TOP omladzujúce účesy: Tieto účesy, strihy a farby na vlasy vám uberú roky!

TOP omladzujúce účesy: Tieto účesy, strihy a farby na vlasy vám uberú roky!

Vhodne zvolený účes dokáže výrazne ovplyvniť celkový vzhľad ženy – zvýrazniť najkrajšie črty a prednosti, potlačiť možno prípadné nedokonalosti a celkovo tak podčiarknuť prirodzenú krásu. Ak naopak nie je účes vybraný práve najšťastnejšie, môže to zvýrazniť niektoré menšie či väčšie nedostatky a ubrať zbytočne na kráse. 

Niektoré účesy môžu napríklad tvár opticky zoštíhľovať, iné ju urobia ešte viac hranatejšou, čo nie je žiaduce. Závisí pritom nielen na strihu, ale aj na farbe. Aj konkrétne farebné odtiene sú pre niektoré ženy skrátka vhodnejšie ako pre iné. A zabúdať netreba ani na to, že niektoré účesy, vrátane strihu a farby, dokážu na pohľad pridávať roky.

Napríklad veľmi tmavé vlasy robia ženu opticky staršou. Rovnako to platí pre niektoré strihy vlasov. A aké účesy naopak voliť, ak si chceme pár rôčkov ubrať? Mnohé účesy dokážu na ženách pôsobiť veľmi mladistvo a prinášajú vzhľadu osvieženie. Poznáte TOP omladzujúce účesy? Ktoré farby či strihy proti starnutiu zabojujú aspoň naoko? Máme pre vás skvelé tipy!

Pozri aj: Na čo slúži micelárna voda? Je potrebné ju z pleti oplachovať?

clavi cut

Zdroj: instagram.com/saloncheska

Clavi cut / vlasy po plecia

Najskôr sa pozrime na dĺžku vlasov. Aká dĺžka je ideálna, ak chceme vyzerať mladšie? Platí, že je najlepšie vyhýbať sa extrémom. Veľmi dlhé vlasy, siahajúce napríklad až pod rebrá, obvykle vyzerajú mladistvo hlavne na dievčatách a mladých ženách. Dlhé rovné vlasy, ktoré sú rovno zastrihnuté, už ženám okolo 40-tky začínajú skôr roky pridávať, pretože zvýrazňujú padnuté kontúry tváre.

Ani úplne krátke vlasy, resp. príliš krátke strihy (napr. ikonický pixie strih) obvykle nie sú dobrou voľbou, ak si chceme na pohľad roky ubrať. V tomto prípade platí, že zlatá stredná cesta je tá najlepšia. Stredné dĺžky vlasov nezostaršujú mladšie ženy a zároveň dokážu osviežiť vzhľad starších žien.

V súčasnosti začal byť veľmi populárny, a to aj v Hollywoode medzi celebritami, takzvaný clavi cut. Názov je odvodený od anglického výrazu clavicle, čo v preklade znamená kľúčna kosť. Ako teda už názov tohto strihu napovedá, ide o vlasy v dĺžke po plecia, resp. vlasy siahajúce ku kľúčnej kosti. Môžete sa rozhodnúť pre clavi cut v rôznych verziách, hodí sa k rovným aj vlnitým či kučeravým vlasom. Rozhodne v ňom však budete vyzerať mladistvo!

vrstvené strihy

Zdroj: instagram.com/theloft_hair

Vrstvené strihy

Od dĺžky sa presuňme k nejakým konkrétnym strihom. V roku 2023 boli v trendoch strihy tupo zastrihnuté vlasy, ale aj strihy do postupna. Ak si chcete účesom pár rokov ubrať, zvoľte druhú možnosť. Vrstvené vlasy, teda účesy, ktoré majú veľa vrstiev, dobre fungujú na rôznych dĺžkach vlasov, od najkratších po dlhé.

Vrstvy skvelo vyzerajú na vyššie spomínanom strihu po kľúčne kosti. V približne takejto dĺžke je zostrihnutý aj obľúbený shaggy cut alebo skrátka shag, čo je strapatý účes s vrstvami a ofinou, ktorý bol mimoriadne populárny v 70. rokoch minulého storočia. V súčasnosti zažíva veľký návrat a hodí sa mladším aj starším ročníkom.

Ak chcete niečo kratšie, vrstvený bob alebo dlhšia verzia vrstvený lob sú skvelé omladzujúce krátke strihy, najmä však pre staršie ženy. Vrstvené účesy majú viacero výhod. V prvom rade dokážu opticky zahustiť pramene, vaše vlasy budú vyzerať objemnejšie. Rozlietané vrstvy okolo tváre pekne orámujú tvár a schovajú vrásky.

Pozri aj: ​Najkrajšie vianočné nechty – TOP 7 trendov pre vianočnú manikúru 2023

bočná ofina

Zdroj: instagram.com/anthonynitsonhair

Bočná ofina

Ofina môže vek na pohľad ubrať, ale aj zvýšiť. Záleží totiž aj od jej strihu. Napríklad hustá dlhá ofina, ktorá je prísne zastrihnutá nad očami, síce schová vrásky na čele, alebo môže upriamiť pozornosť na vrásky okolo očí. Aké omladzujúce účesy s ofinou teda vyskúšať?

Skvelou voľbou je bočná ofina, ktorá je ľahká, vzdušná a pôsobí prirodzene. V akomkoľvek veku bude vždy pôsobiť mladistvo. Avšak, ani na rovno zastrihnuté ofiny nemusíte zanevrieť, no treba zvoliť vhodný typ. Dobrou voľbou je jemnejšia redšia ofina alebo vrstvená ofina. Výborne zakryjú vrásky na čele, no keďže tak prísne nesmerujú až k očiam, nezvýrazňujú vrásky okolo nich.

stredne hnedé vlasy

Zdroj: instagram.com/live_love_dohair

Stredne hnedé odtiene vlasov

Rolu v tom, či nás vlasy zostaršujú, alebo nám naopak na pohľad pár rôčkov uberú, zohráva aj farba vlasov. Aké odtiene voliť, ak chcete vyzerať mladšie? Asi vás neprekvapí fakt, že veľmi tmavé vlasy dokážu pridať dosť rokov aj mladučkým dievčatám. Veľmi tmavé vlasy, ktoré majú takmer až čierny odtieň, zvýrazňujú rôzne nedokonalosti pleti, a to aj vrásky.

Perfektnou voľbou, ak chcete vďaka vhodne upraveným vlasom vyzerať mladistvo, sú hnedé odtiene strednej intenzity. Môže ísť o odtiene, ako je stredne silná čokoládová, čokoládová s červenkastými tónmi, karamelová, svetlejšia nugátová. Pokojne však voľte aj svetlejšie odtiene. 

Odporúčame: ​Pomelo a jeho úžasné benefity pre pokožku a zdravie

jahodová blond

Zdroj: instagram.com/sami.hair

Blond pramene rôznych odtieňov

Samozrejme, ešte väčšie omladenie dokážu zabezpečiť svetlejšie farby vlasov. Na mysli však rozhodne nemáme nejakú platinovú blond, ale niečo jemnejšie. Skvelou voľbou sú zlatisté blond farby, šampanská blond či jahodová blond. Ak však blond vlasy nie sú pre vás tou správou cestou, pretože sa napríklad ani nehodia k vašej pleti, nemusíte sa do nich tlačiť.

Môžete vyskúšať napríklad aj trend bronde – kombináciu blond a hnedých tónov. Avšak, vašu tvár omladia a rozžiaria aj blond pramene v menšej miere, nechajte si nimi napríklad orámovať tvár. Pár svetlejších teplých prameňom okolo tváre vás omladí aj v prípade, ak máte zvyšok hrivy tmavší.

Odporúčame: ​10 inšpirácií na jednoduché účesy pre krátke vlasy – ideálne na každodenné nosenie

voľné vlny

Zdroj: instagram.com/styledby_katie

Voľné vlny

A na koniec sa môžeme pozrieť aj na účesy v zmysle úpravy vlasov. Niektoré ženy si vlasy upravujú len jednoduchým učesaním, iné obľubujú rôznorodé účesy. Ak nechcete kvôli úprave vlasov vyzerať o pár rokov staršie, vyhýbajte sa silno upnutým a vyčesaným účesom v hladkom prevedení. Takéto účesy pôsobia prísne a konzervatívne, hoci aj veľmi elegantne.

Ak si však chcete úpravou vlasov ubrať na veku, voľte uvoľnenejšie účesy. Môžu byť aj vypnuté, ale nemali by byť veľmi uhladené. Lepšou voľbou sú tak trochu strapaté účesy, ktoré pôsobia hravo a mladistvo. Perfektnou voľbou sú voľné vlny, prípadne silnejšie, no stále voľné kučery. Ak máte rovné vlasy, stačí ich jemne zvlniť širokou kulmou.

Takáto úprava vlasov skvelo vyzerá na dlhších vlasoch, aj vlasoch po ramená či vlasoch, ktoré sú ešte o niečo kratšie. Ak máte kučeravé vlasy, tak máte v podstate veľkú výhodu, pretože vždy budete vyzerať mladistvejšie.

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/brianaguilarhair, instagram.com/dvcolour, instagram.com/therachelcut


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anežka Turčiková 21.12.23 19:11

karma
-1.00

O tom,ze tmave vlasy zvyraznuju nedokonalosti pleti a vrasky citam prvykrat.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní