DIY prírodný dezinfekčný gél na ruky s Aloe vera – vhodný aj pre deti

Čistiaci gél na ruky s dezinfekčným účinkom je užitočným pomocníkom pre hygienu našich rúk. Samozrejme, aby boli naše ruky dôkladne čisté, je najlepšie použiť tečúcu vodu a mydlo. Avšak, to vždy nie je možné, najmä ak sme na cestách alebo niekde vonku mimo domov. 

A keď nie je k dispozícii voda a mydlo, práve čistiaci gél padne vhod. Dezinfekcia rúk gélom trvá len pár sekúnd a umožňuje rýchle a efektívne čistenie rúk. Zníži množstvo mikróbov na rukách, vďaka čomu prispieva k prevencii viacerých infekčných ochorení. Na čisté ruky by sme mali o to viac klásť dôraz, ak sa chystáme manipulovať s potravinami, resp. konzumovať jedlo. Práve špinavými rukami si môžeme infekciu ľahko zaniesť do organizmu.

Po kontakte s povrchmi na verejných priestranstvách, ktorých sa každodenne chytajú stovky ľudí, ale napríklad aj po kontakte so zvieratkami, môže byť práve čistiaci gél na ruky dobrým pomocníkom. Neváhajte a vyrobte si ho doma. Ak si doma pestujete rastlinku Aloe vera, ktorej listy ukrývajú gél s blahodarným účinkom na pokožku, tak ani neváhajte. 

Tento domáci čistiaci gél ruky dobre vyčistí, nevysúša ich a zanechá ich hebké. Je vhodný aj pre jemné detské rúčky, ktoré sa pri pobyte vonku zašpinia veľmi rýchlo. Skúsite ho tiež?

Vyskúšaj aj: ​DIY tablety do umývačky riadu s citrusovou vôňou

Aloe vera

Zdroj: Depositphotos

Na dezinfekčný gél na ruky s Aloe vera potrebujeme:

  • 45 ml čistého gélu z Aloe vera
  • 3 kávové lyžičky izopropylalkoholu (zoženiete napr. v drogérii)
  • 1 kávová lyžička oleja s vitamínom E
  • 5 kvapiek mätového esenciálneho oleja

TIP: Podľa preferencií môžete na vôňu použiť aj iný esenciálny olej, napríklad citrónový, pomarančový alebo iný. 

Ako si vyrobiť domáci dezinfekčný gél na ruky

Pripravíme si malú fľaštičku s uzáverom (môže byť napr. nádobka s pumpičkou). Do fľaštičky dáme čerstvý gél získaný z listov Aloe vera a pridáme aj izopropylalkohol, olej s vitamínom E a esenciálny olej. Nádobku zatvorte a poriadne pohrkajte, aby sa ingrediencie premiešali a vytvorili jednotnú zmes.

Ak sa vám zdá gél príliš hustý a nejde ho napríklad aplikovať pri stlačení pumpičky, pridajte ešte jednu maličkú lyžičku izopropylalkoholu a znova dobre zahrkajte.

Pri používaní pripravený gél aplikujte na ruky v potrebnom množstve, pretrite ním ruky a nechajte zaschnúť. Domáci Aloe vera gél na ruky má trvanlivosť asi 2 mesiace. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE