Moderný konferenčný stolík: Nahraď ten klasický trendy kúskom

Moderný konferenčný stolík: Nahraď ten klasický trendy kúskom
  • 09.01.2023
  • Michaela Kožáková

Obývačka je miestom, kde radi oddychujeme po dlhom dni, vychutnávame si svoju kávu a trávime čas so svojimi blízkymi či priateľmi. Mala by byť preto priestorom, v ktorom sa cítime príjemne, pohodlne a uvoľnene. Od sedacej súpravy, nábytku, komfortného kresla až po mäkké textílie či ďalšie doplnky a dekorácie – všetko by malo podliehať našim predstavám a požiadavkám až do tých najmenších detailov.

Konferenčné stolíky môžu pôsobiť ako ústredný bod celej vašej obývačky – a navyše sú mnohé z nich i veľmi praktické. Ak však chcete svoje priestory oživiť niečím menej tradičným ako je klasický drevený či kovový stolík so sklom, nechajte sa inšpirovať naším článkom. Vďaka týmto estetickým, funkčným a zároveň moderným konferenčným stolíkom bude vaša obývačka pôsobiť útulne aj nadčasovo.

Pozri aj: ŠŤASTIE do každej rodiny! Tieto izbové rastliny priťahujú prosperitu i pozitívne vibrácie

Taburetka

Zdroj: PINTEREST/citychicdecor.com, PINTEREST/livinginashoebox.com

Vkusná taburetka

Správne vybraná taburetka môže byť skvelou alternatívou konferenčného stolíka a môže tiež poslúžiť ako príručný stolík do obývačky. Vďaka svojím rozmerom a hmotnosti taburetku ľahko premiestnite tam, kde je treba.

Ratanová, zamatová, čalunená taburetka alebo tá s úložným priestorom či kovovými nohami – pridajte do priestorov vašej obývačky farbu a textúru. Taburetka v smaragdovej farbe alebo v kráľovskej modrej bude pôsobiť ako luxusný konferenčný stolík a tá s makramé sa zase výborne hodí do obývačky v bohémskom štýle.

Mäkkú taburetku oceníte nielen na servírovanie nápojov a jedál či odkladanie vecí, ale aj na vykladanie nôh pri pozeraní televízie. 

Hríb

Zdroj: PINTEREST/homary.com, PINTEREST/goto.walmart.com

Konferenčný stolík v tvare huby

Možno ste si už všimli, že stolné lampy v tvare húb sú obrovským trendov, ktorý by nemal chýbať v žiadnej modernej a novodobej obývačke. Od prikrývok, keramiky, kuchynských doplnkov až po obrazy a vankúše – prírodný motív húb bude v roku 2023 veľkým hitom.

Dizajnový konferenčný stolík v tvare huby priťahuje pozornosť svojim jednoduchým a zároveň sofistikovaným tvarom. Ozdobte svoju obývačku vkusným nízkym stolíkom v tvare huby vyrobeným z kameňa, mramoru či kovu. Bohatý vizuálny dojem zanecháva i stolová podnož s drevenou povrchovou úpravou.

Konferenčný stolík v tvare huby si môžete zaobstarať v rôznych farbách, materiáloch, veľkostiach a výškach. Nebojte sa ich kombinovať.

Tento oku lahodiaci doplnok obývačky je tiež vhodný do domácnosti s malými deťmi, pretože nemá žiadne rohy, na ktorých by si mohli ublížiť.

Neprehliadni: Luxus za málo peňazí? Premeň spálňu na luxusné miesto vďaka 3 trikom

Otoman

Zdroj: PINTEREST/lauren-miller.com, PINTEREST/

Praktický otoman

Otoman je obľúbenou súčasťou sedacieho nábytku v mnohých domácnostiach. Ide o pevnú čalúnenú pohovku, ktorá nemá operadlo. Vedeli ste, že tento kus nábytku môžete použiť dvoma rôznymi spôsobmi? Mäkký otoman môže poslúžiť ako moderný konferenčný stolík a dokonca i ako úložný priestor. Pozor, takýto nadrozmerný otoman je vhodný do veľkých obývačiek. 

Otomany sa vyrábajú v rôznych tvaroch. Najbežnejšie sú obdĺžnikové, štvorcové, okrúhle a oválne. Tvar vášho funkčného konferenčného stolíka si vyberajte na základe ostatných kusov nábytku a celkového zariadenia miestnosti. Ak máte radi čistý a jednoduchý dizajn, hľadajte niečo moderné a minimalistické v neutrálnych farbách. Ak dávate prednosť niečomu príjemnému a na pohľad pohodlnému, bude vám pravdepodobne vyhovovať rustikálny štýl

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST.com/mcgeeandco.com, PINTEREST.com/behance.net  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní