Viete, kto je to ghost writer? Alexandra si tak zarobila státisíce a o dôchodok má postarané!

Viete, kto je to ghost writer? Alexandra si tak zarobila státisíce a o dôchodok má postarané!
  • 06.11.2022
  • Lenka Biba Slovak

Byť finančne nezávislý a zároveň aj pánom svojho času je pre mnohých ľudí celoživotný cieľ, pre ktorý by urobili snáď všetko. Pocit finančnej nezávislosti je oslobodzujúci, aj keď jeho dosiahnutie si vyžaduje nemalé úsilie. Tvrdá práca zároveň ale, bohužiaľ, vždy neznamená, že budeme mať k dispozícii neobmedzené množstvo peňazí.

Veľa ľudí má v dnešnej dobe aj viacero zamestnaní, nielen aby pokryli všetky finančné záväzky seba a svojej rodiny, ale aj aby si mohli dovoliť zabezpečiť všetky výdavky na život. Viete si však predstaviť, že by sa vaša vedľajšia práca stala hlavným zdrojom príjmu?

Dnes vám predstavíme slečnu Alexandru Fasulo, ktorá sa nebála a vzala svoj osud do vlastných rúk. Rozhodla sa byť pánom svojho času a pracovať kedykoľvek a odkiaľkoľvek – stal sa z nej ghost writer. Kto je to a čo je náplňou tejto práce?

Kto je to ghost writer?

Ghost writer je profesionálny „spisovateľ" alebo tvorca textov, ktorý je platený za písanie, hoci to sa potom oficiálne pripíše inému autorovi. Ghost writerov si často najímajú celebrity, politici alebo podnikatelia na písanie autobiografií, článkov, prejavov, kníh, textov piesní, reklamných kampaní, príspevkov či reklám na sociálnych sieťach a podobne.

Odporúčame: TEST: Dermacol HAIR RITUAL - fantastická voľba pre blond vlasy!

ghost writer-ka Alexanda

Zdroj: instagram.com/alexandrafasulo/

Kto je Alexandra Fasulo?

Alexandra Fasulo je mladá žena, ktorá presadzuje a je zástancom finančnej slobody. Už takmer 8 rokov pracuje ako ghost writer a zároveň aj učí ostatných, ako môžu spustiť a speňažiť svoje vlastné vedľajšie aktivity.

Alexandra opustila svoju prácu v roku 2015 bez peňazí, plánu alebo predstavy o tom, čo bude robiť. Odkedy sa finančne oslobodila prostredníctvom tejto práce, nazbierala viac ako 850 000 sledovateľov na svojich sociálnych sieťach, kde zverejňuje stručné informačné videá, ktoré pomáhajú ľuďom etablovať sa ako „hľadači finančnej slobody".

Alexandra je aj motivátorkou

Alexandra neváha podeliť sa o svoj príbeh so svojimi sledovateľmi. „Ahoj ľudia, volám sa Alex a som ghost writer na plný úväzok. To znamená, že píšem zo svojho notebooku kdekoľvek na svete. Ten text, to, čo čítate na webovej stránke mnohých firiem alebo zahraničných spoločností, ako aj to, čo čítate na ich sociálnych sieťach alebo pod ich životopisom na LinkedIn... to všetko môže byť práve moja práca. Teda práca ghost writera."

Ľudia i firmy sú totiž ochotní zaplatiť nemalé peniaze za to, aby im niekto napísal ich text či semestrálnu prácu, najmä ak na to nemajú čas alebo nie sú dobrými tvorcami textov. Alexandra ako ghost writer píše text v ich mene a oni ho následne môžu vydávať za svoj vlastný, nad tým textom nemá žiadne vlastníctvo.

Neprehliadnite: Najšialenejšie diéty, ktoré (ne)treba skúšať! Ohrozujú zdravie?

Freelance Your Way to Freedom

Zdroj: instagram.com/alexandrafasulo/

Alexandra inšpiruje tisícky ľudí po celom svete!

Práve v týchto dňoch vydáva Alexandra Fasulo svoju prvú knihu s názvom Freelance Your Way to Freedom. Kniha ponúka inšpiráciu nielen tým, ktorí by si radi rozbehli svoje vlastné úspešné podnikanie a stali sa finančné nezávislými a sebestačnými. 

Veľmi dôležité je totiž žiť život v duševnej a duchovnej slobode. Alexandra totiž verí, že ak sa človek vymaní z monotónnosti práce od deviatej do piatej, môže každý žiť nezávisle a oslobodený napríklad aj od finančných problémov.

Odporúčame aj: Tip na jesennú turistiku: Neseď doma a spoznávaj krásy Slovenska i v tomto ročnom období

alexandra fasulo

Zdroj: instagram.com/alexandrafasulo


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Janka Komadova 21.01.23 20:39

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní