RECENZIA - Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT - ideálny pomocník do každej kuchyne!

RECENZIA - Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT - ideálny pomocník do každej kuchyne!
  • 13.05.2023
  • Lenka Biba Slovak

Kuchynský robot, ktorý spája viacero kuchynských nástrojov do jedného šikovného stroja, pôsobí pri práci ako ďalší pár rúk. Najlepšie sa hodí na pracnejšie úlohy, ako je napríklad príprava cesta na dezerty, miesenie kysnutého cesta, sekanie rôznych druhov ovocia a zeleniny, mletie mäsa a podobne. Vďaka všestrannému dizajnu kuchynský robot nielen šetrí čas, ale jeho dizajn robí z neho krásny doplnok do kuchyne.

Všestranný a efektívny kuchynský robot sa pravdepodobne stane v kuchyni nenahraditeľným už od svojho prvého použitia. Poslúži vám nielen pri príprave cesta, ale napríklad aj pri mletí mäsa, príprave smoothie, sekaní či krájaní, ale aj pri príprave domácich klobások či domácich cestovín.

Dnes vám prinášame recenziu na kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200BC - Kuchynský robot s príslušenstvom, ktorý vás podľa nášho názoru naozaj presvedčí, že je pre vás ten pravý! Okrem benefitu pomer cena – kvalita, má veľmi veľa výhod, ktoré z neho robia dokonalého pomocníka do každej kuchyne. Nech sa páči, predstavujeme vám Lauben Kitchen Machine 1200BC!

Kuchynský robot - áno či nie?

A naša odpoveď je – určite áno! Lauben Kitchen Machine 1200WT je skvelou voľbou, ktorá nás presvedčila o svojich kvalitách. Na prvý pohľad je to krásny dizajnérsky kúsok a môžete si vybrať biele alebo čierne farebné prevedenie – podľa toho je označený:

Pri otvorení sme zostali milo prekvapení naozaj bohatým príslušenstvom tohto kuchynského robota. Jeho obsahom je:

  • veľká antikorová misa s kapacitou 5,5 l s vekom na pridávanie ingrediencií počas prípravy cesta,
  • šľahacia metlička,
  • miešací nadstavec,
  • hnetací hák,
  • sklenený 1,5 l mixér z tvrdeného skla s vekom na pridávanie ingrediencií v priebehu mixovania,
  • mlynček na mäso,
  • nadstavec na výrobu domácich klobások,
  • malý sekáčik.

Kvalita nadstavcov kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200WT

Ak ste fanúšikom výroby domácich cestovín, tak tento kuchynský robot to hravo zvládne, a to pomocou dokúpiteľných nadstavcov (ktoré nie sú súčasťou základnej bohatej výbavy):

  • Lauben Kitchen Machine Lasagna Maker 12BCWT
  • Lauben Kitchen Machine Fettuccine Maker 12BCWT
  • Lauben Kitchen Machine Spaghetti Maker 12BCWT

Na prvý pohľad sa zdá, že materiál nadstavcov a samotných nožov v sekáčiku je príliš „ľahký", preto sme boli zvedaví, ako si poradí napríklad hnetací hák s kysnutým cestom.  Osobná skúsenosť nás však presvedčila, že tieto obavy boli úplne zbytočné.

Všetky časti príslušenstva splnili svoju úlohu nad naše očakávania a s výsledkom sme boli maximálne spokojní.

Odporúčame: KVÍZ: Celebrity a ich neúspešné vzťahy – vieš, kto s kým chodil alebo žil?

Kuchynský robot lauben

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot má byť nielen dizajnový, ale predovšetkým praktický!

Keďže sa kuchynský robot stane vašim pomocníkom v kuchyni pri rôznych činnostiach, mal by byť predovšetkým praktický. My ženy však vždy pozeráme aj na to, ako tento nový člen našej kuchynskej rodiny zapadne k dizajnu pracovnej časti kuchynskej linky.

Praktickosť preto spočíva nielen v zastúpení mnohých ďalších spotrebičov, ale aj v dizajne a údržbe jednotlivých častí kuchynského robota.

Jednoduchá údržba kuchynského robota

Lauben Kitchen Machine 1200WT sa ale čistí veľmi jednoducho, pričom všetky časti jeho príslušenstva okrem mlynčeka na mäso môžete po použití vložiť do umývačky riadu. Samotný kuchynský robot stačí pretrieť vlhkou handričkou.

Nádherný dizajn

Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT sa pýši sa dokonca aj prestížnym dizajnovým ocenením IF Design Award 2019, takže si môžete byť istí, že jeho prevedenie či už v bielej alebo čiernej farbe – vás určite nesklame.

Neprehliadnite: Umývačka riadu a jej používanie – nerobíš náhodou tieto chyby? Takto ju (ne)vedomky ničíš!

kuchynský robot metličky

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

TOP benefity kuchynského robota

Medzi najväčšie benefity kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200WT v rámci praktickosti zaraďujeme:

  • medený motor s výkonom 1200W,
  • vysokozáťažové spoľahlivé a celokovové prevody,
  • planetárny mixovací pohyb a rovnomerný výsledok, ktorý zaisťuje technológia EffectiMix® a vďaka SpeedPrecision®,
  • možnosť voľby z 8 presne kalibrovaných rýchlostí či možnosť PULSE na presné výsledky, ktoré pri príprave potrebujeme dosiahnuť,
  • mixovací pohár z tvrdeného skla s vekom na pridávanie ingrediencií aj počas samotného mixovania,
  • naozaj premyslený dokonalý systém,
  • nízka hlučnosť,
  • cena.
Kuchynský robot poistka

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Bezpečnostné poistky

Tento šikovný kuchynský pomocník disponuje bezpečnostnou poistkou, ktorá zabezpečí, že sa robot spustí iba vo chvíli, keď je správne uzavretý. Nehrozí teda žiadne nebezpečenstvo – robot vás jednoducho nepustí ďalej, ak by bola ktorákoľvek časť jeho príslušenstva nesprávne upevnená.

Veľkou výhodou sú protišmykové nožičky, ako aj poistka proti prehriatiu. Farebný indikátor informuje, či je misa správne usadená, pričom jediným kolieskom ovládnete celý prístroj, ktorý pracuje relatívne ticho a veľmi spoľahlivo.

Z nášho pohľadu ide o dokonalé detaily, avšak práve tie odlišujú jednotlivé kuchynské roboty, a na základe nich sa častokrát rozhodujeme, či si robot kúpime alebo nie. V tomto prípade je teda pomer cena – kvalita v neposlednom rade zaručene bezkonkurenčná výhoda kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200.

Kuchynský robot smoothie

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ovládanie robota zvládne naozaj každý

Samotnej obsluhy kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200WT sa naozaj nemusíte báť – zvládnete ju totiž veľmi jednoducho! Vďaka čomu?

  • Poistka proti spusteniu – pokiaľ nie je kuchynský robot správne uzavretý, určite sa nespustí.
  • Indikátor usadenia misy – keď nie je misa správne usadená, robot vás na to upozorní červenou farbou.
  • One touch ovládanie – jediným kolieskom ovládate doslova všetko.
  • Pop-up systém – tento systém zaisťuje jednoduchú výmenu nadstavcov, a to zdvihnutím ramena mixéra.
  • Extra silné protišmykové nožičky kuchynského robota – jeho stabilitu počas prevádzky zaisťujú protišmykové nožičky, takže ani pri miešaní najtuhších ciest sa nepohne zo svojho miesta.
  • Nízka hlučnosť – aj keď robot pracuje na plný výkon, v kuchyni je veľmi tichým spoločníkom.
  • Robot s technológiou Effectimix® – špeciálny 3D planetárny mixovací pohyb umožňuje nadstavcu dosiahnuť po celej mise na dno aj do strán, čím získate rovnomerný výsledok.
  • Celokovové prevody – zaisťujú zvládnutie aj vysokej záťaže.
  • SpeedPrecision® – táto technológia ponúka 8 presne kalibrovaných rýchlostí a PULSE na presné výsledky.
kuchynský robot misa

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

  • Robot s 1 200 W výkonom – je viac ako dostatočný, takže si hravo poradí so všetkými surovinami.
  • Jednoduché čistenie – všetky nádoby, nerezovú misu aj sklenený mixér a sekáčik možno umývať v umývačke riadu. Mlynček na mäso však odporúčame čistiť ručne.
  • Veľká kapacita misy mixéra – misa z prémiovej nehrdzavejúcej ocele s objemom 5,5 l pojme naozaj veľké množstvo ingrediencií. Z nášho pohľadu by sme však privítali ešte jednu misu pre pohodlnejšiu prípravu pri niektorých druhoch cesta (kde treba zvlášť pripraviť cesto a zvlášť vymiešať sneh), a to buď v základnej výbave alebo s možnosťou dokúpenia tejto časti.
  • Mixér z tvrdeného skla – robot je vybavený mixovacou nádobou z tvrdeného skla s kapacitou 1,5 l. Za nás je to TOP voľba, keďže aj pri oveľa drahších kuchynských robotoch tento materiál v žiadnom prípade nie je samozrejmosťou. Je to taktiež aj maximálne praktické a zdravotne nezávadné aj pri skladovaní napríklad v chladničke.
  • Veká s otvormi na pridávanie ingrediencií – ak použijete nerezovú misu alebo sklenený mixér, obidve nádoby sú vybavené vekom s otvorom na pridávanie ingrediencií v priebehu prípravy. Veká tiež zabraňujú vystreknutiu obsahu von. A to, ako všetky gazdinky dobre vieme, je mimoriadne praktické. Rovnako ani tento doplnok nebýva súčasťou aj pri iných a drahších robotoch, preto Lauben Kitchen Machine 1200WT oceňujeme a hodnotíme naozaj veľmi vysoko.

Tip pre vás: Cookies z bielej čokolády a makadamových orechov – pochúťka na pohľadanie!

kuchynský robot príslušenstvo

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT - skúsenosti redakcie

Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT sme mali možnosť testovať naozaj intenzívne a postupne sme skúšali jeho funkcie.

Po zoznámení sa s jeho jednotlivými časťami sme sa pustili do prípravy cesta. Za najväčší benefit v tomto kroku považujeme:

  • nízku hlučnosť robota,
  • skvelú výkonnosť motora,
  • fantastické miesenie všetkých troch druhov metličiek – a to aj napriek úvodným obavám, keďže najmä hnetací hák sa nám zdal príliš ľahký,
  • kryt na mise, vďaka ktorému zostala pracovná doska na kuchynskej linke naozaj čistá,
  • možnosť pridávať jednotlivé ingrediencie do cesta aj počas miešania, a to cez primerane veľký otvor.

Kuchynský robot Lauben - miešanie krémov

Cesto i sneh kuchynský robot vyšľahal výborne - oboje bolo krásne nadýchané a vďaka technológii robota metličky obsiahli skutočne celý objem misy.

kuchynský robot cesto

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot Lauben - šľahanie snehu

Ak by sme išli do detailu, tak ako sme už naznačili, k dokonalosti nám chýbala ešte jedna misa, v ktorej by sme mali pripravený vyšľahaný sneh. Avšak to už je naozaj iba detail, ktorý funkčnosti a naozaj vynikajúcej práci robota žiadnym spôsobom neškodí.

kuchynský robot sneh

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot Lauben - mletie mäsa

Pred prípravou fašírok sme pristúpili k mletiu mäsa. Musíme sa priznať, že v tomto kroku sme boli plní očakávaní.

Samotný mlynček sa však nasadil veľmi jednoducho a samotná misa na mäso poskytla dostatočný priestor na to, aby sme elegantne a bez väčšej námahy dosiahli želaný výsledok – výborne zomleté mäsko.

Kuchynský robot mletie mäsa

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot Lauben - príprava smoothies

Výhodou väčšej sklenej nádoby je nepochybne jej veľkosť a materiál, vďaka čomu sme zvyšok nespotrebovaného nápoja nemuseli prelievať inam – jednoducho sme všetko uskladnili priamo v chladničke.

Kuchynský robot Lauben Kitchen Machine 1200WT nás naozaj presvedčil, že investícia doň sa skutočne oplatí. Konečný výborný dojem dotvára dizajn, bezpečnosť a predovšetkým funkčnosť, spoľahlivosť a údržba kuchynského robota.

kuchynský robot shake

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kuchynský robot Lauben - sekanie orechov

Čerešničkou na torte bola príprava domáceho ovocno-zeleninového smoothie s posekanými orechmi – k čomu sme využili obe prídavné nádoby.

Nože v nich nás pri sekaní a mixovaní nesklamali. Na orechy sme využili menšiu nádobku, z ktorej nasekané orechy sme použili na dozdobenie výborného nápoja.

kuchynský robot mletie orechov

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Praktický video tutoriál

Ani vy nepatríte k fanúšikom čítania návodov? Nevadí!

Pozrite si video tutoriál obsluhy a používania kuchynského robota Lauben Kitchen Machine 1200WT a nechajte sa presvedčiť názornou ukážkou toho, ako vám jeden šikovný prístroj dokáže ušetriť v kuchyni veľa práce, neporiadku a nahradiť aj iných pomocníkov.

To všetko aj spolu s priloženou kuchárskou brožúrou s receptami, ktorá ako inšpirácia dokonale dopĺňa už aj tak bohatú výbavu robota.

Zaujme vás: Poznáš rôzne druhy Aloe? Ktoré skrášlia tvoj dom a ktoré sú liečivé?

Zdroj úvodnej foto - redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Andrea Szabová 15.12.23 10:17

AS
karma
-1.00

krásna mašinka, mať tak v kuchyni viac miesta na takýchto pomocníkov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní