Magická káva na chudnutie: Stačí, ak do svojej šálky pridáš ďalšie 3 ingrediencie!

Magická káva na chudnutie: Stačí, ak do svojej šálky pridáš ďalšie 3 ingrediencie!

Bez šálky rannej kávy ani nemôže začať deň! Proste bez kávy sú mnohí z nás stratení a po byte či dome blúdia ako bez duše. Ak aj vy milujete rannú kávu, tak možno budete prekvapení, keď zistíte, že vďaka nej môžete schudnúť. Stačí do svojho životabudiča pridať ďalšie tri ingrediencie a hneď si pripravíte kávu na chudnutie. Odteraz ju budete mať určite oveľa radšej.

Je káva zdravá alebo len naoko zdravá?

Už dlhé roky sa vedie spor o tom či je káva pre naše telo prospešná alebo nie. Pravdou však je, že nás dokáže naštartovať, a to je dôvod, prečo si ju doprajeme. Bez kávy a dávky kofeínu to proste nejde – niektorí z nás dokonca ani nedokážu bez nej fungovať. Podľa vedcov však pozitívne účinky kávy prevyšujú tie negatívne. Káva obsahuje antioxidanty, ktoré chránia pred srdcovými chorobami i rakovinou. Káva tiež obsahuje ďalší rad vitamínov a minerálov, ako je napríklad riboflavín (vitamín B2), vitamín B5 (kyselina pantoténová), mangán, draslík, horčík a pod.

Káva údajne môže znížiť riziko vzniku cukrovky či Alzheimerovej choroby, a to až o 65 %. Káva tiež pomáha pri chudnutí. Popravde, ak by ste si preštudovali zloženie prípravkov určených na chudnutie, našli by ste v nich spoločného menovateľa, ktorým je kofeín. Kofeín je totižto jednou z mála prírodných látok, u ktorých bolo preukázané, že sú nápomocné pri spaľovaní tukov.

Káva a chudnutie idú ruka v ruke, nakoľko kofeín stimuluje aj činnosť metabolizmu, čím naše telo dokáže spáliť prijaté kalórie o niečo rýchlejšie. Aj keď samotný kofeín obsiahnutý v káve dokáže podporiť chudnutie a naštartovať metabolizmus, pridaním ďalších 3 ingrediencií do kávy podporíte svoj metabolizmus ešte o niečo viac, a tým aj chudnutie.

Pozri aj: Kofeín počas dojčenia: Môže jeho príjem uškodiť bábätku?

káva s kokosovým olejom

Zdroj: Shutterstock®

Káva na chudnutie

  • 1 lyžička škorice
  • ¾ šálky kokosového oleja
  • ½ šálky medu

Dané ingrediencie spolu zmiešajte a skladujte v sklenenej fľaši. Každé ráno, keď si budete pripravovať šálku svojej obľúbenej čiernej kávy, pridajte jednu až dve čajové lyžičky zmesi do kávy. Premiešajte a vychutnajte si svoj kávový spaľovač tukov. Účinky sa dostavia čo nevidieť.

Kokosový olej: Vedci zistili, že práve tento olej znižuje telesný tuk a rovnako aj obvod pása bez toho, aby ste sa museli obmedzovať a znižovať príjem kalórií. Možno vám príde, že kokosový olej je tučný a pri chudnutí nezohráva žiadnu rolu, no opak je pravdou. Kokosový olej obsahuje mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom (triglyceridy), ktoré sa metabolizujú odlišne. Popravde, v tele sa menia na energiu alebo ketolátky. Takéto triglyceridy tiež zvyšujú činnosť metabolizmu, znižujú chuť do jedla a podporujú odbúravanie tukov.

Med: Prírodné sladidlo bohaté na vitamín B6, vitamín C, niacín i riboflavín. Obsahuje tiež množstvo minerálov, ako železo, vápnik, sodík, zinok, draslík a pod. Podľa výskumov kvalitný med pomáha zvýšiť hladinu dobrého cholesterolu v tele a tým prispieť aj k zníženiu rizika vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Škorica: Je nabitá antioxidantmi, tiež disponuje protizápalovými vlastnosťami, znižuje hladinu cukru v krvi a je nápomocná pri chudnutí. Podporuje činnosť metabolizmu a pomáha predchádzať usádzaniu tuku v tele.

Zaujme ťa: Liečivá škorica: Spoznaj jej pozitívny vplyv na tvoje telo!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Katarína Konečná 21.10.21 11:41

KK
karma
109.00

bez kávy si neviem predstaviť deň

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 21.10.21 18:09

MM
karma
100.00

no ja radšej lyžičku zmesi zvlášť a kávu tiež zvlášť

  • 1
Odpovedať

Lenka Falatová 22.10.21 07:45

LF
karma
-1.00

vyskúšam, všetky ingrediencie mám rada

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 22.10.21 12:27

MC
karma
109.00

zaujímavé,kokosový olej do kávy ???

  • 2
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 22.10.21 22:06

ZS
karma
100.00

Káva bez cukru

  • 0
Odpovedať

Renáta Gallerová 22.10.21 22:35

RG
karma
108.00

Kokosový olej do kávy? Neviem, či by som zvládla vypiť kávu s olejom......Ostatné ingrediencie môžu byť....

  • 1
Odpovedať

Anna Kristova 24.10.21 18:02

AK
karma
100.00

s kokosovým olejom to nieee

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 24.10.21 22:35

karma
106.00

Mne káva so škoricou nechutila, ani s kokosovým olejom.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 25.10.21 07:16

DB
karma
117.00

zaujímavé... treba vyskúšať

  • 1
Odpovedať

Margaret Zimova 25.10.21 13:34

karma
106.00

Teda už len kvôli chuti to určite za vyskúšanie stojí.

  • 2
Odpovedať

Marián Podmanický 10.11.21 22:10

MP
karma
111.00

Keď káva tak káva, bez cukru, bez mlieka, bez ničoho. Jediné, čo môže v káve byť je malý „štamprlíček“(0,2 dl) rumu alebo dobrého koňaku. Samozrejme káva vo veľkom hrnčeku, lebo v malej šálke je aj štamprlík veľa. Odporúčam vyskúšať. Určite mi dá množstvo skúšajúcich za pravdu.

  • 0
Odpovedať

Anna Jasná 11.12.21 13:30

AJ
karma
-1.00

Káva a škorica fantastická kombinácia:), idem hneď zaliať:)

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní