3. Pesto
Z medvedieho cesnaku sa rovnako dá pripraviť chutné pesto. Receptov je opäť mnoho, no vyskúšať môžete aj tento. Potrebovať budeme 100 g medvedieho cesnaku, 70 g píniových orieškov, 60 g nastrúhaného parmezánu, 100 ml olivového oleja a soľ a korenie na dochutenie. Cesnakové listy najskôr umyjeme a osušíme. Potom ich dáme do mixéra a pridáme k nim orechy, parmezán aj olivový olej. Ak nemáte píniové orechy, pokojne použite napríklad arašidy. Nakoniec pesto dochutíme soľou a korením. Skladujeme v chladničke. Hotové pesto môžete pridať napríklad na cestoviny a máte chutný a zdravý obed či večeru.
Odporúčame: Ako odstrániť bolesť chrbta prostredníctvom jogy? Skús TOP 5 pozícií!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy