Nízke libido: Zisti, prečo k nemu dochádza a ako ho opäť pozdvihnúť!

Nízke libido: Zisti, prečo k nemu dochádza a ako ho opäť pozdvihnúť!

Znížené libido môžeme pokojne pripísať na zoznam nelichotivých dôsledkov doby, ktorú žijeme. Sú však aj prípady, kedy za týmto zníženým pohlavným pudom stoja lieky alebo jednoducho genetika. Rozhodne však netreba len tak bezmocne mávnuť rukou a uspokojiť sa s tým, že vaša sexuálna túžba postupne klesá pod bod mrazu. Naopak, pozrite sa, ako si môžete dopomôcť k zvýšeniu sexuálneho apetítu!

Skúste to bez výhovoriek!

Znížené libido, či už u ženy alebo muža, vie narobiť vo vzťahu poriadnu neplechu. Pretože, nech už by sme chceli akokoľvek argumentovať, fakt, že ku kvalitnému partnerskému vzťahu automaticky patrí aj kvalitný sexuálny život, jednoducho nepoprieme. Symptómom nie je len nezáujem o pohlavný styk, ale aj všeobecne neschopnosť dosiahnuť orgazmus a strata celkového pocitu rozkoše.

Znížené libido však nemusia mať na svedomí len faktory, ktoré sme uviedli vyššie. Je totiž úplne bežné, že akonáhle sa zo vzťahu stáva akýsi zvyk a pocity očarenia každým dňom odchádzajú, utrpí tým aj intímny život.

Neprehliadni: Kotvičník: Skutočne ide o prírodnú a hlavne neškodnú viagru?

sexuálne problémy

Zdroj: Shutterstock®

Čo všetko stojí za zníženým libidom?

Za sexuálnou pasivitou stojí aj dlhodobá únava, hormonálna nerovnováha, zlá životospráva a nedostatok spánku. Je len pochopiteľné, že sexuálna žiadostivosť značne utrpí aj následkom partnerských konfliktov. Ako vidíte, pod znížený sexuálny apetít sa môže podpísať celá škála faktorov, ktoré by sme mohli vymenovávať donekonečna. Poďme teda radšej hľadať spôsoby, ako si pomôcť a navrátiť svoje libido do normálu! Prvým a základným krokom je uvedomiť si, že máte problém a ten chcete odstrániť, aby ste skvalitnili život nielen sebe, ale aj partnerovi.

problém s erekciou

Zdroj: Shutterstock®

Stravou ku kvalitnému sexuálnemu životu

V prípade, že ste už vyskúšali naozaj všetko možné aj nemožné, od romantickej večere pri sviečkach, cez spoločné sledovanie erotického filmu, až po spoločnú dovolenku a nič z toho vaše libido nepozdvihlo, skúste to tentoraz inak. Ako? Jednoducho – stravou. Poradíme vám totiž potraviny a v nich obsiahnuté látky, ktoré robia so sexuálnym apetítom doslova zázraky, ak ich zaradíte do jedálnička a budete konzumovať na pravidelnej báze. A na záver vás bude čakať jeden úplne jednoduchý a rýchly, no zato mimoriadne účinný recept, ktorý vám dokáže, že vhodná kombinácia potravín a chutí má neuveriteľnú moc!

Odporúčame: Hormonálna joga dokáže zázraky: Prečo ju začať praktizovať?

najväčšie afrodiziakum

Zdroj: Shutterstock®

Zásobte sa potravinami s obsahom týchto zložiek a určite neoľutujete:

  • bielkoviny (ryby, sójové produkty a hydina)
  • histamín (prezreté banány a zrelé syry)
  • cholín (vitamín B8 – surové žĺtky, kuracia pečeň a losos)
  • niacín (vitamín PP – sušené ovocie, huby a zelený hrášok)
  • pyridoxín (vitamín B6 – banány, špenát a avokádo)
  • tiamín (vitamín B1 – strukoviny, pohánka a zemiaky)
  • zinok (ustrice, orechy a mlieko)
vplyv jedla na sex

Zdroj: Shutterstock®

Zmena stravovania dokáže veľké veci

Myslite predovšetkým na to, že vaše telo potrebuje uvedené zložky v dostatočnom množstve, veď koniec koncov, prospejú vám aj po mnohých iných stránkach. Snažte sa preto potraviny s vysokým podielom spomínaných látok prijímať vo väčšom množstve, než doposiaľ. Ak k tomu všetkému pridáte aj dostatok kvalitného spánku a nájdete si čas aj na pravidelné cvičenie, ste na najlepšej ceste výrazne skvalitniť svoj sexuálny život. No v prípade, že to jednoducho nejde napriek všetkej možnej snahe, nehanbite sa navštíviť sexuológa. Váš partnerský vzťah za to predsa stojí, no nie? A na úplný záver je tu sľubovaný recept, ktorý, ak si doprajete ako ľahkú večeru aspoň párkrát do týždňa, vaše libido zaručene porastie.

Pozri aj: Problémy s hormónmi? Porazte ich prírodnou cestou !

zelenina s tofu omáčkou

Zdroj: Shutterstock®

Zeleninový šalát s tofu omáčkou

Na prípravu budete potrebovať (2 porcie):

  • stonkový zeler, mrkvu, kaleráb, šalotku, uhorky a reďkovky
  • syr tofu (30 - 40 g)
  • 1 PL ovocného octu
  • 1 PL vody
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • trošku sezamovej pasty (10 – 20 g)
  • petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a kajenské korenie

Postup prípravy:

Nakrájajte si nadrobno a spojte všetky druhy zeleniny, okrem šalotky. To je tá jednoduchšia a rýchlejšia časť. O čosi zdĺhavejšia bude príprava tofu omáčky, ale nech vás to neodradí, pretože bude stáť za to. Najprv si ošúpte a nadrobno pokrájajte cesnak, šalotku a pridajte k nim petržlenovú vňať. Následne rozmixujte syr tofu s octom, vodou, sójovou omáčkou, olejom a citrónovou šťavou.

Ručne primiešajte do zmesi sezamovú pastu, mleté čierne korenie a kajenské korenie. Omáčku nechajte dobre vychladnúť a podávajte s pripravenou zeleninou. Dobrú chuť a čo najpríjemnejšie chvíle s vaším partnerom!

Pozri si: Babička bylinkárka radí: Tieto júlové bylinky si určite nazbieraj!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní