Skin flooding - nový trend v starostlivosti o pleť. TOP technika hydratácie pleti?

Skin flooding - nový trend v starostlivosti o pleť. TOP technika hydratácie pleti?

Patríte k ženám, ktoré si myslia, že za stav, resp. vzhľad ich pleti je zodpovedná hlavne genetika a vek? Alebo naopak sa pevne držíte toho, že hoci genetika a vek majú svoj nezanedbateľný vplyv, pomôcť svojej pleti môžete vo významnej miere okrem iného aj správnou starostlivosťou? Samozrejme, žiaden pleťový krém alebo maska na tvár nedokážu zázraky na počkanie, no vhodne zvolená, ucelená a sústavná starostlivosť má naozaj veľkú moc.

Hlavné zásady starostlivosti o pleť sú dlhodobo zaužívané, overené časom a prevažne nemenné. Avšak, aj v tej oblasti sa z času na čas objaví nejaký trend, ktorý si základy v starostlivosti o pleť nejako inovuje či upravuje. Počuli ste už o takzvanom skin floodingu? 

Tento trend sa začal v priebehu tohto roka šíriť hlavne na sociálnej sieti TikTok. V tomto prípade však trend známy pod pojmom skin flooding neprináša nejakú prevratnú novinku v starostlivosti o pleť, skôr ide o nový názov pre aktuálne obľúbenú techniku, ktorá sa v rámci skin care bežne využíva. Viac v článku!

Čo je skin flooding?

Pojem skin flooding môžeme do slovenčiny preložiť napríklad ako zaplavenie pokožky alebo záplava pre pleť. Ak by to nebolo zrejmé, reč je o záplave hydratácie pre našu pleť. Skin flooding označuje techniku strategického vrstvenia určitých kozmetických produktov, ktoré zabezpečí, takpovediac, uzamknutie vlhkosti v pokožke. 

Vďaka tomu má zaistiť dôkladnú hydratáciu pleti a elimináciu problémov spôsobených vysušenou a dehydrovanou pokožkou. Metóda, ktorá sa stala populárnou pod názvom skin flooding, sa teda v postate opiera o základné princípy v starostlivosti o pleť. Ak pri svojej skin care rutine praktizujete vrstvenie kozmetických produktov, pravdepodobne vás tento trend ničím neprekvapí a zistíte, že ste ho vlastne už dávno poznali.

Čo je podstatou metódy skin flooding?

Ako sme už uviedli, skin flooding je o konkrétnom spôsobe vrstvenia produktov s cieľom uzamknutia potrebnej vlahy v pokožke. Hlavným bodom pri skin flooding metóde je pritom v prvom rade aplikácia kyseliny hyalurónovej na pleť, ktorá je bežne dostupné napríklad vo forme sér. Ide o jednu z najlepších hydratačných zložiek v kozmetike.

Táto kyselina mnohonásobne dokáže zväčšiť svoj objem tým, že naberá na seba vodu. Takto ju dokáže zadržiavať v pokožke. Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka, ktorej obsah v pleti a pokožke počas starnutia klesá. Táto látka je zložkou spojivového tkaniva a zabezpečuje pevnosť a hydratáciu pleti. Okrem toho prispieva k ochrane bunkovej imunity a zlepšuje proces obnovy buniek.

Stratou kyseliny hyalurónovej a následnej hydratácie dochádza k narušeniu ochrannej bariéry pleti, jej vysušovaniu a mdlému a unavenému vzhľadu, ako aj tvorbe vrások. Skin flooding okrem aplikácie kyseliny hyalurónovej zahŕňa prípravu pleti, čím sa podporí jej vstrebávanie a nakoniec aj akúsi fixáciu, ktorá zabráni odparovaniu. 

Odporúčame: PHA, BHA a AHA kyseliny – aké sú medzi nimi rozdiely a pre koho sú vhodné?

Ako postupovať pri skin flooding?

Aplikácia trendu skin flooding zahŕňa spravidla 4 kroky:

1. Čistenie pleti

2. Aplikáciu tvárovej hmly alebo spreju na tvár

3. Vrstvenie sér

4. Aplikáciu pleťového krému

Následne v ďalšom kroku pleť navlhčíme tvárovou hmlou alebo sprejom na tvár. To, že nasledujúci prípravok s kyselinou hyalurónovou nanesieme na vlhkú pleť, pomôže jeho vstrebaniu.

Ideálne je voliť priamo hydratačnú hmlu alebo sprej na tvár s hydratujúcimi zložkami. Dnes sa vyrábajú už aj také s obsahom kyseliny hyalurónovej. Po navlhčení na pleť aplikujeme dostatok prípravku s kyselinou hyalurónovou, napríklad vo forme séra.

Následne necháme produkt vstrebať sa a zaschnúť. Pre ešte väčší účinok potom môžeme navrstviť aj nejaké ďalšie hydratačné sérum s viacerými účinnými látkami.

Nakoniec na pleť aplikujeme hydratačný krém (prípadne pri večernej rutine to môže byť aj sleeping mask, teda maska na noc), ktorý práve pomôže predchádzajúce prípravky akoby zafixovať na pleti. Kyselina hyalurónová do pleti pritiahne vodu a krém ju v nej pomôže uzamknúť, aby sa, takpovediac, nevyparila.

Pozri aj: ​TOP mýty o potravinách – ktoré z týchto 7 tvrdení ste považovali za pravdivé?

Aké benefity prináša pleti skin flooding?

Ako sme už naznačili vyššie, cieľom trendu skin flooding je hlavne pomôcť k lepšej hydratácii pleti. A práve dôkladná hydratácia dokáže pleť zbaviť mnohých problémov, ako aj zabezpečiť jej krajší, zdravší a mladistvejší vzhľad. Skin flooding má pomôcť pokožku rozjasniť, osviežiť, zjemniť, napnúť a podporiť jej zjednotený farebný tón.

Táto metóda môže dopomôcť k minimalizovaniu prejavov suchej alebo dehydrovanej pleti, vrátane šupiniek. Rovnako ju zbavuje mdlého a unaveného vzhľadu. Nemožno zabudnúť na to, že na krajšej a zdravšej pleti následne lepšie vyzerá aj aplikovaný make-up.

Pre aké typy pleti je skin flooding vhodný?

Skin flooding je vhodný prakticky pre akýkoľvek typ pleti. Samozrejme, najväčšie benefity z tejto techniky v prvom rade získa spomínaná suchá alebo dehydrovaná pleť. Taktiež môže s tými správnymi prípravkami pomôcť aj citlivej pleti a rozhodne prospeje zrelej pleti. Avšak, problém nie je prispôsobiť skin flooding ani mastnej či problematickej pleti.

Ak máte pleť, ktorá sa viac mastí, má sklony k tvorbe vyrážok a upchávaniu pórov, je potrebné voliť vhodné prípravky veľmi obozretne. Mali by byť v prvom rade určené pre váš typ pleti a hlavne by nemali mať ťažké a hutné textúry. Voľte ľahké produkty s vodovými konzistenciami. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní