TOP recepty na domáce kondicionéry: Podpor nimi krásu svojich vlasov!

TOP recepty na domáce kondicionéry: Podpor nimi krásu svojich vlasov!

V pohodlí domova si môžeme vyrobiť najrozličnejšie kozmetické prípravky, a to často len z vecí, ktoré nájdeme doma v špajze či chladničke, prípadne s použitím rôznych bylín, esenciálnych olejov, bežných produktov z lekárne či drogérie a podobne. Pripraviť sa dajú rozličné pleťové masky, pleťové vody či dokonca krém na ruky

S trochou snahy a odhodlania sa tiež dá vyrobiť napríklad taká bomba do kúpeľa alebo farba na pery. Podobne je to aj s vlasovou kozmetikou. Vaše vlasy si možno najviac zamilujú práve domáce šampóny alebo masky na vlasy. Účinky takýchto domácich kozmetických produktov bývajú totižto neraz veľmi prekvapivé. Niet sa však čomu čudovať, kedže sú zvyčajne plné ingrediencií, ktoré majú priaznivý vplyv na pokožku či vlasy. 

Naopak sa v nich neskrývajú žiadne nežiaduce látky, umelé ingrediencie a podobne. Ak to s domácou kozmetikou chcete vyskúšať aj vy, skúsiť si môžete vyrobiť napríklad jeden z nasledujúcich kondicionérov. Ako si pripraviť domáci kondicionér, ktorý bude obsahovať prírodné zložky? Máme niekoľko tipov. 

TOP 6 receptov na domáce kondicionéry na vlasy:

1. Domáci kondicionér na vlasy z kyslej smotany na lesk

Ak máte nepoddajné vlasy, s ktorými sa ťažšie pracuje, vyskúšať môžete domáci smotanový kondicionér. Potrebovať naň budete 4 PL kyslej smotany, trochu mlieka a 1 vaječný bielok. V miske si vymiešajte kyslú smotanu s bielkom a podľa potreby pridajte mlieko. 

Množstvo mlieka voľte podľa toho, aká konzistencia kondicionéru vám bude najviac vyhovovať. Vymiešanú zmes naneste na vlasy po ich umytí, nechajte pár minút pôsobiť a dôkladne opláchnite, najlepšie vlažnou vodou. Tento vlastný domáci kondicionér pomáha vlasy zjemniť a zanecháva ich hebké a poddajné. Taktiež im navracia prirodzený a zdravý lesk vlasov. 

Odporúčame: Prirodzene dlhé riasy? Máme pre teba 3 skvelé domáce recepty!

kokosový olej

Zdroj: Shutterstock®

2. Kondicionér s kokosovým olejom pre zdravú vlasovú pokožku

Prírodný kokosový olej je skutočne skvelým prírodným pomocníkom pri starostlivosti o pleť. Ak máte vlasy suchšie či namáhané, doprajte im domáci kokosovo-medový kondicióner. Potrebovať naň budete 2 PL rozpusteného kokosového oleja a 1 PL medu. Obe ingrediencie poriadne zmiešajte a zmes aplikujte do šampónom umytých vlasov.

Nechajte pár minút pôsobiť a vlasy dôkladne spláchnite vlažnou vodou. Tento kondicionér rýchlo oživí aj poškodené vlasy. Vďaka kokosovému oleju budú vlasy hladké a hebké, taktiež tento prírodný olej podporí ich rast, ako aj zdravie vlasovej pokožky. 

3. Ovocný kondicionér na farbené vlasy

Aj ovocie ukrýva mnoho vitamínov, dôležitých živín a ďalších látok, ktoré majú priaznivý vplyv na zdravie a krásu vlasov. Na domáci ovocný kondicionér budete potrebovať 1 menší banán (prípadne polovičku), polovicu zrelého avokáda, 1 vajce, 1 ČL medu a 1 ČL olivového oleja. Všetko spolu dôkladne vymiešajte, a to najlepšie v mixéri.

Zmes opäť votrite do čistých vlasov, nechajte pár minút pôsobiť a dôkladne opláchnite. Tento intenzívny kondicionér je skvelý aj pre farbené vlasy. Vlasom dodáva mnohé živiny a prispieva k ich ochrane pred poškodením. Banán aj avokádo vlasy hydratujú, vajce dodáva lesk a med vlasy zase uhladzuje. 

Odporúčame: Domáce recepty pre krásu: Škoda, že si o nich nevedela skôr!

škorica

Zdroj: Shutterstock®

4. Škoricový kondicionér na jemné vlasy a podporu rastu

A čo tak vyskúšať pri starostlivosti o vlasy škoricu? Pripravte si domáci kondicionér z 2 ČL mletej škorice, 2 ČL medu, 4 ČL mlieka, 2 vajec a 1/4 pohára majonézy. Ak máte kratšie vlasy, použiť môžete polovičné množstvá jednotlivých ingrediencií.

Všetky suroviny dôkladne vymiešajte na jednotnú zmes a tú aplikujte rovnako do umytých vlasov. Nezabúdajte na dlhé a dôkladné vymývanie. Škorica je známa svojimi protizápalovými účinkami, vlasy však i dôkladne prečistí. Tento kondicionér vďaka svojmu zloženiu vlasy hydratuje a podporuje ich pevnosť. Je skvelou voľbou v prípade veľmi jemných vláskov. Vlasové kondicionéry či masky s obsahom škorice sú dobré aj na podporu rastu vlasov.

5. Domáci kondicionér z jablčného octu na mastné vlasy

Ako posledný prinášame ešte tip na kondicionér z jablčného octu. Ak rady využívate silu byliniek, tento domáci recept musíte vyskúšať. Potrebovať budete 500 ml jablčného octu, hrsť sušeného koreňa lopúcha, hrsť sušených listov pŕhľavy dvojdomej a hrsť sušených semien kapucínky väčšej.

Všetky bylinky v sušenej forme poľahky zoženiete na internete, v lekárňach či špecializovaných predajniach, samozrejme, použiť môžete i vlastné zásoby. Do menšieho hrnca nalejte jablčný ocot, pridajte koreň lopúcha a priveďte k varu. Povarte na miernom plameni asi 10 minút, potom pridajte pŕhľavu a semená kapucínky, odstavte z ohňa a nechajte ochladnúť. Odvar sceďte do čistej nádoby a skladujte v chlade.

Tento odvar sa používa v pomere 2 až 4 PL na 1 liter vody. Pripravený roztok je vhodný ako kondicionér na záverečné oplachovanie vlasov. Z vlasov ho vymývať už nemusíte. Tento kondicionér je skvelý aj na mastnejšie vlasy. Tento octový kondicionér vlasy zanecháva hladké, lesklé, budú sa tiež ľahko rozčesávať. 

6. Avokádový kondicionér

Chcete vyskúšať vlastnoručne vyrobený kondicionér a trápia vás rozštiepené končeky vlasov? Siahnite po avokáde. Potrebovať budeme 1 mäkké avokádo, 2 ČL olivového oleja, 2 ČL vody a 2 ČL kyslej smotany.

Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte a hotovú zmes aplikujte na vlasy. Nechajte pôsobiť a nasleduje dôkladné opláchnutie vlasov. Tento kondicionér je skvelý pre lámavé vlasy a mdlú a nezdravo pôsobiacu hrivu. 

Článok aktualizovaný 3.1.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 07.01.21 07:23

ĽŠ
karma
100.00

So škoricou som ešte neskúšala, vďaka za tip!

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 07.01.21 09:52

MM
karma
107.00

Zaujímavé nápady

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 09.01.21 19:28

DB
karma
117.00

ten škoricový sa mi pozdáva...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 11.01.21 14:50

JK
karma
100.00

Šoricový nepoznám no určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Eva Cipikova 12.01.21 18:22

EC
karma
-1.00

Určite nejaký recept vyskúšam. Som tu síce nová, ale našla som tu veľa inšpirácii zatiaľ :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 04.02.21 17:57

SK
karma
113.00

Tak toto musím skúsiť.

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 20.03.21 16:06

AS
karma
-1.00

Skvelé recepty.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.08.23 21:32

karma
-1.00

Zaujímavé domáce kondicionér rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní