VIDEO, ktoré odhalilo, prečo nosiť rúško: Už si ho viac nezabudneš!

VIDEO, ktoré odhalilo, prečo nosiť rúško: Už si ho viac nezabudneš!

Začiatkom roka svet ovládla pandémia koronavírusu. Ochorenie Covid-19 sa počas leta na Slovensku pomerne upokojilo, no na jeseň nás zasiahlo opäť v plnej sile. Druhá vlna pandémie koronavírusu je však ešte horšia ako tá prvá – máme oveľa viac nakazených a pribúda i počet úmrtí. Za jednu z najúčinnejších ochrán proti tomuto vírusu sa pritom označuje rúško. A pretože jeho silu stále mnohí podceňujú, rozhodli sme sa šíriť ďalej video, ktoré názorne ukazuje, prečo nosiť rúško, a to všade kde sa to dá.

Rúško ako štít

Aj keď sa internetom v terajšej ťažkej dobe šíri mnoho hoaxov a poloprávd, narazíte na ňom aj na pomerne užitočné informácie. Ako doplniť vitamín C, ako posilniť imunitu, ale aj to, ako si vyrobiť rúškoA poslom jednej takej dôležitej informácie sa stalo aj spomínané video, ktoré za niekoľko chvíľ nabralo virálny charakter. Video, ktoré názorne ukazuje čo sa deje pri tom, keď človek zakašle či kýchne s rúškom a bez neho, presvedčilo už mnoho „neveriacich Tomášov," ktorí si napriek predchádzajúcemu presvedčeniu napokon predsa len rúško nasadili. Pozrite sa teda, o akom videu stále hovoríme a zistite, prečo je rúško akýmsi štítom v pandemickej dobe pre každého z nás.

Inšpiruj sa: Môže pitie kávy zabíjať? Koľko kávy denne je priveľa?

Aj odostup má opodstatnenie

Ako vidíme, rúško má svoje opodstatnenie a v žiadnom prípade nejde o opatrenie, ktoré by tu bolo len tak pre nič za nič. A nie je jediné. Toto video totiž dokonale znázorňuje aj to, prečo by sme mali dodržiavať minimálne dvojmetrové rozostupy v obchodoch, na uliciach a všade, kde sa zvyšuje koncentrácia ľudí. Je tomu tak preto, že kvapôčky dokážu vzduchom cestovať práve približne dva metre, čo predstavuje pre vírus ničím nerušený spôsob šírenia. A preto si nasaďte rúško všade, kde sa dá, dodržujte odstupy a hlavne zostaňte v bezpečí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 14.10.20 06:03

ĽŠ
karma
100.00

Všetko má svoje za i proti; výborné video!

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 15.10.20 12:31

MK
karma
100.00

Ja som si rúško uháčkovala

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 15.10.20 20:02

karma
106.00

Môj názor na rúško je aj aj. Chráni nás, ale má aj vedľajšie účinky, keď ho máme niekoľko hodín.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní