TOP filmové novinky roka 2023 – očakávané filmy, ktoré si nemôžeš nechať ujsť!

TOP filmové novinky roka 2023 – očakávané filmy, ktoré si nemôžeš nechať ujsť!

Patríte k filmovým fanúšikom a nenecháte si ujsť filmové novinky z rôznych žánrov? V tomto prípade máte isto prehľad o nadchádzajúcej sezóne už začiatkom roka a máte presne vytipované, ktoré premiéry si pôjdete pozrieť. Rok 2023 bol doposiaľ veľmi plodným a štedrým, čo sa filmových noviniek v kine týka. Ktorý očakávaný film ste si v prvej polovici roka v kine najviac vychutnali vy?

Fanúšikovia Johna Wicka, ku ktorému neodmysliteľne patrí obľúbený herec Keanu Reeves, si isto nenechali ujsť štvrté pokračovanie v marci tohto roka s názvom John Wick: Kapitola 4. Na svoje si prišli aj fanúšikovia komiksov, prvá polovica roka 2023 sa totiž niesla aj v znamení filmov Ant-Man a Wasp: QuantumaniaStrážcovia Galaxie 3.

V máju prišlo do kín desiate pokračovanie série Rýchlo a zbesilo s názvom Fast X a v júni zase piate pokračovanie filmovej série Indiana Jones s názvom Indiana Jones a nástroj osudu.

Presunuli sme sa do druhej polovice roka 2023, v ktorej je pre divákov rovnako pripravených nemálo dlho očakávaných filmov, vrátane niekoľkých pokračovaní úspešných snímok. Pozrite sa spolu s nami na to, ktoré filmové novinky prídu do kín ešte do konca tohto roka. Na ktorú z nich sa najviac tešíte vy?

1. Mission: Impossible – Dead Reckoning

Aktuálne do kín prichádza siedme pokračovanie filmovej série Misson: Impossible s názvom Mission: Impossible – Dead Reckoning, ktoré u nás dostalo názov Mission Impossible: Odplata (Prvá časť). Ako inak, vo filme uvidíme v hlavných úlohách Toma Cruisa, ku ktorému sa pripojí herečka Hayley Atwell.

Film prichádza do kín 13. júla 2023. Ak obľubujete túto sériu alebo máte celkovo radi filmy nabité akciou, nenechajte si ho ujsť. 

2. Oppenheimer

O pár dní si v kinách budeme môcť pozrieť aj film Oppenheimer od režiséra Christophera Nolana, ktorý stojí napríklad aj za filmom Interstellar. Ide o americký životopisný film pripravený podľa knihy American Prometheus, biografie fyzika Roberta Oppenheimera, ktorý sa pričinil k vzniku atómovej bomby.

Vo filme sa predstavia viaceré veľké mená. Fyzika Oppenheimera stvárni herec Cillian Murphy, okrem toho na plátne uvidíme Florence Pugh, Roberta Downeyho Jr., Emily Blunt, Matta Damona a Ramiho Maleka. Film je v kinách dostupný od 20. júla 2023.

Odporúčame: Zaujímavý podcast na počúvanie: Vyber si z víťazov ankety Podcast roka 2023!

3. Barbie

Od 20. júla 2023 bude v kinách dostupná aj komédia Barbie v hlavných rolách s herečkou Margot Robbie a hercom Ryanom Goslingom, ktorí si zahrajú Barbie a Kena. Vydajte sa spolu s nimi objavovať skutočný svet a verte, že sa pri tom poriadne zabavíte. 

4. Mníška 2

Ak patríte k milovníkom hororov, možno vám neušlo, že tento rok vás čaká pokračovanie filmu Mníška. Mníška 2 (Nun 2) prichádza do kín 8. septembra 2023. V pokračovaní filmu sa sestra Irena opäť stretáva s démonickou mníškou menom Valak. 

Odporúčame: ​Patríš k milovníčkam ikonického seriálu Sex v meste? Tieto zaujímavosti si o ňom možno netušila!

5. Duna 2

Mnohých v roku 2021 uchvátil americký dobrodružný sci-fi film Duna natočený podľa rovnomenného románu. Zakrátko príde do kín pokračovanie. Vo filme sa opäť stretneme s hercom Timothée Chalametom a herečkou Zendayou.

Okrem toho na plátne uvidíme Rebeccu Ferguson, Florence Pugh či Austina Butlera. Ak vás trailer zaujme, no prvý diel ste ešte nevideli, máte čas si ho pozrieť. Duna 2 prichádza do kín 3. novembra 2023.

6. The Marvels

Fanúšikovia filmov spoločnosti Marvel sa koncom roka budú môcť tešiť na film Marvels, ktorý príde do kín 10. novembra 2023. Na plátne sa stretne viac ženských superhrdiniek na čele s Captain Marvel, ktorú opäť stvárni herečka Brie Larson. Tešiť sa môžete aj na agenta Nicka Furyho v podaní herca Samuela L. Jacksona 

7. Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách

A nadmieru uspokojení budú dozaista aj fanúšikovia knižnej a filmovej série Hry o život. Do kín prichádza snímka Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes).

Ide o prequel k spomínanej sérii, čiže udalosti vo filme sa budú odohrávať ešte pred prvým dielom Hry o život. Film zobrazuje udalosti desiateho ročníka hier a v kinách si ho budete môcť pozrieť od 17. novembra 2023.

8. Wonka

Krátko pred Vianocami by mal do kín doraziť aj hudobný fantasy film Wonka. Ide o ďalšiu adaptáciu diela Charlie a továreň na čokoládu. V predchádzajúcom filme z roku 2005 si výrobcu čokolády a cukroviniek, Willyho Wonku, zahral herec Johnny Depp.

V tejto adaptácii, ktorá je vlastne prequelom, sa postavy zhostí herec Timothée Chalamet. Dej filmu sa zameriava na mladého Willyho Wonku. Do kín má prísť 15. decembra 2023.

9. Aquaman a stratené kráľovstvo

A v závere roka, konkrétne 25. decembra 2023, sa fanúšikovia komiksových filmov môžu ešte tešiť na film Aquaman a stratené kráľovstvo (Aquaman and the Lost Kingdom). Aj v pokračovaní uvidíme herca Jasona Momou v role Aquamana, ktorý sa bude snažiť zachrániť svoje podmorské kráľovstvo. K tomuto filmu však zatiaľ nevyšiel žiaden teaser alebo trailer. 

- Anketa

TEŠÍŠ SA NA NIEKTORÚ FILMOVÚ NOVINKU, KTORÁ PRÍDE DO KÍN EŠTE TENTO ROK?

Odpovedali 2 ľudia  

Áno, do kina zavítam aj viackrát, zaujalo ma niekoľko noviniek.
50%
Zatiaľ neplánujem žiadnu konkrétnu premiéru, ale určite si nejaký film do kina pôjdem pozrieť.
50%
Nie, zostávajúce novinky na tento rok ma zvlášť nezaujali.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní