RECENZIA - ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT - a varenie vás bude baviť!

RECENZIA - ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT - a varenie vás bude baviť!
  • 23.10.2023
  • Lenka Biba Slovak

Elektrický varič ryže - takzvaný ryžovar - je veľmi užitočný kuchynský spotrebič. Je to produkt, ktorý možno použiť na prípravu rôznych chutných jedál. Inteligentné varné zariadenie je výhodné napríklad nielen pre študentov, ale predovšetkým malé rodiny, pretože môže uľahčiť každodenné varenie. Čo by ste ale mali vedieť pred jeho kúpou?

Elektrický varič ryže je skvelým doplnkom skutočne do každej kuchyne. Najnovšie variče ryže prichádzajú s pokročilými funkciami a dotykovými senzormi, ktoré uľahčujú varenie. Niektoré variče ryže sú vybavené ďalšími funkciami varenia, ako je varenie zeleniny na pare, polievky alebo aj príprava kaše.

Ryžovar

Áno, je úplne v poriadku variť ryžu v elektrickom variči. V skutočnosti sú elektrické variče ryže navrhnuté špeciálne na varenie ryže a môžu poskytnúť vynikajúce a konzistentné výsledky. Automatizujú proces varenia a zabezpečujú, že ryža je uvarená k dokonalosti.

A čo je pri varení ryže v ryžovari najdôležitejšie?

  • Postupujte podľa pokynov výrobcu a použite vhodný pomer vody a ryže, aby ste dosiahli tie najlepšie výsledky.

Ryžovar - podľa čoho si správne vybrať?

KAPACITA RYŽOVARU - trh je zaplavený množstvom elektrických varičov na ryžu, avšak pred kúpou si určite skontrolujte kapacitu modelu. Napríklad pre trojčlennú rodinu je vhodný ryžovar s kapacitou 3 až 5 šálok uvarenej ryže. Táto veľkosť vám umožní uvariť dostatok ryže na tri porcie bez plytvania jedlom.

JEDNODUCHÁ OBSLUHA - každé varné zariadenie musí byť ľahko ovládateľné. Základný elektrický varič ryže sa často dodáva s jednodotykovým ovládaním. Všetko, čo musíte urobiť, je pridať ryžu a vodu v príslušnom množstve a stlačiť tlačidlo „variť“. 

FUNKCIA ODLOŽENÉHO ŠTARTU - keď hovoríme o elektrickom variči ryže, najlepšie modely sa dodávajú s digitálnym ovládaním. Funkcia odloženého štartu je nevyhnutnosťou pre kvalitný ryžovar.

  • Táto inteligentná funkcia signalizuje, že zariadenie začne variť ryžu alebo iné jedlo v určenom čase.
  • Pokročilá funkcia vám dokonca oznámi čas, ktorý zostáva, kým bude vaša ryža hotová.

FUNKCIA AUTOMATICKÉHO UDRŽIAVANIA TEPLOTY - táto jedinečná funkcia zaisťuje, že dostanete teplé a čerstvé jedlo, kedykoľvek to budete potrebovať.

JEDNODUCHÉ ČISTENIE - elektrický varič ryže bez ohľadu na cenu musí mať nepriľnavý vnútorný povrch. To uľahčí umývanie pomocou špongie, mydla a vody. 

VÝKON RYŽOVARU - ideálny výkon pre ryžovar závisí od požadovanej rýchlosti varenia a kapacity. Vo všeobecnosti sú ryžovary s príkonom už od 500 do 1000 wattov vhodné pre väčšinu domácností. Vyšší výkon umožňuje rýchlejšie varenie, zatiaľ čo nižší výkon môže vyžadovať viac času. Pri výbere variča na ryžu s vhodným výkonom zvážte svoje potreby na varenie a množstvo ryže, ktoré zvyčajne varíte.

Neprehliadnite: Bublanina s tvarohom na 3 rôzne spôsoby: Zamiluješ si ich všetky!

ryžovar

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT

Ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT je viacúčelový prémiový ryžovar s funkciou low sugar, pri ktorej vďaka špeciálnej technológii varenia dochádza k separácii sacharidov. Ryža sa tak pri voľbe tejto funkcie uvará až o 40 % nižším obsahom sacharidov. S týmto šikovným a dizajnovým kuchynským pomocníkom tak dovediete k dokonalosti všetky druhy ryže!

  • Vďaka 6 nastaviteľným režimom rýchlo vytvoríte zdravé a chutné jedlá aj z ďalších surovín.
  • S ryžovarom LaubenLow Sugar Rice Cooker 1500WT pripravíte nielen ryžu, ale aj strukoviny, polievku či chutnú ovsenú kašu.
  • A to všetko bez toho aby ste zapli sporák.

Odporúčame aj: Jaskyne na Slovensku – 15 sprístupnených jaskýň, ktoré sa oplatí navštíviť

ryžovar

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ryžovar od Lauben je skutočne tá najlepšia voľba

Ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT obsahuje nádobu s objemom 1,5 litra s nepriľnavým povrchom. Príprava pokrmov teda nevyžaduje žiaden pridaný tuk či olej alebo maslo. Veľkou výhodou je aj časovač a funkcia keep warm, s ktorými si môžete jedlo pripraviť vopred alebo naopak držať niekoľko hodín teplé, ale pritom stále perfektné a vždy pripravené na podávanie.

  • Ovládanie tohto šikovného kuchynského pomocníka zvládne každý.
  • Všetko si nastavíte na digitálnom displeji, na ktorom môžete sledovať priebeh varenia.
  • A navyše - údržba ryžovaru je veľmi jednoduchá! Nádobu je možné umývať v umývačke riadu.

Lauben Low Sugar Rice Cooker získal aj dizajnové ocenenia, a preto či u v bielom alebo čiernom prevedení bude krásne dopĺňať vašu kuchynskú linku.

Tip pre vás: Nestarnúca Helena Vondráčková: TOTO je tajomstvo jej božskej postavy

elektrický varič ryže

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ryžovar a jeho šikovné funkcie

Obsahom tohto šikovného pomocníka je:

  • Ryžovar
  • Vnútorná pokrievka s otvorom na paru
  • Vnútorná nádoba vhodná do umývačky
  • Odmerka
  • Lyžica - naberačka
  • Kuchárka

Ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT má 6 nastaviteľných režimov:

  • Quick cook
  • Slow cook
  • Claypot rice
  • Porridge
  • Soup
  • Reheating

Ryžou to ale všetko len začína! Ryžovar si vďaka 6 inteligentným funkciám poradí aj s inými surovinami. V ryžovari pripravíte aj lahodné polievky, nadýchanú ovsenú kašu alebo strukoviny bohaté na bielkoviny. Samozrejmosťou je funkcia opätovného ohrevu.

Priaznivcov zdravého životného štýlu poteší ryžovar predovšetkým funkciou low sugar. Táto špeciálna technológia v priebehu varenia automaticky oddelí prebytočné cukry od škrobu, ktorý ryža obsahuje. Tieto prebytočné rýchle cukry sú v priebehu varenia od ryže separované a premenené v želatínu vo vnútornej pokrievke. Ak jedávate často v zhone, a napriek tomu sa chcete stravovať zdravšie, Lauben Low Sugar Rice Cooker je pre vás tým správnym pomocníkom. Nutrične bohaté sacharidy v ryži zostanú a prebytočné cukry skončia v odpade, namiesto vo vašom jedálničku.

Zaujme vás: Najlepšie a najhoršie manželky podľa znamení zverokruhu

ryža

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Bezpečnosť a jednoduché ovládanie na prvom mieste!

Ovládanie ryžovaru zvládne každý - vami požadovaný režim si nastavíte na dotykovom displeji, na ktorom zároveň kontrolujete teplotu a aj dobu varenia. Vďaka protišmykovým nožičkám zostane vždy na svojom mieste a technológia cool touch zaistí, že sa o neho nikdy nepopálite. Je preto ideálny pomocník v kuchyni aj vtedy, keď vám pomáhajú variť vaše malé poklady.

Vďaka funkcii časovača na vás môže čakať hotové jedlo pripravené hneď po vašom príchode domov. S funkciou keep warm ryžu jednoducho udržíte v teple aj niekoľko hodín, a to bez toho, aby sa rozvarila a stratila dokonalú chuť alebo štruktúru! S ryžovarom Lauben je príprava jedla rýchla a jednoduchá, ale aj zdravá.

Odporúčame: Fast fashion - desivá pravda za lacným oblečením v našich šatníkoch

ryžovar

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ryža

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ryžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT - skúsenosti redakcie

Pri používaní ryžovaru Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT sme zostali skutočne príjemne prekvapení. Nádherný dizajn, jednoduché používanie a fantasticky uvarená ryža nás presvedčili, že voči ryžovarom netreba mať žiadne predsudky.

  • Ryžu sme varili podľa odporúčaní výrobcu - na 1 odmerku ryže sme pridali 1,1 odmerky vody.
  • Pri programe rýchleho varenia nás ryžovar pred koncom varenia opakovaným pípaním upozornil na koniec varenia, pričom ihneď po skončení sa prepol do programu keep warm - teda do programu ohrevu ryže.
  • Nikdy sa tak nestalo, že by sme servírovali neuvarenú či studenú ryžu.

Pre tých z nás, ktorí sú zaneprázdnení, je určená aj funkcia odloženého štartu. Ryžovar tak myslí aj za vás a uvarí vám nielen načas, ale aj zdravo.

Manipulácia s ryžovarom je veľmi jednoduchá a bezpečná. Taktiež aj samotné umývanie - ručne to ide veľmi rýchlo, ale vnútorné časti možno dať aj do umývačky riadu. Ryžovar je tak rýchlo a ľahko pripravený na ďalšie používanie.

Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500WT na základe našich skúseností pohodlne postačí aj pre potreby štvorčlennej rodiny, pričom u vás v kuchyni nebude zaberať veľa miesta. ALE - s jeho krásnym dizajnom ho pravdepodobne budete chcieť mať vystavený na kuchynskej linke a mať ho tak vždy poruke.

ryža v ryžovari

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Zdroj úvodnej foto - redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Horáčková 19.12.23 09:22

SH
karma
123.00

ja osobne ryžovar nemám, ale kamarátka ho má a že vraj je super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní