Upratovanie a novoročná harmónia vo vašom dome podľa FENG SHUI

Upratovanie a novoročná harmónia vo vašom dome podľa FENG SHUI
  • 06.01.2024
  • Naomi Maduro

Nový rok je tu a sním aj nové začiatky! Čo je lepšie ako začať nový rok s čistou domácnosťou nabitou pozitívnou energiou a harmóniou? Ukážeme vám, ako váš domov môže zažiariť touto krásnou energiou len za dve hodiny!

Mnohí z nás hľadajú rôzne spôsoby a tipy ako si upratať svoju domácnosť a nabiť ju pozitivitou. Feng Shui je staroveké čínske umenie aranžovania priestoru, tak aby vám pritiahla do života harmóniu a pohodu. Ponúka jedinečný prístup k domácemu upratovaniu, ktorý nielen zlepší vzhľad vašej domácnosti, ale zlepší aj tok energie (čchi).

Pozri aj:  TOP trik ako vyčistiť rúru: Ide to aj bez námahy a celkom rýchlo!

Upratovanie podľa FENG SHUI na nový rok:

1. UVOĽNENIE PRIESTORU OD NEPOTREBNÝCH VECÍ

Začnite odprataním nepotrebných vecí. Feng Shui hovorí, že neporiadok a nepodstatné, nepotrebné veci blokujú tok energie. Prejdite si poriadne všetky svoje osobné veci, predmety, ktoré v domácnosti nepoužívate a všetko nepotrebné zahoďte.

Aj keď je to niekedy ťažké, musíte byť nemilosrdní! Skutočne je toto skvelý čas rozlúčiť sa s vecami a predmetmi, ktoré nepoužívate.

2. ÚČELOVÉ ČISTENIE A UPRATOVANIE

Celý dom si dôkladne vyčistite. Uistite sa, že všetky miestnosti sú dobre upratané, pretože čistota je základom dobrého Feng Shui. Počas upratovania si predstavujte, ako každá váš pohyb odstraňuje starú energiu a vytvára priestor pre tú novú a to hlavne pozitívnu energiu.

Špeciálnu pozornosť venujte rohom a skrytým miestam, pretože práve tam veľmi často energia zbytočne pretrváva. Podľa Feng Shui je potrebné opraviť aj všetky poškodenia a zlomené veci v dome.

Vyskúšaj: VIDEO: Ako vyhladiť stračie nôžky v okolí očí? Skús rýchlu masáž očného okolia

3. ODSTRÁNENIE NEGATÍVNEJ ENERGIE

Otvorte všetky okná a dvere, aby sa stará energia dokázala dostať von a vyventilovala sa. Môžete dokonca zavesiť aj vonkajšie zvončeky - zvonkohry a pridať tak príjemne zvuky pri odstraňovaní zlých energií.

4. USPORIADANIE VSTUPNÉHO PRIESTORU

Podľa princípu Feng Shui sú vchodové dvere a vstup do vašej domácnosti najdôležitejšie. Je to kľúčové, pretože práve tam vstupuje energia. Musíte sa uistiť, že vchod je čistí, presvetlený a príjemný. Vhodné je umiestnenie rastlín a kvetov do tejto miestnosti, aby bol prvý dojem pri vstupe pozitívny!

Najlepšie je vybrať si vhodnú rastlinu práve podľa Feng Shui, ktorá prináša hojnosť. Medzi vhodné rastliny patrí orchidea, lotosový kvet, šťastný bambus, mäta, jasmín, bazalka, aloe vera, jednolistnica a sansevieria.

Tip pre vás: Harmónia a rovnováha prostredia – to je Feng Šuej. Ako začať?

5. UMIESTNENIE A USPORIADANIE NÁBYTKU

Nábytok by mal byť umiestnení tak, aby umožňoval ľahký tok energie. Umiestnite nábytok v línii s energiou domu a hlavne aby neblokoval prístup k dverám a oknám. Pravidlá Feng Shui hovoria, že gauč a stoličky by mali byť umiestnené v pozdravnej formácii, ktorá podporí otvorenú komunikáciu a vytvorí pocit otvorenosti v miestnosti.

6. SYMBOLY, RASTLINY A PRÍRODNÉ DEKORÁCIE

Systém podľa Feng Shui zdôrazňuje dôležitosť prírodných prvkov v domácom prostredí. Pridajte do svojej domácnosti aj symboly a prírodné prvky vo forme dekorácií, ktoré podporujú prosperitu, lásku a harmóniu. Vyberajte ich aj vo farbách, ktoré sú vhodné pre konkrétne miestnosti.

Použite aj rastliny na čistenie vzduchu, alebo nejaké vodné prvky, ako napríklad malé fontánky, aby ste v izbe vytvorili pocit pokoja a pritiahli pozitívnu energiu. Voda a peniaze podľa Feng Shui spolu skvelo súladia. Zelené rastliny a kryštály prispievajú k väčšiemu pocitu pohody v dome.

7. OSVIEŽTE SI VZDUCH VO SVOJOM DOME

Princípy Feng Shui hovoria aj o voňavom vzduchu. Nezabudnite teda prevetrať jednotlivé izby, aby sa do nich dostal čerstvý vzduch. Osviežte vzduch príjemnými vôňami. Použite prírodné osviežovače vzduchu, ako sú esenciálne oleje alebo vonné sviečky.

8. SPÍŠTE SI SVOJE OSOBNÉ A RODINNÉ CIELE

Po splnení všetkých bodov si vytvorte aj svoje osobné a rodinné ciele. Tie si viete prilákať pomocou Feng Shui aj tak, že si ich napíšete a vystavíte na viditeľné miesto vo svojej domácnosti. To vám pomôže zamerať sa nato, čo chcete spoločne dosiahnuť v novom roku. 

Odporúčame: Farby nevhodné do interiéru - ich nesprávne použitie vie škodiť zdraviu!

Upratovanie vašej domácnosti podľa princípov Feng Shui si skutočne nevyžaduje až tak veľa času. No na druhej strane môže mať obrovský vplyv na vašu pohodu a energiu v domácnosti. Týmito jednoduchými krokmi si len za pár hodín dokážete vytvoriť priestor, ktorý vnesie do vášho domu v novom roku harmóniu, sviežosť a pozitívnu energiu. Samozrejme len v prípade, že sa o svoju domácnosť staráte pravideľne.

- Anketa

VYSKÚŠATE UPRATOVANIE PODĽA FENG SHUI NA NOVÝ ROK?

Odpovedalo 27 ľudí  

Áno, robím si ho už každoročne.
52%
Výborná inšpirácia, skúsim tento rok prvý krát podľa Feng Shui.
22%
Nie, Feng Shui a jeho princípy ma nezaujali.
19%
Nie, novoročné upratovanie nerobím.
7%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní