Základný recept na wafle: Nadýchané cesto, ktoré sa vždy podarí

Základný recept na wafle: Nadýchané cesto, ktoré sa vždy podarí

    • Zdieľaj:
  • 1

Mnohí túto pochúťku považujú za víkendovú záležitosť. Počas víkendu totižto mávame viac času na prípravu zdĺhavejších raňajok. Najčastejšie si pochutnávame na rôznych lievancoch, ktoré sú chutné s džemom, ale aj s ovocím a pod. A čo také wafle – skúšali ste ich už robiť?

Wafle, vafle, ale aj vafľa je niečo ako palacinka, avšak je hrubšia a má typické mriežkovanie, ktoré z nej robí netradičnú pochúťku. Pochádza z Francúzska a Belgicka, kde sa robieva pomerne často. Základný rozdiel oproti palacinkám je v tom, že do cesta vaflí sa pridáva maslo, ktoré celé cesto zjemňuje. Dokonca sa wafle robievajú aj z kysnutého cesta. Ak máte na to potrebný nástroj alebo prístroj, tak sa pustite do ich prípravy a vychutnajte si tieto maškrtné raňajky.

najlepšie wafle

Zdroj: Shutterstock®

Na wafle potrebujeme (cca 5 kúskov):

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 185 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli

Vajíčko si rozbijeme a oddelíme bielok od žĺtka. Z bielka vyšľaháme sneh. Maslo dáme roztopiť a necháme vychladnúť. V extra miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, žĺtok, soľ a prilejeme roztopené a vychladené maslo. Všetko pomocou mixéra vymiešame.

Do hmoty následne zľahka vmiešame sneh z bielka. Ak sa vám zdá cesto príliš hutné, tak prilejte trochu mlieka. A naopak, ak sa vám zdá príliš riedke, tak pridajte múku.

Wafľovač si dáme nahriať a natrieme ho troškou oleja, aby sa nám cesto nepripálilo a dalo sa ľahko vybrať. Berte do úvahy, že cesto vo wafľovači trochu podrastie, takže nie je potrebné robiť wafle z veľkého množstva cesta. Radšej menej, aby vám cesto z wafľovača nevytieklo a nenarobili ste si zbytočný neporiadok.

Hotové wafle podávame s džemom, čerstvým ovocím, medom, šľahačkou, orieškovou nátierkou – proste s tým, na čo máme v danej chvíli chuť. Prajeme vám príjemné maškrtenie!

Odporúčame: Strakatý cheesecake: Ochutnaj tento lákavý trojfarebný dezert


    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Natália Lobodášová 20.05.21 20:09

NL
karma
106.00

Už dávno u nás neboli :-) skúsim podľa tohto receptu

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vlhčené obrúsky na odličovanie -  takto si vyrobíš vlastné!
Vyrob si sama

Vlhčené obrúsky na odličovanie - takto si vyrobíš vlastné!

  • 4
  • 19.02.2021
Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!
Novinky

Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!

  • 7
  • 01.06.2021
Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh
Telo

Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh

  • 8
  • 30.05.2021
TOPlist