Dátum svadby - čo prezrádza a prečo je dôležité zvoliť si ten správny

Dátum svadby - čo prezrádza a prečo je dôležité zvoliť si ten správny
  • 15.02.2023
  • Michaela Kožáková

Nie je dátum ako dátum. A pri svadobnom to platí dvojnásobne. Možno i vy tento rok plánujete svadbu a premýšľate nad vhodným dátumom. Mnohí z nás si myslia, že dátumy, v ktorých sa opakujú číslovky, ako napríklad 3.3., 4.4. a podobne, predstavujú magické dátumy. Nie je to však úplne tak.

Málokto si uvedomuje, že výber dátumu svadby v sebe nesie konkrétne posolstvo a tiež prezrádza to, ako môže vyzerať svadobný deň. 

Čo prezradí dátum svadby? Ako vybrať dátum svadby podľa numerológie?

Neprehliadni: Veríš, že SLON prináša šťastie a preto máš doma nejednu sošku? Takáto je pravda!

Ako si vypočítať dátum svadby?

Väčšina ľudí vstupuje do manželstva so snahou naplniť ho láskou, rodinným životom, deťmi a spoločnou harmóniou. Rovnako by mal túto snahu energeticky vyjadrovať aj svadobný deň. Je preto vhodné poznať numerologické pozadie jednotlivých čísel v dátume svadby.

Ak stojíte pred výberom dátumu svadby, numerologické výpočty vám pomôžu v rozhodovaní. Ak ste si už svoj dátum svadby vybrali alebo ste už po svadbe, spočítaním čísel v dátume si môžete overiť, či numerológia neklame. 

Príklad: dátum svadby 10.6.2023 – 1+6+2+2+3= 14, 1+4=5.

Čo hovorí numerológia o čísle 5 a ďalších číslach v súvislosti s dátumom svadby?

Číslo 1

Číslo jedna je podľa numerológie vhodné pre tie nevesty, ktoré rady plánujú svadbu, pretože práve jednotka v sebe ukrýva inicatívu a výzvu. Ak vám vo vašom dátume svadby vychádza číslo jeden, váš svadobný deň bude precízny a viac zameraný na individuálne potreby vašich hostí. 

Keďže jednotkové svadby sú často tie, kde je ženích skôr v úzadí, majte na pamäti, že tento deň je o vás ako dvojici. Nezabudnite si ho spolu do sýtosti vychutnať a nedovoľte, aby vám ho nejaké tie nepríjemnosti či nečakané náhody pokazili.

Číslo 2

Svadobný deň spojený s číslom dva bude nezabudnuteľnou udalosťou, ako pre vás, tak i pre vašich hostí. Dvojkové svadby sú presne tie, kedy mladomanželia chcú vyhovieť rodine a prihliadajú na svojich blízkych. Tieto svadby majú svoje čaro, pretože sú vytvorené s väčším citom, než tie, ktoré majú iné čísla. Hostia si z nich odnášajú pocit pohostinnosti a dobrej zábavy. 

Číslo 3

Podľa numerológie svadby nesúce sa v znamení čísla tri sú veľkorysé, štedré, plné optimizmu a zábavy. Hostia si tento deň užijú a ešte k tomu dostanú i bohatú výslužku. Dátum svadby s týmto číslom by si mali vyberať najmä extroverti, pretože trojky znázorňujú pohyb, ruch a iniciatívu. Na takejto svadbe mnohokrát nevesta i ženích preberajú úlohu starejšieho a dokážu hostí vtiahnuť do hier a zábavy.

Pozri aj: Top 10 svadobných piesní

Číslo 4

Naopak, svadobný deň s číslom štyri je vhodný pre všetkých introvertov, ktorí nemajú veľmi radi davy ľudí, nespútanú zábavu a veľkú pozornosť. Štvorkové svadby sú často spojené s obradom v prírode, svadobnou hostinou v podobe oslavy s priateľmi v záhrade. Takáto svadba bude naplánovaná do detailov, a dokonca nevesta sa sama s radosťou postará o výzdobu. Číslo štyri symbolizuje tiež spoľahlivosť a svornosť, ktorú si partneri prenášajú do manželstva.

Číslo 5

Svadba s číslom päť sa nesie v znamení spontánnosti, slobody a nekonvenčnosti. Pár, ktorý si vybral takýto dátum svadby pravdepodobne netúži po veľkolepej svadbe niekde v krásne vyzdobenom kostole a s hostinou s 200 ľuďmi. Obrad na pláži so svedkami, netradičné svadobné šaty, tenisky namiesto lodičiek či zoskok z lietadla – presne o tomto je päťková svadba.

Pozor, svadobný deň s číslom päť sa často spája i s impulzívnosťou. Môže sa stať, že nával emócií vyvolá hádku snúbencov tesne pred obradom. 

Číslo 6

Svadobný deň s číslom šesť je synonymom dokonalosti. Bezchybná svadba, samozrejme, neexistuje, ale šestková svadba dokáže aj ten najväčší prešľap či nečakanú situáciu obrátiť na dokonalý a príjemný zážitok. Z mladomanželského páru sála láska, úprimnosť a porozumenie, preto tieto svadby sú pohladením na duši. 

Niekedy však nevesta v snahe o perfektný svadobný deň, bez jedinej chybičky, cíti neistotu. Tá sa však vytratí pri pomyslení na to, že má okolo seba milujúceho partnera a ľudí, ktorí ju majú radi. 

Číslo 7

Podľa numerológie svadobný deň s číslom sedem definuje mystika a bohémsky duch. Na týchto svadbách často prší, avšak nezabúdajme na to, že dážď je symbolom šťastia. Svadba v znamení sedmičky je pokojná, zameraná na pár a spomienky. Hostia sa cítia príjemne, pohodlne. Ide totižto o svadbu s naturálnymi prvkami, často niekde v prírode, s hostinou v stodole, bez gýčových detailov a prezdobených dekorácií.  Mnohokrát sa stáva, že sú tieto svadby inovatívne a nezvyčajné a stávajú sa inšpiráciou pre ďalšie dvojice. 

Číslo 8

Svadby s číslom osem nie sú spontánne, ale spájajú dvoch ľudí, ktorí sa už v láske sklamali, preto sú vo výbere partnera opatrní. Dvojicu ovláda nielen silné puto, ale i racionalita. Takéto svadby sú väčšinou kratšie, pretože pár spečaťuje lásku obradom, nepotrebuje k tomu príliš veľa pozornosti, množstvo hostí a bujarú zábavu. Práve preto je pre toto číslo vhodnejšia svadba na matrike alebo kratšia svadba v kostole ukončená rodinným obedom.

Číslo 9

Číslo deväť je vhodné pre nábožensky orientovaných ľudí alebo tých, ktorí túžia transformovať vzťah na rodinný život. Často sa stáva, že nevesty sú tehotné. Deviatka totižto znázorňuje rýchly presun z jednej etapy do druhej. 

Dôležitým prvkom svadieb s číslom deväť sú hodnoty a dodržiavanie tradícií, ako je napríklad čepčenie či rozbíjanie taniera. Mladý pár je často riadení svojimi rodičmi a ich predstavami. 

Odporúčame: Krásne inšpirácie na svadobné prestieranie - skladanie obrúskov

Dátum svadby podľa Feng Šuej

Podľa Feng Šuej a starých čínskych tradícií je číslo osem priaznivé číslo pre lásku a číslo deväť vyjadruje večnosť. Najlepší dátum pre svadbu je teda osemnásteho, pretože obsahuje obidve čísla, ale tiež sedemnásteho, dvadsiateho šiesteho, dvadsiateho siedmeho, ôsmeho a deviateho.

Ktoré dátumy sú pre svadbu nevhodné?

Podľa numerológie posledný mesiac pred našimi narodeninami máme veľmi oslabený organizmus, minimum životnej energie a najčastejšie trpíme aj chorobami, akoby sme sa opäť pripravovali na prenos do tohto sveta. Základným pravidlom pre akékoľvek závažné životné kroky je nepodstupovať ich 3 mesiace pred narodeninami. Manželstvá uzatvorené v tomto období sa často končia rozvodom.

Roky končiace na čísla 7 a 9 sú rokmi vhodnými pre osobnostný rozvoj, samotu, duchovný život, sebauvedomenie, avšak nevhodné pre zväzky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 16.02.23 12:46

MM
karma
100.00

tak tomuto neverím

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 18.02.23 12:56

MR
karma
114.00

podľa nášho dátumu svadby je to 9, vydávala som sa 45 ročná, nebola som tehotná :-D na mňa to nesedí teda

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní