Do kín prichádza Matka na úteku – skorokomédia zo života o tom, že aj najlepšia matka potrebuje pauzu

Do kín prichádza Matka na úteku – skorokomédia zo života o tom, že aj najlepšia matka potrebuje pauzu

Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželstvo a dobrú prácu. Je pracovitá a zodpovedná. Sylvie všetko zvládne. Preto sa na ňu ostatní spoliehajú. Ale... Zrazu cíti, že sa jej život rúca pod rukami a ona už to ďalej nevydrží.

Má chuť od všetkého utiecť, zobrať si oddychový čas, aby popremýšľala o tom, ako dať veci opäť do poriadku. Ale predovšetkým musí dať do poriadku sama seba. Kam by sa však mohla ukryť? Kde nájde kamarátku, ktorá jej uvarí medovkový čaj, vypočuje ju a nebude sa jej na nič pýtať?

Je to šťastná náhoda alebo osud, že Sylvie stretne práve v tejto chvíli Annu? Anna (Lenka Vlasáková) je na prvý pohľad silná žena, ktorú nič nevyvedie z miery. Ale aj ona potrebuje kamarátku. Len o tom ešte nevie... Že vám to niečo pripomína? „Skorokomédia“ Matka na úteku je o rodine, láske a priateľstve a možno tak trochu aj o vás!

Pozri aj: ​Ženský kruh - čo toto stretnutie ženám prináša a ako prebieha?

český film

Zdroj: Bonton Film

O filme Matka na úteku (Matka v trapu)

Za filmom Matka na úteku stoja štyri ženy: scenáristka Uljana Donátová, ktorej román Matka v trapu sa stal predlohou filmu, režisérka Hana Hendrychová, ktorá je zároveň spoluautorkou scenára, a producentky Svatka Peschková a Nela Schlaichertová.

Slovo tvorivého tímu:

„Na začiatku to bola možno šťastná zhoda okolností, ale postupne sme začali vnímať našu ,ženskú silu‘ ako výhodu a pevný základ na vznik nášho projektu. Ako ženy cítime k hrdinkám príbehu Matka na úteku sympatie a pochopenie, ale dokážeme sa na ich problémy pozrieť aj s nadhľadom. Našou ambíciou bolo, aby si diváci a diváčky po filme mohli povedať: Toto predsa veľmi dobre poznám. Niečo podobné sa stalo aj mne, mojej kamarátke, nášmu spoločnému známemu... Matka na úteku je skorokomédia. Prečo? Pretože život nie je len o zábave, ale s láskou, priateľstvom a humorom je oveľa krajší."

Hana Hendrychová – režisérka
„Mojím cieľom bolo nakrútiť film, pri ktorom sa diváčky zasmejú, prežijú s našimi hrdinkami ich
životné príbehy, ktoré sa často dotýkajú aj ich samých, a odídu z kina s pocitom, že všetko je
riešiteľné. Smiech, nádej a priateľstvo je to, čo pre mňa charakterizuje filmu Matku na úteku.
A keďže sme spolupracovali s takými skvelými hercami, ako sú Petra Hřebíčková, Lenka
Vlasáková alebo Jarda Plesl, verím, že sa nám to podarilo.“

Herci o filme

Petra Hřebíčková – Sylvie

„Tento film je hlavne o ženskom priateľstve. A samozrejme o vzťahoch. Sylvie žije už nejaký čas v určitom stereotype, beží takpovediac na zotrvačník a na začiatku príbehu sa jej ten zotrvačník zastaví. Práve vtedy stretne úžasnú ženu, ktorá ju dokáže povzbudiť a nakopnúť, aby sa mohla na chvíľu zastaviť a pozrieť sa na život z inej perspektívy. Verím, že dobré priateľstvo a skvelá kamarátka sú často viac ako akýkoľvek psychológ.“

Jana Švandová – Regina

„Hrám takú typickú svokru. Regina miluje svoju dcéru, miluje svoje vnúčatá a chce pre ne len to najlepšie. Zároveň má výhrady voči svojmu zaťovi, o ktorom si myslí, že nie je pre Sylviu to najlepšie, a z toho vzniká veľa napätých situácií. Verím, že aj vďaka tomu film zaujme všetky generácie a každý divák si v ňom bude môcť nájsť niečo zo seba.“

 

Odporúčame: Najkrajšie mestá Turecka - poklady ukryté medzi Európu a Áziou

film Matka na úteku

Zdroj: Bonton Film

Skorokomédia o rodine, láske a priateľstve

Hlavná hrdinka Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobrú prácu v reklamnej agentúre, profesionálny úspech, krásne, vzorné deti a jej manžel je známy maliar. Na prvý pohľad šťastie. Ale... je to naozaj tak?

Šéf agentúry Karel (Bob Klepl) na Sylviu práve hodil niekoľko nesplniteľných úloh, zo školy jej volali, aby riešila ďalší synov priestupok a jej manžel Tomáš (Jaroslav Plesl) je ako zvyčajne nedostupný, pričom maľovanie mu už pár rokov veľmi nejde. A všetci si zvykli, že Sylvie všetko vyrieši, zariadi, zaplatí. V Sylvii, ktorá vždy chcela vidieť veci z tej lepšej stránky, sa zrazu niečo zlomí. Toto je presne tá chvíľa, keď chce od všetkého utiecť. Je to náhoda alebo osud, že Sylvii zastaví taxík, ktorý šoféruje Anna (Lenka Vlasáková)?

A ako to už niekedy býva, cudziemu človeku o sebe prezradíme veci, ktoré sa hanbíme povedať aj vlastnej matke. Napokon, Sylviina mama Regina (Jana Švandová) má vždy poruke nejakú kritickú poznámku, najmä keď ide o Tomáša. Podľa nej nie je ani vhodným mužom pre Sylviu, ani vhodným otcom pre Sylviine deti. A ako zať je... absolútne neznesiteľný.

Sylvie vysype na Annu všetky svoje životné problémy... a stane sa niečo nečakané. Anna jej ponúkne, že jej na pár dní prenajme voľnú izbu, aby si Sylvie mohla utriediť myšlienky. Dve ženy, ktoré sa stretli úplne neplánovane, spoznávajú jedna druhú a vďaka tomu aj samy seba. Obidve dostanú šancu vrátiť svoje neusporiadané životy do správnych koľají. A navyše je tu Annin sympatický brat Mak (Marek Němec). Bude to začiatok jedného veľkého priateľstva?

Pozrite si trailer filmu Matka na úteku:

Zdroj: Bonton Film


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní