyčistení pleť opláchnite a dočistíte.

Ružový odličovač pre citlivú pleť

Ružová voda je tou najlepšou spoločníčkou pre citlivú pleť. Pomáha zmierňovať začervenanie pleti, hydratuje pokožku a upokojuje zapálenú pokožku. Už sama osebe je skvelá, no ak ju zmiešate s Aloe vera gélom, tak získate prírodný odličovač, ktorý si vaša pleť zamiluje. Aloe vera má chladivé a protizápalové účinky, podporuje hojenie pokožky a navyše je mimoriadne hydratačné.

DIY odličovač: zmiešajte 2 lyžice gélu z Aloe vera a 2 lyžice ružovej vody. Naneste na pokožku a zľahka odstráňte všetok make-up. Na záver si pleť opláchnite a dočistite gélom alebo iným prípravkom.

Pozri aj: Ako skrotiť vlnitú hrivu? Skús tieto jednoduché účesy pre vlnité vlasy!

jojobový olej

Zdroj: Shutterstock®

Jojobový odličovač pre zrelú pleť

Jojobový olej pomáha zmierňovať príznaky starnutia a dokonca je nápomocný pri minimalizovaní jemných liniek i hlbších vrások. Pomáha tiež predchádzať upchávaniu pórov. A ak ho zmiešate s ružovou vodou, získate skvelé duo na odličovanie zrelej pleti.

DIY odličovač: zmiešajte ½ šálky ružovej vody a ½ šálky jojobového oleja. Poriadne premiešajte a naneste na pleť. Jemnými krúživými pohybmi začnite z pleti odstraňovať všetok make-up. Na záver pleť opláchnite vlažnou vodou a dočistite iným vhodným prípravkom pre vašu pleť.

Inšpiruj sa: Kyselina azelaová – efektívne riešenie viacerých problémov s pleťou?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Janka Komadova 17.10.22 20:24

karma
-1.00

Jojobový olej pomáha zmierňovať príznaky starnutia to som nevedela

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 13.03.24 20:25

karma
-1.00

Odskúšané mám zrelú pleť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní