TOP eko produkty, ktorými pomôžeš planéte: Pridaj aj ty ruku k dielu!

TOP eko produkty, ktorými pomôžeš planéte: Pridaj aj ty ruku k dielu!

Spôsob života, ktorý ako populácia vedieme, je neudržateľný. Aj preto sa ekológia a udržateľnosť ako taká skloňujú čoraz častejšie a zmeniť niečo musí aspoň trocha každý z nás. Vieme, že zo dňa na deň sa zo všetkých nestanú vegetariáni ani vegáni a vieme aj to, že vaša domácnosť nebude zero waste z minúty na minútu. Skúsiť však môžete robiť naozaj malé krôčiky, napríklad aj vymeniť klasické pomôcky a nástroje za eko produkty, respektíve udržateľnejšie alternatívy.

Zbohom, všetko jednorazové

Mnohí si myslia, že prejsť na udržateľnejší život je náročné, a preto to vzdajú ešte skôr než vlastne so zmenou ako takou začnú. Odborníci však upozorňujú na to, že aj malá zmena k lepšiemu sa počíta a aj takáto pre niekoho možno bezvýznamná zmena životnému prostrediu z dlhodobého hľadiska určite pomôže.

Kde teda v mori informácií o udržateľnosti nájsť štartovací bod? Skúste zo svojho života vyhodiť všetko, čo je jednorazové. Udržateľnejšie vám pomôžu žiť a ekologické certifikáty na jednotlivých produktoch a výborný krok vpred je aj používanie recyklovateľných materiálov. 

Odporúčame: Nutnosť či vymoženosť? Zisti, či je potrebné prať nové oblečenie!

- TOP UDRŽATEĽNÉ PRODUKTY
1 z 5

RECYKLOVANÝ TOALETNÝ PAPIER

Ak by ste chceli byť zero waste úplne, jednorazový toaletný papier by ste používať nemohli. Existuje však udržateľnejšia verzia toaletného papiera, ktorá nie je až tak drastická ako napríklad utieranie sa handričkami a ich následné pranie. Ide o papier, ktorý je 100 % z recyklovaného materiálu. Na trhu nájdete aj recyklované papierové vreckovky i tie kuchynské.

Inšpiruj sa: Ako si vybrať pracovný stôl do domácej kancelárie?

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

KOĽKO Z TÝCHTO EKO PRODUKTOV UŽ MÁTE DOMA?

Odpovedal 1 človek  

Používam všetky!
0%
Väčšinu už mám, ostatné dokúpim.
100%
Asi sa musím polepšiť.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 11.03.21 04:48

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj aj malá zmena k lepšiemu sa počíta.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní