Celebrity narodené v znamení Býk

Celebrity narodené v znamení Býk

Dnešným dňom začína obdobie, v ktorom sa rodia Býci. Konkrétne pre toto astrologické znamenie je v rámci tropického zverokruhu platné obdobie od 21. apríla do 20. mája. Toto zemské znamenie sa spája s planétou Venuša. Pomenovanie dostalo podľa rovnomenného súhvezdia, ktoré je u nás na večernej oblohe viditeľné prevažne od októbra do apríla. O osobách narodených v znamení Býk možno povedať, že majú miernu povahu, no sú výnimočne silné a obvykle citovo vyrovnané. Len máločo ich dokáže vyviesť z miery a pohody. Pre Býkov sú dôležité životné istoty, zodpovednosť, dotiahnutie vecí do konca aj stálosť priateľstva a vzťahov.

Muži narodení v znamení Býk dôkladne plánujú budúcnosť, sú pracovití, čestní a pre milovanú ženu urobia všetko potrebné. Ženy v znamení Býk dobre zvládajú krízové situácie, sú odvážne, zmyselné a dokážu ľudí akceptovať takých, akí sú. Býci však majú vo všeobecnosti tendenciu byť závislí na minulosti, môžu byť majetnícky a niekedy sa izolujú zo spoločnosti. Ak patríte medzi Býkov aj vy, zistite, ktoré celebrity, slávne osobnosti a prominenti sú v tom s vami tiež. 

Odporúčame: Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci apríl

Býci vo svete filmu

  • Penélope Cruz (28. apríl 1974) – španielska filmová herečka. Na konzervatóriu v Španielsku má vyštudovaný klasický balet. Môžeme ju poznať z filmov Vanilkové nebo, Chilli, sex a samba alebo Sexi pištoľníčky. Je držiteľkou Oscara za vedľajšiu rolu vo filme Vicky Cristina Barcelona.
  • Channing Tatum (26. apríl 1980) – americký herec. Pred herectvom sa venoval športom i tancu. Jeho prvá úloha bola v seriáli Kriminálky Miami. K najslávnejším filmom patrí Let´s Dance, Manželský sľub, Magic Mike: Bez nohavíc alebo 21 Jump Street. 
  • Jack Nicholson (22. apríl 1937) – americký herec. Je trojnásobným držiteľom Academy Awards (Oscara) a sedemnásobným držiteľom ocenenia Golden Globes. K známym filmom patrí Prelet nad kukučím hniezdom, Batman, Tak dobre ako sa len dá alebo Lepšie neskoro ako nikdy.

Ďalší Býci: Audrey Hepburn, Jiřina Bohdalová, Pierce Brosnan, Renée Zellweger, Al Pacino, George Clooney, Marek Vašut, Uma Thurman, Henry Cavil, Robert Pattinson, Cate Blanchett, Megan Fox, Michelle Pfeiffer.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Býk

  • Adele (5. máj 1988) – anglická speváčka a skladateľka. Je držiteľkou mnohých cien Grammy a Brit Awards. Za pieseň Skyfall k rovnomennému filmu o Jamesovi Bondovi získala Oscara aj Zlatý Glóbus. K najslávnejším hitom patrí Hello, Someone Like You či Rolling in the Deep.
  • Cher (20. máj 1946) – americká hudobníčka, herečka, režisérka a hudobná producentka. Za herecký výkon vo filme Pod vplyvom splnu získala Oscara. Rovnako je držiteľkou mnohých hudobných ocenení, počas kariéry predala viac ako 100 miliónov albumov. K známym hitom patrí Believe či Strong Enough.
  • Bono Vox (10. máj 1960) – írsky spevák a hudobník. Pôsobí predovšetkým ako frontman, spevák a textár rockovej skupiny U2. Bono je aj známym aktivistom, ktorý sa zameriava na Afriku. Bol nominovaný na Nobelovu cena za mier a od Alžbety II. získal rytiersky rád Spojeného kráľovstva. 

Ďalší Býci: Willie Nelson, Iggy Pop, Natalia Oreiro,  Jiří Korn, Janet Jackson, Lizzo, Enrique Iglesias, Kelly Clarkson, Lily Allen, Sabrina Carpenter, Stevie Wonder, Sam Smith, Kehlani, Patrick Stump, Travis Scott.

Pozri aj: KVÍZ: Spoznáte tieto známe slovenské hity a ich interpretov?

znamenie Býk

Zdroj: Shutterstock®

Býci v športe

  • Daniela Hantuchová (23. apríl 1983) – bývalá slovenská tenistka. Počas svojej kariéry vyhrala sedem turnajov WTA v dvojhre, najväčšie úspechy zaznamenala v zmiešanej štvorhre. 
  • David Beckham (2. máj 1975) – bývalý anglický futbalista. Hral za Manchester United, Real Madrid, AC Miláno a ďalšie kluby. Počas kariéry získal takmer dve desiatky trofejí. I dnes sa stále radí k najlepšie zarábajúcim hráčom v odvetví futbalu. 
  • Dwayne Johnson (2. máj 1972) – bývalý profesionálny wrestler a hráč amerického futbalu. Známy je pod prezývkou The Rock. Počas wrestlerskej kariéry vo WWE získal celkovo 16 titulov. Už dlhšiu dobu sa venuje herectvu, pričom v súčasnosti sa radí k najlepšie plateným hercom na svete. Videli sme ho vo filme Kráčajúca skala, Vitajte v džungli či Plán hry.

Ďalší Býci: Andre Agassi, John Cena, Sačin Tendulkar, James Cracknell, Jim Kelly, Kaká, Eddie Johnson, Kyle Busch, Brooks Koepka.

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Býk

  • Melania Trump (26. apríl 1970) – bývalá slovinská modelka, návrhárka šperkov a hodiniek. v rokoch 2017 až 2021 plnila úlohu prvej dámy Spojených štátov amerických ako manželka prezidenta Donalda Trumpa. 
  • Gigi Hadid (23. apríl 1995) – americká topmodelka. Predvádzala spodnú bielizeň na Victoria Secret Fashion Show, okrem toho spolupracovala s mnohými značkami, ako Guess či Desigual a objavila sa aj na titulnej strane časopisu Vogue. 
  • Mark Zuckerberg (14. máj 1984) – americký podnikateľ a programátor. Známy je ako jeden zo zakladateľov sociálnej siete Facebook. V súčasnosti patrí k najbohatším ľuďom sveta. 

Ďalší Býci: Kráľovná Alžbeta II., Michael Moore, Honoré de Balzac, William Shakespeare, Tony Blair, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Karl Marx.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Býk

  • Jana Hospodárová (26. apríl 1976) – slovenská moderátorka. Pôsobí aj ako občianska aktivistka v oblasti práv zvierat. Uvádza Športové noviny na TV Markíza, v minulosti moderovala Teleráno, Reflex či s Vilom Rozborilom reláciu Cestoviny. 
  • Emília Vášáryová (18. máj 1942) – slovenská divadelná a filmová herečka. Vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave, kde v súčasnosti pôsobí aj ako pedagogička. Bola členkou Novej scény, Činohry SND a rovnako pôsobila v Divadle Pavla Országha Hviezdoslava. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Šťastný nový rok, Eva Nová alebo Kráska v nesnázích.
  • Juraj Ďurdiak (27. apríl 1952) – slovenský herec. Vyštudoval herectvo na VŠMU v Bratislave. V súčasnosti pôsobí na Novej scéne, ako aj v Divadle Jána Palárika v Trnave. Hral v mnohých slovenských, českých, maďarských aj nemeckých filmoch.

Ďalší Býci: Ľubomír Bajaník, Andrea Zimányiová, Barbora Bobuľová, Daniela a Veronika Nízlové, Judit Bárdos, Zuzana Fialová, Dominika Kavaschová, Zdena Studenková, Maroš Kramár, Juraj Mokrý.

Odporúčame: Snár: Čo znamenajú sny o mŕtvych príbuzných? Máš sa báť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní