Recept na zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

Recept na zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

    • Zdieľaj:
  • 82
  • 5

Síce sú zapekané cestoviny prácnejšie na prípravu, nemožno im uprieť, že sú skutočne chutné. Predovšetkým vrchná vrstva zapečeného syra, na ktorej si dokážu pochutnať všetci. Veď napokon, chrumkavému a zároveň roztekajúcemu syru sa nedá odolať. Zapekané cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo rôznych spôsobov a zväčša do nich pridávame zvyšky, ktoré nám ostali z predchádzajúceho dňa. Ochutnajte tieto podľa receptu nižšie.

Odporúčame: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

Na zapekané cestoviny potrebujete:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 červené cibule
  • 1 žltú papriku
  • 1 pálivú papriku
  • 500 g cestovín penne
  • 50 ml oleja
  • mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie, soľ
  • 1 lyžicu paradajkovej pasty (pretlak)

Na bešamel si pripravte:

  • 100 g masla
  • 100 g múky
  • 1 l mlieka
  • 250 g mozzarelly
  • mleté čierne korenie, soľ, muškátový oriešok
  • 200 g tvrdého syra
zapekané cestoviny

Zdroj: youtube.com/c/ChutnýTV

Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, ktoré nevaríme do úplného zmäknutia. Kým sa nám budú variť, tak si pripravíme bešamel. Do hrnca dáme maslo, ktoré necháme roztopiť. Postupne pridáme múku a neskôr aj mlieko. Bešamel ochutíme mletým čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom. Pridáme približne po ½ lyžičke z každého korenia. Na záver pridáme mozzarellu a všetko miešame dovtedy, kým sa úplne neroztopí.

Na oleji si opražíme na kúsky nakrájanú cibuľu, ktorú pečieme do sklovitá. Následne pridáme mleté mäso. Až sa mäsko zatiahne, tak pridáme mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie a soľ. Na záver pridáme paradajkovú pastu a na kocky nakrájané obe papriky. Chvíľu podusíme a odstavíme zo sporáka.

Na dno zapekacej misky dáme vrstvu bešamelu, na ňu uvarené cestoviny a opäť vrstvu bešamelu. Následne navrstvíme mäsovú zmes, bešamel, cestoviny a opäť bešamel. Takto pripravené cestoviny dáme do rúry a pečieme približne 10 minút pri 200 °C. Po 10 minútach cestoviny z rúry vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Napokon ich dáme na ďalších 10 minút do rúry zapiecť. Po zapečení podávame – dobrú chuť!

Neprehliadni: Rýchla hubová polievka s cestovinami: Jedinečná chuť v tradične netradičnej pochúťke!


    • Zdieľaj:
  • 82
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Pavlína Vaksmundská 12.10.20 12:53

PV
karma
116.00

Dakujem za recept.. Rada robím Lasagne, a určite vyskúšam aj tieto zapekané cestoviny ..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 13.10.20 05:25

ĽŠ
karma
100.00

Chutné jedlo, pripravujem podobne.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 15.10.20 12:39

MK
karma
112.00

Vyzerá výborne, určite tak aj chutí

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 20.10.20 09:28

MC
karma
113.00

Niečo podobné ,ako sú Lasagne.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 11.02.21 16:25

karma
112.00

zapékané těstoviny máme rádi

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Gratinované zemiaky na panvici: Raz vyskúšaš a inak ich robiť nebudeš
Bezmäsité jedlá

Gratinované zemiaky na panvici: Raz vyskúšaš a inak ich robiť nebudeš

  • 237
  • 6
  • 15.02.2021
Najlepšia zemiaková kaša s mascarpone: Inú už robiť nebudeš!
Bezmäsité jedlá

Najlepšia zemiaková kaša s mascarpone: Inú už robiť nebudeš!

  • 115
  • 4
  • 17.01.2021
Jablková bábovka, ktorá sa nedá pokaziť: Chutí vždy perfektne!
Dezerty

Jablková bábovka, ktorá sa nedá pokaziť: Chutí vždy perfektne!

  • 123
  • 11
  • 01.03.2021
TOPlist