Technologické vychytávky, s ktorými strávite voľný čas zábavne

Technologické vychytávky, s ktorými strávite voľný čas zábavne

Technológie sú súčasťou nášho každodenného života. Vo voľnom čase, hlavne, ak je vonku škaredo, vás zabavia, niečo nové naučia či dokonca si s nimi dobre zacvičíte. Za priaznivejšieho počasia s nimi zase objavíte zákutia, ktoré by ste bežne nenavštívili. Inšpirujte sa našimi tipmi na zariadenia, s ktorými prežijete voľný čas zábavne a zmysluplne.

Okuliare na virtuálnu realitu

Pomocou okuliarov sa prenesiete do sveta plného zábavy. Hranie hier bude vďaka nim úplne iný zážitok. Vo virtuálnej realite sa môžete rozhliadať okolo seba, čím získate pocit, že ste súčasťou či hlavným hrdinom hry. Nemusíte sa však len hrať. Môžete si pozrieť filmy alebo spoznávať svet pomocou rôznych VR aplikácií.

Na trhu je k dispozícii viacero druhov okuliarov. Môžete si vybrať také, ktoré sú kompatibilné s hracími konzolami alebo samostatné, s ovládačmi na ruky. Tie sú navrhnuté tak, aby vám v rukách neprekážali a boli čo najvernejšou náhradou vašich vlastných rúk.

hracia konzola

Zdroj: Shutterstock®

Hracia konzola

S dnešnými televízormi dokážete oveľa viac, než sledovať tv cez internet. Pripojte na ne hraciu konzolu a užite si zábavu v iných svetoch. Na niektorých konzolách sa môžete zahrať aj hry, ktoré vyžadujú pohyb. Naučíte sa nové tanečné kroky, s ktorými ovládnete parket, či sa zapotíte pri hraní tenisu.

Zaujímavou hrou je aj Beat Saber, v ktorej musíte pomocou svetelných mečov do rytmu hudby likvidovať blížiace sa kocky. Na jej vývoji sa podieľali aj slovenskí tvorcovia a hra zožala úspech po celom svete.

Grafický tablet

Či už sa venujete kresleniu profesionálne, alebo je to len vaše hobby, s tabletom môžete kresliť digitálne. Jeho výhodou je, že nepotrebujete nespočetné množstvo maliarskych pomôcok a farieb.

Viete na ňom meniť a skúsiť rôzne typy štetcov, namiešať zaujímavé farby či vyskúšať iné techniky maľovania. Ak niečo pokazíte, nemusíte začínať odznova, ale chybu jednoducho vymažete. Navyše, tablet môžete jednoducho prenášať, a tak si maľovanie môžete užiť kdekoľvek a kedykoľvek.

Zaujme ťa: Zápach v domácnosti po varení či pečení: Jednoduchý trik, ako ho odstrániť bez vetrania

elektrická kolobežka

Zdroj: Shutterstock®

Elektrická kolobežka

Elektrická kolobežka je skvelým mestským pomocníkom. Viete sa na nej pomerne rýchlo presúvať, takže tým nielen šetríte životné prostredie, ale aj čas. Vo voľných chvíľach na nej môžete objavovať zákutia miest, ktoré ste vždy chceli navštíviť. Jej výhodou je aj to, že sa dá ľahko zložiť a nezaberá veľa priestoru.

Mini vreckový projektor

Aj vďaka streamovacím platformám, akou je napríklad Netflix, si už voľný čas nevieme predstaviť bez pozerania kvalitných filmov, seriálov či dokumentov. Ak by ste chceli napríklad pozerať na dovolenke s väčšou skupinou ľudí, poslúži vám vreckový projektor.

Môžete ho pripojiť k počítaču alebo mobilu, premietnuť obraz na „plátne“, ktoré vám poskytne aj väčšia stena, a užívať si „domáce kino.“

Vreckové projektory nezaberajú takmer žiadny priestor, a teda sú veľmi praktické. Navyše niektoré novšie modely môžete využiť aj ako reproduktor alebo na pozeranie bez pripojenia k počítaču či mobilu, pretože majú streamovacie služby zabudované. Na trhu existuje veľa značiek, stačí si len vybrať taký, ktorý spĺňa vaše požiadavky.

Neprehliadni: Čo je dyslexia? Zistite, aké hlavné prejavy na ňu poukazujú!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní