Zbožňuješ filmy, ktoré kombinujú hudbu a tanec? Máme pre teba 12 tipov na najlepšie tanečné filmy!

Zbožňuješ filmy, ktoré kombinujú hudbu a tanec? Máme pre teba 12 tipov na najlepšie tanečné filmy!

Patríte k tým, ktorí obľubujú sledovať filmy rôznych žánrov, alebo si naopak vždy volíte z obľúbenej kategórie filmov? A ktorý filmový žáner najviac preferujete? Možno ste milovníkom akčných filmov, dobrodružných, alebo skôr sci-fi. A možno zväčša volíte fantasy filmy, alebo romantické či historické. A isto sa tu nájdu aj fanúšikovia dokumentárnych filmov či vojnových. 

A ako ste na tom s muzikálovými, hudobnými a tanečnými filmami? Ak máte radi hudbu a ladné pohyby, isto si radi pozriete aj film z tejto kategórie. Ktorý tanečný film je najlepší podľa vás? Na výber ich je skutočne mnoho. 

Prinášame vám hneď 12 tipov na úspešné a obľúbené tanečné filmy, ktoré obsahujú výbornú hudbu aj skvelé tanečné čísla. Nejde iba o romantické filmy, nájde sa medzi nimi aj nejedna tanečná dráma. Tieto filmy sú z rôznych období a mnohé prinášajú úplne iný druh príbehu, preto si rozhodne vyberie každý. Ktorý z týchto filmov ste už vedeli, alebo ktorý máte naopak v pláne si pozrieť?

Odporúčame: ​Popkultúrne cestovanie - vydaj sa po stopách svojho obľúbeného seriálu

1. Hriešny tanec (Dirty Dancing)

Keď je reč o filmoch, v ktorých je tanec hlavnou témou, mnohým hneď príde na um Dirty Dancing, v slovenčine Hriešny tanec. Film z roku 1987 je dobre známou klasikou a ak ste ho doteraz prehliadali, je čas to napraviť. 

V hlavných rolách sa predstaví Patrick Swayze v role Johnnyho a Jennifer Grey ako Frances, prezývaná Baby. Johnny je tanečný inštruktor, ktorý začne Baby trénovať v tanci, počas čoho sa aj intenzívne zblížia. Baby ale pochádza s veľmi konzervatívnej rodine, čo vytvára nepriaznivú situáciu nielen pre ich vzťah. 

2. La La Land

Ak si chcete pozrieť skôr niečo mladšieho vydania, skúste americký romantický tanečný film s prvkami muzikálu aj drámy La La Land z roku 2016. Hlavných úloh sa v tomto filme zhostili herečka Emma Stone a Ryan Gosling.

Tento film mal 14 nominácií na Oscara a celkovo zaň bolo udelených až 6 týchto prestížnych zlatých sošiek. To niečo o kvalite tohto hudobného a tanečného filmu predsa len svedčí. Film rozpráva príbeh o hudobníkovi a herečke, ktorí majú plán preraziť v Los Angeles. 

3. Magic Mike

Mnoho tanečných scén s erotickým nádychom nájdete vo filme Magic Mike z roku 2012, v ktorom sa predstavili také známe mená, ako Channing Tatum, Joe Manganiello, Matthew McConaughey či Matt Bomer. Dej filmu sa točí, takpovediac, okolo práce striptérov, ale aj pozadí tohto odvetvia zábavného priemyslu.

Ak sa vám film zapáči, pozrieť si môžete aj pokračovania zo série Magic Mike – Magic Mike XXL (2015) a Magic Mike: Posledný tanec (2023).

Pozri aj: ​Najdrahšie natočené filmy – z tých súm sa ti zatočí hlava! Ktorý z nich máš v obľube?

4. Pomáda (Grease)

A teraz späť do minulosti. Asi len málokto nepozná muzikálový film Pomáda (1978), v ktorom zahviezdila herečka Olivia Newton-John a herec John Travolta. Film je nabitý skvelými pesničkami a scénkami, ktoré vám dajú vaše boky a nohy do pohybu.

Dej filmu sa odohráva na konci 50. rokov na strednej škole. Zobrazuje príbeh študentov Dannyho a Sandy a ich ľúbostné dobrodružstvá.

5. Step up (Let´s Dance)

A máme tu opäť snímku, v ktorej sa objavil charizmatický Channing Tatum. Film Step up (Let's Dance) pochádza z roku 2006 a spomínaný herec si v nej zahral so svojou neskoršou manželkou, teraz už bývalou, Jennou Dewan.

Film ukazuje príbeh Tylera, ktorý sa dostane do tanečnej školy na verejne prospešné práce, kde sa však odhalí jeho tanečné nadanie. Séria Let´s Dance má dnes už niekoľko pokračovaní s rôznym hereckým obsadením. Pozrieť si môžete napríklad aj Let´s Dance 2: Street Dance (2008).

6. Čierna labuť (Black Swan)

Čierna labuť (2010) je americký psychologický triler, ktorý je zasadený do prostredia newyorskej baletnej scény. Film sleduje príbeh baleríny Niny, ktorej život je pohltený práve tancom a baletom.

Vo filme uvidíte viacero známych tvárí, a to v prvom rade Natalie Portman, ktorá si za hlavnú rolu odniesla Oscara. K ďalším hercom patrí Mila Kunis, Vincent Cassel či Winona Ryder. 

Odporúčame: ​Fotograf vyhľadáva miesta natáčania známych filmov a seriálov. To musíš vidieť!

7. Chicago

Aj Chicago (2002) je lákavý tanečný film, ktorý stojí za pozretie. Rovnako patrí medzi muzikálové a tanečné filmy ocenené Academy Awards, teda Oscarom. Z 13 nominácií na zlatú sošku premenil až 6.

Ide o filmovú adaptáciu úspešného broadwayského muzikálu Chicago. V hlavnej role sa predstaví krásna Catherine Zeta-Jones, ale aj ďalší úspešní herci, ako Renée Zellweger a Richard Gere. Film sleduje príbeh tanečnice Roxie, ktorá sa pre slávu rozhodne aj vraždiť. 

8. Flashdance

K tanečným filmovým klasikám patrí okrem spomínaného Hriešneho tanca rozhodne aj ďalšia snímka z 80. rokov – Flashdance (1983). Film nám predstaví príbeh osemnásťročnej Alex, ktorá si po večeroch privyrába ako tanečnica v podnikoch a ktorej najväčším snom je štúdium klasického baletu. Ak ste tento film ešte nevideli, isto to napravte!

Pozri aj: ​Inšpiratívne posolstvo Kate Hudson poteší všetky ženy. Sme totiž silnejšie, ako si myslíme!

9. Footloose

A ďalší tip na hudobný a tanečný film z 80. rokov, tentokrát v hlavnej role s hercom Kevinom Baconom. Vo filme narazíte aj na mladučkú Sarah Jessicu Parker.

Film sleduje príbeh mladého Rena, ktorý sa presťahuje na dedinu, v ktorej je zakázané hrať rockovú muziku a tancovať. To sa mu nepáči, preto sa vrhá do boha za slobodu vyjadrenia. 

10. Spievanie v daždi (Singin' in the Rain)

Ak obľubujete staré filmy, skúste americkú hudobnú romantickú komédiu Singin' in the Rain z roku 1952. Tento muzikál je často označovaný za jeden z najlepších muzikálov, ktoré kedy mohli ľudia vidieť na striebornom plátne.

Toto majstrovské hudobné dielo je hravou satirou na Hollywood 20. rokov. V hlavných rolách sa predstavil herec Gene Kelly a herečka Debbie Reynolds.

11. Save the Last Dance

Film Save the Last Dance (2001), ktorý u nás môžeme poznať pod názvom Nežiadaj svoj posledný tanec, zobrazuje príbeh Sáry z malého mesta, ktorá sa chce stať prvotriednou baletkou. V drsnej časti Chicaga sa však zoznámi s Derekom a zblíži ich láska k tanci. To sa ale jej rodine nepáči.

V hlavných rolách sa vo filme objavili Julia Stiles a Sean Patrick Thomas, taktiež Kerry Washington.

Pozri aj: ​Bojuje s ňou aj herec Ashton Kutcher – čo je vaskulitída a aké môže mať prejavy?

12. Horúčka sobotňajšej noci

Nakoniec môžeme spomenúť aj film Saturday Night Fever (1977), v preklade Horúčka sobotňajšej noci. Za hlavnú rolu si v tomto filme vyslúžil nomináciu na Oscara už spomínaný John Travolta.

Film zobrazuje príbeh mladého Tonyho z Brooklyna, ktorý žije pre sobotné noci na diskotéke. Jeho nudný život sa začne meniť, keď s priateľkou začnú trénovať na tanečnú súťaž.

Zdroj foto z úvodnej koláže: depositphotos.com/boggy22, depositphotos.com/danny.dannyallison.co.uk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní