Ako vyzerá kuchyňa roku 2023? Toto sú trendy, ktoré ťa dvihnú zo stoličky!

Ako vyzerá kuchyňa roku 2023? Toto sú trendy, ktoré ťa dvihnú zo stoličky!

Čo by podľa vás nemalo chýbať v moderne zariadenej kuchyni? Sú to spotrebiče od výmyslu sveta, zaujímavé otváranie všetkých skriniek alebo je to skôr minimalizmus, ktorý pôsobí moderným dojmom? Nuž, každý z nás si modernú a trendy kuchyňu predstavuje úplne inak. Niekomu stačí málo a iní chcú všetky vychytávky, ktoré existujú.

Aj odborníci majú svoj názor na to, ako by mala vyzerať trendy kuchyňa v roku 2023. Ako všetky miestnosti v našej domácnosti, tak aj kuchyňa je ovplyvnená neustále sa meniacimi štýlmi a trendmi, pokiaľ ide o interiérový dizajn. Možno vyskúšate novú farbu, ktorá je práve v kurze, alebo pridáte nejaké módne úchytky. Čo každopádne voliť? Ak plánujete prerábku kuchyne, tak sa nechajte inšpirovať.

Inšpiruj sa: Rok 2023 v obývačke: Najväčšie trendy, ktoré sa oplatí vpustiť do svojho domova

kamenná pracovná doska

Zdroj: pinterest.com/primestones/

Kamenné pracovné dosky

Tento rok hlása návrat prírodných materiálov a tak sa nemôžeme čudovať, že sa o slovo budú viac hlásať kamenné pracovné dosky. Avšak pozor, kamenné dosky nebudeme vídať len ako pracovné dosky v kuchyni. Pokojne ich môžete voliť aj ako zásteny namiesto obkladačiek. Rovnako krásne sa budú vynímať aj na samostatne stojacích pracovných ostrovčekoch. Tieto kamene sú jedinečné, krásne a vnášajú do priestoru veľa osobnosti. Kamenné dosky dokážu vylepšiť kuchynský priestor tak, ako by to základná neutrálna farba nikdy nedokázala.

Zaujme ťa aj: Ako vyčistiť granitový drez aj bez drahého čistiaceho prostriedku?

smart kuchyňa

Zdroj: pinterest.com/bhg/

Inteligentné kuchyne

Aj keď inteligentné technológie (smart technológie) nie sú žiadnou novinkou, tento rok určite zažijú svoju chvíľu. Čím viac tento trend napreduje, tým viac môžeme očakávať jeho rozšírenie do celej domácnosti. Od inteligentného sporáka, cez hlasom ovládané spotrebiče, chladničky pripojené na Wi-Fi, inteligentné bezdotykové batérie a ďalšie. Tieto technológie vám pomôžu urobiť prácu v kuchyni oveľa pohodlnejšou a rovnako tak aj ušetriť energie a čas.

Neprehliadni: Vďačný potosovec zlatý: Ako zabezpečiť, aby sa mu doma darilo?

kuchynská linka

Zdroj: pinterest.com/hhappliance/

Výrazné farby

Nebojte sa farieb a už vôbec nie v súčasnosti. V tomto roku sa lúčime vo všetkými bielymi a sivými kuchyňami. Je čas vniesť do priestoru trochu jas a hlavne farieb. Nebojte sa sýtejších, odvážnejších a ani tmavších odtieňov. Od kuchynského ostrova cez skrinky až po výraznú stenu – tento rok je celý o vnesení osobnosti do domácnosti a farba je jednoduchý spôsob, ako to dosiahnuť.

Odporúčame: ŠŤASTIE do každej rodiny! Tieto izbové rastliny priťahujú prosperitu i pozitívne vibrácie

kuchynský ostrovček

Zdroj: pinterest.com/wattpad/

Prepracované kuchynské ostrovčeky

V roku 2023 sa začnú objavovať ostrovčeky v novej podobe. Dalo by sa povedať, že zažijú akúsi renesanciu. Pracovné ostrovčeky bude v tomto roku charakterizovať farebnosť, multifunkčnosť a pod. To znamená, že sa ostrovčeky stanú centrom pozornosti a ústredným bodom kuchyne, kde sa bude stretávať rodina i priatelia. To znamená, že k ostrovčekom by ste mali pridať stoličky, aby ste získali viac miest na sedenie. Samozrejme, ostrovček môžete natrieť a vniesť tak do kuchyne farebnosť.  

Zaujme ťa tiež: Umývačka riadu vs ručné umývanie riadu: Čo je ekonomickejšie a výhodnejšie?

rôzne kovy v kuchyni

Zdroj: pinterest.com/mariakillam/

Miešanie kovov

Vedeli ste si niekedy predstaviť viacero rôznych kovov vedľa seba a dokonca v kuchyni? Dnes sa nemusíte báť kombinovania rôznych kovov. Je to jeden z trendov tohto roka. Predstavte si teda vkusnú zmes bronzu, mosadze, čiernej ocele, medi a nerezu. Podľa dizajnérov miešaním takýchto povrchových úprav dosiahnete vizuálne bohatý a príťažlivý vzhľad.

Pozri aj: 5 spôsobov ako predeliť miestnosť štýlovo a bez veľkého zásahu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Maxianová 23.01.23 16:46

MM
karma
100.00

kuchyne sú krásne, ale chýba im atmosféra našich babičiek

  • 0
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 24.01.23 20:43

KH
karma
79.00

Tento nový trend sa mi velmi páči. Škoda, že nebývam v rodinnom dome. To už by som plánovala prerábku. Najviac ma upútal pracovný ostrovček.

  • 0
Odpovedať

Emma Nakls 04.04.23 14:13

EN
karma
-1.00

my uz mame kuchynu vybranu ale este nas caka jej zariadovanie, väcsinu riadov viem odkial chcem ale pri nozoch este nie som rozhodnuta

  • 0
Odpovedať

Zuz Kosle 11.04.23 13:08

ZK
karma
-1.00

ja mam noze od profikuchar, su vyrobene z velmi kvalitneho materialu a velmi lahko sa s nimi kraja

  • 0
Odpovedať

Ban Hul 16.04.23 11:43

BH
karma
-1.00

s tymto môzem len suhlasit, asi som nedrzala v ruke nôz s ktorym by sa tak lahko krajalo

  • 0
Odpovedať

Linda Nijkl 19.04.23 14:14

LN
karma
-1.00

my sa akurat rozhodujeme ake farby v nej pouzit, moc sa s muzom nevieme dohodnut

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní