Ako zabaviť deti doma, keď je vonku škaredo alebo zima?

Ako zabaviť deti doma, keď je vonku škaredo alebo zima?

Lámete si hlavu čo vymyslieť pre deti aby sa zabavili a rýchlo im ubehol deň? Pripravili sme pre vás niekoľko praktických tipov. Garantujeme vám, že s našimi nápadmi máte o program postarané.

1. Domov pokladov

Obľúbenú záhradnú hru si môžete s deťmi zahrať aj u vás doma. Pravidlá sú presne rovnaké. Skryte všetky poklady doma. Využite skrine, poličky. Poklady môžete ukryť aj pod posteľou či do školskej tašky. Okrem týchto cieľov vytvorte nápovede a úlohy ktoré deťom pomôžu získať vytúžené poklady. Je len na vás či budú deti hrať spolu, alebo urobíte súťažné tímy. Hra je vhodná najmä v prípade, ak máte dve deti.  Domov pokladov môžete hrať opakovane, je nenáročná na vybavenie. Je to len na vašej kreativite a nápaditosti čo pre svojich miláčikov vymyslíte.

Pozri aj: Túžiš po bábätku a nedarí sa? Vyskúšaj tieto tipy ako otehotnieť!

bunker pre deti

Zdroj: Shutterstock®

2. Domáci bunker

Bunker patrí medzi najobľúbenejšie detské hry. Keď sme boli deti, každý z nás chcel svoju tajnú skrýš, kde mali dospelí zákaz vstupu. Jeho vytvorenie je jednoduché. Ak máte deti doma, môžete využiť len to, čo máte po ruke. Sú to napríklad stoličky, ktoré môžete prekryť dekami alebo plachtami. Bunker by mal byť dostatočne veľký a vnútri čo najpohodlnejší. Je to dôležité najmä z toho dôvodu, aby v ňom deti strávili čo najviac času. Vyplniť ho môžete vankúšmi či prikrývkami.

3. Spoločné pečenie

Počas nasledujúcich dní je nutné zabaviť deti ako sa aj starať o domácnosť. Ideálna voľnočasová aktivita je spojiť tieto dve veci do jednej. Takým je aj spoločné pečenie. Vybrať si môžete nejaký jednoduchý recept. Príkladom sú nenáročné muffiny. Zapojte ich pri miesení cesta, nechajte deti ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Výsledok je okuzľujúci. Vytvoria si vlastnú pochúťku naučia sa pritom piecť a súčasne sa zabavia. Túto aktivitu vrelo odporúčame.

4. Písmenková naháňačka

Ak potrebujete deti unaviť, máme pre vás jeden tip. Urobte s nimi písmenkovú naháňačku. Princíp hry je veľmi jednoduchý. Stačí si vybrať nejaké písmeno abecedy, nastaviť budík a deti budú musieť v danom časovom limite zhromaždiť čo najviac vecí začínajúce sa na dané písmeno. Deti sa vyšantia, učia sa reagovať rýchlo a súčasne sa dá hra variovať na množstvo písmen v abecede. Jedinou nevýhodou tejto hry, že zhromaždené veci je nutné následne upratať.

Odporúčame: Obhrýzanie nechtov u malých detí: Zlozvyk, ktorý nepodceňte!

Lepšia.TV

Zdroj: Lepšia.TV

5. Filmový maratón

Ak potrebujete zabaviť deti na celé hodiny, vašim pomocníkom môže byť Lepšia.TV. Urobte s ňou pre deti filmový maratón s ich obľúbenými hrdinami a postavičkami. Stabilná ponuka Lepšia.TV obsahuje viac ako 114 programov vrátane 13  špecializovaných staníc (Jojko, Rik TV, Nick Jr, Nickelodeon, Nicktoons, ČT D, Cartoon Network, Lala TV, Boomerang, DuckTV, DuckTV plus, Mňau TV, Top Kids). Lepšia.TV tak dokáže zabaviť vaše deti na veľmi dlhú dobu. K dispozícii máte okrem TV staníc aj televízny archív až 30 dní spätne. Majú tak nekonečný výber rozprávok. Do pozornosti dávame aktuálnu akciu, kedy si môžete službu Lepšia.TV vyskúšať iba za 0,10 € za mesiac úplne nezáväzne. Akcia je vrátane HBO. Ovládanie televízie cez internet je veľmi jednoduché a tak to zvládnu aj malé deti. Svojich obľúbených hrdinov si môžu pozrieť nielen na TV ale aj na mobile, tablete či počítači. Ak by ich sledovanie TV omrzelo môžu si zapnúť niektorú z 20 000 rozhlasových staníc.

Neprehliadni: Keď je jedenie zábavou – obrázky z jedla dieťa očaria i potešia


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Daniela Bieliková 28.05.21 10:08

DB
karma
117.00

Dobré nápady, najviac sa mi páči tá písmenková naháňačka

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 28.05.21 10:58

KK
karma
105.00

tento problém už nemám, v našej rodine už všetky deti vyrástli :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 29.05.21 06:15

ĽŠ
karma
100.00

Nápady, vďaka ktorým je naozaj o program postarané.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 29.05.21 18:39

ZS
karma
100.00

Nám netrebalo robiť program, my sme boli dennodenne von. Hrali sme vybíjanú, skákali gumu, dokonca som sa hrala na vojakov.

  • 0
Odpovedať

Lucia Ma 10.11.21 09:11

LM
karma
-1.00

nase vtedy doma lietaju po chodbe na odrazadlach

  • 0
Odpovedať

Linda Nijkl 14.11.21 17:04

LN
karma
-1.00

u nas sa na chodbe robia preteky na bicykloch :D maju z toho vzdy zabavu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní