Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci máj

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci máj

Máj je vraj lásky čas. Aspoň tak sa to hovorí a spieva. Dnes ale nebudeme rozprávať o láske, ale práve o ľuďoch, ktorý sa v tomto mesiaci lásky narodili. Osobám narodeným v máji pripadá buď astrologické znamenie Býk alebo Blíženci, čo sú veľmi silné znamenia. Čo sa však o májových oslávencoch hovorí? Údajne ide o veľmi univerzálne osobnosti, ktoré sa vo svojom živote môžu stať prakticky čímkoľvek. Je tomu tak vraj i preto, že títo ľudia mávajú najrôznorodejšie záľuby a často sa stáva, že sa viacerým činnostiam venujú naraz.

Určite však k tomu prispieva i fakt, že väčšina májových oslávencov má optimistickejšie myslenie. Deti narodené v máji bývajú menej chorľavé, no častejšie z nich vyrastajú nočné sovy. Patríte k májovým oslávencom i vy? Zistite, ktoré celebrity a slávne osobnosti budú v nasledujúcich týždňoch oslavovať tiež!

Májoví herci a herečky

  • Helena Bonham Carter (26. máj 1966) – anglická herečka. K jej najslávnejším rolám patrí postava Bellatrix Lestrangeovej vo filmoch o čarodejníkovi Harry Potterovi. Hrala rovnako v mnohých filmoch režiséra Tima Burtona, ako napríklad Mŕtva nevesta Tima Burtona, Charlie a továreň na čokoládu alebo Alica v krajine zázrakov.
  • George Clooney (6. máj 1961) – americký herec, producent a scenárista. Je držiteľom dvoch Oscarov a niekoľkých cien Zlatý glóbus. K známym filmom patrí Muži, čo čumia na kozy, Dannyho jedenástka, Deti moje či Gravitácia. 
  • Robert Pattinson (13. máj 1986) – anglický herec. Značne sa preslávil úlohou Edwarda Cullena vo filmovej sérii Twilight. Vidieť sme ho mohli aj vo filmoch Harry Potter a Ohnivá čaša či Voda pre slony. 

Ďalší oslávenci:​ Megan Fox, Cate Blanchett, Henry Cavil, Marek Vašut, Pierce Brosnan, Clint Eastwood, Colin Farrell, Iva Janžurová, Jamie Dornan, Christina Hendricks, Stephen Amell, Rosario Dawson, Chazz Palminteri, Nikki Reed, Ian McKellen, Cillian Murphy.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci máj

  • Lily Allen (2. máj 1985) – anglická speváčka a skladateľka. V roku 2010 získala Brit Award v kategórii najlepšia britská speváčka. K známym hitom patrí Smile, Fuck You či Not Fair.
  • Lenny Kravitz (26. máj 1964) – americký spevák, skladateľ, hudobný producent, hudobník a príležitostný herec. Je držiteľom Grammy, American Music Awards, BRIT Awards a ďalších cien. K známym hitom patrí Fly Away, I Belong to You či Are You Gonna Go My Way.
  • Sam Smith (19. máj 1992) – anglický spevák a skladateľ. Je držiteľom ceny Zlatý Glóbus za najlepšiu filmovú pieseň k filmu Spectre o Jamesovi Bondovi (pieseň Writing's on the Wall). K ďalším hitom patrí Stay with Me alebo Not in That Way.

Ďalší oslávenci:​ Adele, Janet Jackson, Cher, Bono Vox, Natalia Oreiro, Jiří Korn, Enrique Iglesias, Sabrina Carpenter, Kylie Minogue, Tomáš Klus, Petr Janda, Marshmello, Stevie Wonder, G-Eazy, Stevie Nicks, Sabrina Carpenter. 

Odporúčame: Celebrity narodené v znamení Býk

Športovci narodení v máji

  • Dominika Cibulková (6. máj 1989) – bývalá slovenská profesionálna tenistka. V priebehu kariéry vyhrala osem turnajov kategórie WTA a dva turnaje kategórie ITF. K veľkým úspechom kariéry patrí finále na Australian Open 2014 a víťazstvo na WTA. Finals v Singapure 2016. 
  • Novak Djokovic (22. máj 1987) – profesionálny srbský tenista. Na olympiáde v Pekingu v roku 2008 získal bronzovú medailu. V priebehu kariéry doposiaľ vyhral 73 turnajov ATP, na konte má aj niekoľko výhier na Australian Open.
  • Brooks Koepka (3. máj 1990) –  americký profesionálny golfista. Vyhral US Open v rokoch 2017 a 2018 a PGA Championship v rokoch 2018 a 2019, čím sa stal prvým golfistom v histórii, ktorý získal vzájomné tituly na dvoch veľkých turnajoch súčasne.

Ďalší oslávenci:​ David Beckham, Dwayne Johnson, Juraj Dovičovič, Žigmund Pálffy, Roman Reigns, Romelu Lukaku, Chris Paul, Andrés Iniesta, Dennis Rodman, Andy Murray.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci máj

  • Donatella Versace (2. máj 1955) – talianska módna návrhárka. V súčasnosti je viceprezidentkou skupiny Versace a hlavnou návrhárkou firmy.
  • Stephen Colbert (13. máj 1964) – americký komik, moderátor a spisovateľ. Je známy zo satirickej relácie The Colbert Report v súčasnosti má vlastnú reláciu The Late Show with Stephen Colbert na CBS. Je držiteľom Grammy. 
  • Tony Blair (6. máj 1953) – bývalý trojnásobný britský premiér. V roku 2005 sa stal najdlhšie slúžiacim britským labouristickým premiérom.

Ďalší oslávenci: ​Mark Zuckerberg, Linda Evangelista, Naomi Campbell, George Lucas, James Charles, Brian Williams, Anatoly Karpov, Muhammad Ahmad Fáris.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v máji

  • Daniela a Veronika Nízlové (15. máj 1986) – slovenské speváčky, známe predovšetkým zo skupiny Twiins. K známym hitom patrí Škrtni zápalkou, Tak sa neboj mama alebo Poď sa smiať.
  • Zuzana Fialová (17. máj 1974) – slovenská filmová a divadelná herečka. Vyštudovala divadelné herectvo činohernej fakulty VŠMU a stala sa členkou činohry SND. Na televíznych obrazovkách sme ju mohli vidieť v seriáloch Panelák, Kriminálka Staré Mesto či Keby bolo keby.
  • Peter Lipa (30. máj 1943) – slovenský spevák, skladateľ, dramaturg, podnikateľ. Patrí k významným osobnostiam slovenského džezu. Je laureátom Krištáľového krídla za hudbu (1998) aj držiteľom Ceny prezidenta republiky.

Ďalší oslávenci:​ Emília Vášáryová, Judit Bárdos, Dominika Kavaschová, Zdena Studenková, Andrea Bučko, Štefan Kvietik, Michal Kubovčík, Milan Ondrík, Veronika Remišová, Katarína Brychtová, Igor Matovič, Celeste Buckingham.

Odporúčame: Slávne hollywoodske páry: Ktoré z nich sa tento rok zasnúbili?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní