Túžiš po bábätku a nedarí sa? Vyskúšaj tieto tipy ako otehotnieť!

Túžiš po bábätku a nedarí sa? Vyskúšaj tieto tipy ako otehotnieť!

Materstvo je krásne, ale aj ťažké. Pre mnohé ženy ide o životné poslanie a zmysel života. Kým u niektorých je počatie bezproblémové, tie druhé si musia na vysnívané dve čiarky počkať trošku dlhšie.

Možno si kladiete otázku, aký čas je v poriadku ešte čakať a kedy by sme mali vyhľadať pomoc odborníka? Podľa duly a laktačnej poradkyne Lucie Vančo môže doba prirodzeného a zdravého otehotnenia trvať do dvoch rokov. Okrem iného je za tým najmä súčasný životný štýl, ktorý žijeme. Výrazne sa znížil aj počet spermií u mužov a ich pohyblivosť. 

Netreba sa však vzdávať a prvým krokom by mala byť konzultácia s gynekológom, ktorý komplexne posúdi váš zdravotný stav (aj partnerov). Niekedy za tým stoja zdravotné problémy, ktoré bránia počatiu. Ak ste však zdravotne v poriadku, možno stačí len nahliadnuť do svojho vnútra a začať milovať svoje telo.  

Odporúčame: Prečo ženy nechcú mať deti? Pozri sa na dôvody súčasného trendu

túžba po bábätku

Zdroj: Shutterstock®

Poznajte svoje telo a cyklus

Vaginálny hlien a jeho konzistencia je v predovulačnom a ovulačnom období iná. Hlien sa stáva flexibilnejším a viac sa ,,ťahá". Práve v tomto období je vysoká pravdepodobnosť počatia. Pozor, na otehotnenie nám však zostava iba zopár dní.

Každá žena má iný cyklus a zaujímavosťou môže byť pre vás fakt, že niektoré ženy môžu ovulovať práve počas menštruácie. Aj to môže byť jedna z príčin, prečo sa žene nedarí otehotnieť. Naša spoločnosť je totiž nastavená tak, že počas menštruácie sa partneri so ženou nemilujú. V niektorých krajinách je to naopak prirodzené a niet sa za čo hanbiť. Za vyskúšanie to každopádne stojí.

Pozri aj: Hrozivý pohľad do blízkej budúcnosti: Vedkyňa predpovedá neplodnosť!

menštruácia

Zdroj: Shutterstock®

Ponorte sa do svojej podstaty

Za neúspešným počatím sa však môžu ukrývať aj hlbšie problémy, ktoré sú ukryté v našom vnútri. Potom by sme mali nájsť odpovede, prečo sa nám počať nedarí. Niekedy za tým môže stáť nevyrovnanosť s predchádzajúcim neúspešným a nedokončeným tehotenstvom (nečakaný potrat, mimomaternicové tehotenstvo). Je preto potrebné naladiť svoje telo a myseľ na vlnu harmónie a pozitívneho myslenia.

Neprehliadni: Máš problém otehotnieť? Toto sú najčastejšie dôvody neplodnosti!

žena a pohoda

Zdroj: Shutterstock®

Zmeňte svoj životný štýl

Vaše telo bude počas tehotenstva potrebovať prísun zdravých živín a vyváženej stravy. Zmeňte svoj životný štýl ešte pred počatím. Niekedy stačí aj menšia zmena v zdravom stravovaní. Vynechajte nezdravé fast foody a polotovary, ktoré telu nič nedávajú. Správajte sa k svojmu telu s úctou, doprajte mu veľa pohybu, liečivého slnka a čerstvého vzduchu.

Myslite najmä pozitívne a umelé oplodnenie berte ako krajnú možnosť, keď ste už vyskúšali všetko. Viac sa o príčinách neúspešného počatia dozviete aj v priloženom videu, kde sme vyspovedali dulu Luciu Vančo.

Na našom YouTube kanáli nájdete aj ďalšie videá k téme tehotenstvo a jeho trimestre či všetko o pôrode.

Zaujme ťa: Neplodnosť a stres: Týka sa tento začarovaný kruh aj teba?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Lea Junsk 19.06.23 17:16

LJ
karma
-1.00

dietatko by sme s muzom chceli uz dlho ale nejde nam to, rozmyslame navstivit nejaku kliniku, s ktorou mate dobru skusenost?

  • 0
Odpovedať

Inga Lodr 21.06.23 09:09

IL
karma
-1.00

u nas bol problem s muzovymi spermiami, rozhodli sme sa to riesit na klinike repromeda, po celu dobu k nam boli velmi mili, ochotne vsetko vysvetlovali

  • 0
Odpovedať

Lucia Ma 22.06.23 11:07

LM
karma
-1.00

chcela by som poznat cloveka ktoremu taketo tipy pomohli, lebo nam pomohli az lekari

  • 0
Odpovedať

Emma Nakls 23.06.23 11:09

EN
karma
-1.00

ja som otehotnela ked som to co najmenej cakala, pomaly som uz prestavala verit ze sa nam podari mat drobca

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní