Tvárová akupunktúra alebo prírodný lifting tváre: Je účinná proti vráskam?

Tvárová akupunktúra alebo prírodný lifting tváre: Je účinná proti vráskam?

Holistický prístup ku kráse a najmä k starostlivosti o pleť je od čias pandémie veľmi žiadaný. Masáž tváre pomocou gua sha kameňov, mikroihličkovanie či valčekovanie pomocou rollera sú v poslednom čase módnymi slovami v oblasti krásy. Dnes sa k ním pridáva aj akupunktúra, ktorá nie je pre nás neznámou. Ide totižto o starobylú čínsku prax, ktorá má svoje miesto aj v kozmetickom priemysle.

Akupunktúra sa doposiaľ používala pri liečbe rôznych bolestí a dokonca je úspešná aj pri tlmení nevoľností. Má však aj „doplnkové“ vlastnosti, ktoré dokážu prekvapiť. Vyskúšajte ju napríklad na redukciu vrások. Akupunktúra je totižto v dnešnej dobe novodobým botoxom, ktorý minimalizuje jemné i hlboké vrásky.

Zabudnite na botox a aplikáciu botulotoxínu na vyplnenie vrások. Vyhnite sa injekčným zákrokom i iným estetickým úpravám len pre to, aby ste vyzerali mladšie a krajšie. Skúste tvárovú akupunktúru.

Odporúčame: Umývanie tváre studenou vodou – ÁNO alebo NIE? (Ne)škodí našej pleti?!

Tvárová akupunktúra ako novodobý botox

Tvárová akupunktúra, tiež známa aj ako kozmetická akupunktúra, zahŕňa strategické zavádzanie ultratenkých ihiel do rôznych oblastí pokožky s cieľom stimulovať prietok krvi a vyrovnať „životnú energiu“.

Pri tejto procedúre sa stimulujú akupunktúrne body na celej tvári, aby sa dosiahli čo najlepšie výsledky. Hoci klinické štúdie nedokážu posúdiť účinnosť tejto procedúry, milovníci tradičnej akupunktúry vyzdvihujú jej účinky. Podľa všetkého stimulácia akupunktúrnych bodov môže zvýšiť produkciu kolagénu v pokožke, zvýšiť prietok krvi i znižovať zápal. Vďaka tomu tvárová akupunktúra môže mať rôznorodé účinky. Okrem toho, že môže pomôcť pri vyhladzovaní vrások, tiež je vraj účinná aj pri miernení nevoľností.

Tenké ihly sa vpichujú do bodov, ktoré pôsobia na nedokonalosti pleti a rovnako aj vnútornú nerovnováhu orgánov. Preto takúto procedúru nemôže vykonávať hocikto. Zájsť by ste si mali za odborníkom, ktorý akupunktúre rozumie a vie, ako ju vykonávať, aby bola účinná.

Ihličky sa totižto vpichujú do akupunktúrnych bodov, v ktorých sú ponechané približne 20 minút. Mikro poškodením pokožky dochádza k naštartovaniu hojivých procesov, čím sa uvoľňujú protizápalové látky a podporuje sa produkcia kolagénu. Takto dochádza k minimalizácii vrások, zlepšeniu vzhľadu i pružnosti pleti.

Neprehliadni: Ktorý si vybrať pre seba? Najlepšie antioxidanty podľa typu pleti

Možné výhody tvárovej akupunktúry

  • Zlepšuje tvorbu kolagénu – akupunktúra stimuluje lymfatickú drenáž, a tým zvyšuje prietok krvi do tváre. To podporí tvorbu kolagénu, čo rovnako prispieva k minimalizácii jemných liniek i hlbších vrások.
  • Znižuje výskyt akné – bojujete s akné a žiadne krémy vám nepomáhajú? Tak v tom prípade zvážte tvárovú akupunktúru. Hoci nie je dokázané, že akupunktúra dokáže liečiť ochorenia pleti, podľa akupunkturistov je proti akné účinná. Podporou lymfy totižto dochádza k odstraňovaniu toxínov, ktoré môžu byť príčinou vzniku zápalov na pleti i akné.
  • Zníženie zápalu – akupunktúre ihly zlepšujú krvný obeh, čo môže stimulovať imunitnú reakciu, ktorá môže znížiť zápal.

Očakávať zázraky na počkanie?

Zázraky sa dejú, ale v tomto prípade ich nečakajte hneď po prvom takomto akupunktúrnom ošetrení. Cca po 5 alebo až 10 „sedeniach“ môžete pozorovať, že sa vaša pleť „prebudí z hlbokého spánku“. Všetka čerstvá krv a kyslík zaplavia tvár a skutočne ju oživia.

Pri tvárovej akupunktúre teda neočakávajte zázraky hneď. Zamerajte sa skôr na vytvorenie dlhodobých zmien v zdraví pokožky. Akupunktúra totižto stimuluje tvorbu kolagénu, rozjasňuje tón pleti a celkovo zmierňuje napätie v tvári.

Po cca 10 ošetreniach je vhodné nastaviť sa na „udržiavaciu fázu,“ pri ktorej sa odporúča podstúpiť tvárovú akupunktúru raz za 4 až 8 týždne.

Na záver ešte dodáme, že tvárová akupunktúra je vhodná pre každého. Zvážiť by ju však mali tehotné ženy, ktoré by sa pred jej podstúpením mali poradiť so svojim ošetrujúcim lekárom. Odborníci však dodávajú, že túto procedúru by mali zvážiť aj tí, ktorí majú diagnostikovanú poruchu zrážania krvi alebo užívajú lieky na riedenie krvi. Rovnako sa o vhodnosti podstúpenia takéhoto ošetrenia poraďte so svojim lekárom!

Pozri tiež: Botox na vlasy: Ako vôbec funguje? Možno očakávať objemné vlasy?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní