Recept na zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

Recept na zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

  • 82
  • 4

Síce sú zapekané cestoviny prácnejšie na prípravu, nemožno im uprieť, že sú skutočne chutné. Predovšetkým vrchná vrstva zapečeného syra, na ktorej si dokážu pochutnať všetci. Veď napokon, chrumkavému a zároveň roztekajúcemu syru sa nedá odolať. Zapekané cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo rôznych spôsobov a zväčša do nich pridávame zvyšky, ktoré nám ostali z predchádzajúceho dňa. Ochutnajte tieto podľa receptu nižšie.

Odporúčame: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

Na zapekané cestoviny potrebujete:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 červené cibule
  • 1 žltú papriku
  • 1 pálivú papriku
  • 500 g cestovín penne
  • 50 ml oleja
  • mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie, soľ
  • 1 lyžicu paradajkovej pasty (pretlak)

Na bešamel si pripravte:

  • 100 g masla
  • 100 g múky
  • 1 l mlieka
  • 250 g mozzarelly
  • mleté čierne korenie, soľ, muškátový oriešok
  • 200 g tvrdého syra
zapekané cestoviny

Zdroj: youtube.com/c/ChutnýTV

Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, ktoré nevaríme do úplného zmäknutia. Kým sa nám budú variť, tak si pripravíme bešamel. Do hrnca dáme maslo, ktoré necháme roztopiť. Postupne pridáme múku a neskôr aj mlieko. Bešamel ochutíme mletým čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom. Pridáme približne po ½ lyžičke z každého korenia. Na záver pridáme mozzarellu a všetko miešame dovtedy, kým sa úplne neroztopí.

Na oleji si opražíme na kúsky nakrájanú cibuľu, ktorú pečieme do sklovitá. Následne pridáme mleté mäso. Až sa mäsko zatiahne, tak pridáme mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie a soľ. Na záver pridáme paradajkovú pastu a na kocky nakrájané obe papriky. Chvíľu podusíme a odstavíme zo sporáka.

Na dno zapekacej misky dáme vrstvu bešamelu, na ňu uvarené cestoviny a opäť vrstvu bešamelu. Následne navrstvíme mäsovú zmes, bešamel, cestoviny a opäť bešamel. Takto pripravené cestoviny dáme do rúry a pečieme približne 10 minút pri 200 °C. Po 10 minútach cestoviny z rúry vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Napokon ich dáme na ďalších 10 minút do rúry zapiecť. Po zapečení podávame – dobrú chuť!

Neprehliadni: Rýchla hubová polievka s cestovinami: Jedinečná chuť v tradične netradičnej pochúťke!


  • 82
  • 4
Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Pavlína Vaksmundská 12.10.20 12:53

PV
karma
94.00

Dakujem za recept.. Rada robím Lasagne, a určite vyskúšam aj tieto zapekané cestoviny ..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 13.10.20 05:25

ĽŠ
karma
106.00

Chutné jedlo, pripravujem podobne.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 15.10.20 12:39

MK
karma
109.00

Vyzerá výborne, určite tak aj chutí

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 20.10.20 09:28

MC
karma
118.00

Niečo podobné ,ako sú Lasagne.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pre ženy

Status single má svoje výhody: Pre toto by si si ho mala vychutnávať

  • 27
  • 5
  • 26.09.2020
Zdravie

Prečo konzumovať morské plody? Tieto dary mora sú zdraviu prospešné!

  • 71
  • 5
  • 20.08.2020
Cvičenie

20-minútové celotelové kettlebell cvičenie: Spaľujúci tréning, ktorý ťa dostane do formy

  • 56
  • 1
  • 29.09.2020
TOPlist