Najsledovanejšie influencerky 60+, ktoré sú inšpiráciou pre celý svet

Najsledovanejšie influencerky 60+, ktoré sú inšpiráciou pre celý svet
  • 17.03.2022
  • Veronika Nemčeková

Zvykne sa hovoriť, že vek je len číslo. V prípade žien, ktoré vám predstavíme, je to do slova a do písmena tak. Influencerky, ktoré majú viac ako 60 rokov, svojimi príspevkami na sociálnych sieťach búrajú stereotypy a dokazujú, že s pribúdajúcimi rokmi sa život nekončí. Tieto dámy inšpirujú svoje rovesníčky, ale aj oveľa mladšie ročníky k tomu, aby žili naplno a užívali si každý deň so všetkým, čo prinesie. Pozrite sa s nami na najzaujímavejšie influencerky 60+, ktoré sa oplatí sledovať.

Storočná módna ikona Iris Apfel

Iris Apfel je americká podnikateľka, interiérová dizajnérka a módna ikona. Rodáčka z Queensu oslávila vlani v auguste 100. narodeniny. Spolu s už nebohým manželom Carlom sa venovali podnikaniu s textilom. Jedným z ich najvýznamnejších úspechov bol napríklad kontrakt s Bielym domom na rekonštrukciu interiérov pre 9 amerických prezidentov.

Vo veku 97 rokov sa aktívne začala venovať modelingu, vďaka čomu sa stala tvárou mnohých známych módnych značiek. V roku 2014 o nej nakrútili dokumentárny film s príznačným názvom Iris. Je tiež najstaršou osobou, podľa ktorej vytvorili bábiku Barbie. O svojom živote napísala knihu Accidental Icon. Jej receptom na skvelý život je robiť to, čo vás napĺňa a neriešiť vek.

Odporúčame: Krásky s Downovým syndrómom dobíjajú svet modelingu

Iris Apfel

Zdroj: instagram.com/iris.apfel

Večne mladá Baddiewinkle

Helen Ruth Elam, známa predovšetkým ako Baddiewinkle, je na sociálnych sieťach aktívna od roku 2014. Deväťdesiattriročná Američanka je známa svojim zmyslom pre humor a výstrednými outfitmi. Jej prácu ocenili už aj celebrity ako Rihanna, Nicole Richie či Miley Cyrus. Po boku poslednej menovanej sa v roku 2015 objavila ako hosť na udeľovaní MTV Video Music Awards.

Helen je influencerka, ktorá sa nebojí vyjadriť nesúhlas s nárokmi, ktoré kozmetické a módne spoločnosti kladú na ženy. Obliekať sa pre zábavu jej pomáha cítiť sa dobre. Podporuje tiež legalizáciu marihuany na medicínske účely.

Baddiewinkle

Zdroj: instagram.com/baddiewinkle

Fitneska a propagátorka zdravého životného štýlu Joan MacDonald

Ako sedemdesiatročná mala Joan MacDonald problém s vysokým krvným tlakom, cholesterolom a trápili ju kilá navyše. Táto žena sa však rozhodla zabojovať a začala sa venovať cvičeniu ako aj zdravému životnému štýlu. Podarilo sa jej schudnúť nadbytočné kilogramy a vziať svoj život do vlastných rúk. Príspevkami sa snaží inšpirovať ďalších seniorov k aktívnemu životu. Tvrdí, že ak sa dokázala zmeniť ona, zvládnu to aj iní. Neostáva iné, len jej dať za pravdu.

Inšpirujte sa: Ako behať, aby sme schudli alebo ako začať s behom?

Joan MacDonald

Zdroj: instagram.com/trainwithjoan

Náruživá cestovateľka Linda Malys Yore

Linda Malys Yore začala cestovať a písať blog vo veku 65 rokov. Propaguje cestovanie naľahko a bez zbytočných výdavkov. Jej cieľom je tiež inšpirovať ľudí, aby sa nebáli cestovať ani vo vyššom veku. Tam vonku je predsa celý svet, ktorý čaká, kým ho objavíme. Podľa nej netreba čakať na vhodnú príležitosť, ale treba začať hneď, nikdy totiž nič nebude ideálne.

Linda Malys Yore

Zdroj: instagram.com/lindaontherunofficial

Park Makrye, starká, ktorá miluje varenie

Sedemdesiatnička Park Makrye je známa aj ako „Kórejská starká“. Táto dáma je majiteľkou reštaurácie v Južnej Kórei, miluje varenie a so svojím umením sa rada delí prostredníctvom videí. Keď oslávila 70. narodeniny, myslela si vraj, že jej život sa skončil, neskôr však pochopila, že toto je len začiatok.

Park Makrye

Zdroj: instagram.com/korea_grandma

Podnikavá Debbie Corley

Debbie Corley píše blog o životnom štýle, cvičení a kozmetických produktoch. Vo veku 60 rokov založila spoločnosť, ktorá vlastní patent na vložky do podprsenky. Tá má pomáhať ženám cítiť sa pohodlne pri cvičení.

Prečítajte si: Aká je zmysluplnosť života? Príď na to s desatorom pre lepšie zajtrajšky

Debbie Corley

Zdroj: instagram.com/embracingturning60

Milovníčka Talianska a Francúzska Dana Wall

Dana Wall sa medzi šesťdesiatničky zaradila v novembri 2019. Táto energická žienka sa venuje písaniu cestovateľských blogov o Taliansku a Francúzsku. Sama tiež pôsobí ako turistická sprievodkyňa, pričom svojim sledovateľom prináša tipy na návštevu zaujímavých a málo známych miest.

Dana Wall

Zdroj: instagram.com/theinspiredtourist

Zdroj foto: úvodná koláž – www.instagram.com/baddiewinkle, www.instagram.com/iris.apfel, instagram.com/embracingturning60

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní