Elegantné a funkčné dámske ruksaky: TAKTO ich nos a budeš štýlová!

Elegantné a funkčné dámske ruksaky: TAKTO ich nos a budeš štýlová!

Niet pochýb o tom, že sa ruksaky stali populárnym módnym doplnkom, ktorý pobláznil všetky ženy na celom svete. Dámsky ruksak je medzi ženami obľúbený predovšetkým vďaka jeho praktickosti, ale rovnako aj vďaka svojmu jedinečnému vzhľadu.

Okrem praktického účelu, ktorým je pohodlné nosenie všetkých dôležitých vecí do práce, na výlety či na cesty, sa ruksaky stali predovšetkým módnym a štýlovým prvkom. S množstvom rôznych dizajnov, farieb a materiálov sa stali neoddeliteľnou súčasťou outfitov mnohých žien.

Pri výbere dámskeho ruksaku je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Tým najdôležitejším je účel, na ktorý budete ruksak používať. Ak ho plánujete nosiť k bežným outfitom a každý deň, oplatí sa zvážiť jeho veľkosť a rovnako aj materiál – dámsky ruksak by mal byť kvalitný a odolný, aby vám slúžil dlhé roky.

Ak ho teda plánujete nosiť na každodenné aktivity, možno by ste mali zvoliť menší a kompaktný dizajn, ktorý bude pohodlný na nosenie. Naopak, v prípade, že plánujete ruksak používať na výlety a cestovanie, vyberajte si modely s väčším objemom a praktickými vreckami na usporiadanie vecí.

No nielen to! V prvom rade vsaďte na jeho estetickú stránku a dizajn – platí totižto, že ruksak by vás mal osloviť svojim vzhľadom, pretože bude vašim výrazným módnym doplnkom.

Zaujme ťa aj: Kabelka z rafie - tento letný hit jednoducho musíš mať!

Aké sú aktuálne trendy týkajúce sa dámskych ruksakov?

Móda sa neustále mení, preto je dobré mať predstavu o tom, aký dizajn a štýl je práve in. V posledných sezónach sú veľmi obľúbené minimalistické a elegantné ruksaky s čistými líniami a jednoduchými detailmi.

Prihliadať sa oplatí aj na materiály, z ktorých sú ruksaky vyrobené. V roku 2023 je do popredia kladený dôraz na prírodu, a tak prírodné materiály vedú na plnej čiare. Stále viac obľúbené sú aj prírodné farby, ktoré sa ľahšie kombinujú s oblečením.

Ďalším populárnym štýlom sú vintage a retro ruksaky, ktoré prinášajú nostalgický a šarmantný vzhľad. V neposlednom rade by sme nemali zabudnúť na farebné a vzorované ruksaky, ktoré dodajú vášmu outfitu šmrnc.

Pozri aj: TOP 3 farby oblečenia, ktoré nosiť počas leta, keď sa veľa potíš. Ideálne pre ženy i mužov!

• Trendy farby ruksakov v roku 2023

Farby majú veľký vplyv na celkový vzhľad a dojem. V roku 2023 sa očakáva rôznorodosť farieb, ktoré môžete zvážiť pri výbere svojho ruksaku. Prvenstvo majú pastelové farby a najmä odtiene ako je púdrová ružová, mätová, baby modrá alebo svetlo fialová. Práve pastelové odtiene vnesú jemnosť a ženskosť do každého outfitu. Rovnako platí, že tieto farby sa dajú ľahko kombinovať.

Ak vás pastelové farby neohúrili, tak sa skúste poobzerať po iných farbách – výrazných alebo neutrálnych. Výrazné farby dokážu prilákať pozornosť a zároveň dodajú vášmu vzhľadu energiu a originalitu. V tomto prípade voľte farby ako je žltá, oranžová alebo smaragdovo zelená.

Ste skôr práve za neutrálnejšie farby? Tak v tom prípade vás dozaista nesklame dámsky ruksak v béžovej, hnedej, sivej alebo čiernej farbe – je to bezpečná voľba a, takpovediac, stávka na istotu.

Čo by ste však povedali na metalické odtiene? Ruksaky s metalickým leskom, ako napríklad strieborná, zlatá alebo bronzová, sú stále trendy. Tieto farby pridávajú outfitu sofistikovanosť a eleganciu. Sú vhodné pre špeciálne príležitosti alebo keď chcete docieliť výrazný štýlový efekt.

Čo sa týka farieb, tak k dispozícii máte široký výber dámskych ruksakov. Nechajte sa inšpirovať aktuálnymi trendmi, no zároveň si zachovajte svoju autenticitu a vyjadrite svoju individualitu cez farbu ruksaku.

• Vzory a potlače na dámskych ruksakoch

Rok 2023 sa nesie v znamení geometrických tvarov, kvetinových potlačí a etnických vzorov. V prípade, že sa nebojíte experimentovať a stále hľadáte prvok, ktorý by bol pomyselnou čerešničkou na torte, tak voľte nielen kvetinové vzory, ale aj zvieracie motívy. Či už leopardí vzor alebo hadí, tieto vzory sú stále populárne a pridávajú outfitu štýlový a divoký nádych. Tieto vzory sú výrazné a odvážne, vďaka čomu sú ideálne pre ženy, ktoré sa rady odlišujú.

Čo poviete na prúžky? Tento námornícky vzor je na leto ako stvorený. Prúžky však môžu byť hravé a farebné alebo elegantné a jednoduché. Ktorú verziu zvolíte?

• Funkčnosť dámskych ruksakov

Platí, že ruksak by mal byť v prvom rade funkčným prvkom a až tak tým estetickým. Okrem vzhľadu by ste teda mali svoju pozornosť zamerať aj na jeho funkčnú stránku.

Plánujete ruksak nosiť na výlety alebo na nákupy, alebo skôr len do práce či na prechádzky? Odpovedzte si na túto otázku a zvážte jeho veľkosť. Následne si vyberte ruksak s dostatočným objemom a vnútornými priečinkami.

Samozrejme, ruksak by mal byť aj vodoodolný. Vďaka tejto vlastnosti ochránite všetko, čo v ruksaku budete nosiť – či už to bude mobilný telefón, pracovné dokumenty a iné dôležité cennosti.

• Prírodné materiály sú IN

V dobe, keď sa všetci zameriavajú na ekológiu a naše životné prostredie, sa do popredia dostávajú prírodné materiály. A práve tie dizajnéri využívajú pri navrhovaní a tvorbe dámskych ruksakov. Prírodné materiály majú svoje výhody z hľadiska trvácnosti, ekologickej udržateľnosti a pohodlia pre používateľa.

Medzi ne môžeme zaradiť bavlnu, konope, kožu alebo bambus. Ruksaky z bavlny sú často ľahké a mäkké, čo zvyšuje pohodlie pri nosení. Ruksaky vyrobené z konopných vlákien sú pevné a majú vysokú odolnosť voči vlhkosti.

Kožené ruksaky sú luxusnejším kúskom. Teda, ak hovoríme o pravej a nie umelej koži. Kožené ruksaky sú trvácne (vydržia roky) a odolné.

Zaujme ťa aj: Ľanová košeľa je na leto must-have kúskom: TOP inšpirácie, ako ju nosiť a kombinovať

Ako nosiť dámsky ruksak?

Vybrali ste si ruksak, ktorý spĺňa vaše požiadavky, zapadá do vášho štýlu a hlavne – oslovil vás na prvý pohľad? Tak v tom prípade ostáva už len jedno – naučiť sa, ako dámsky ruksak nosiť štýlovo. V tomto prípade máte tri možnosti – ruksak môžete nosiť na oboch ramenách, na jednom ramene alebo v ruke.

  • Na oboch ramenách – dámske batohy sú tradične navrhnuté s dvoma popruhmi. Je to z dobrého dôvodu – prenášanie ťažších vecí, napríklad notebooku do práce, školských pomôcok, nákupu z obchodu a pod. Z toho dôvodu je ideálne nosiť batoh na oboch ramenách, aby sa jeho váha rovnomerne rozložila na celý chrbát. Ale nebojte sa! Aj v tomto prípade môžete vyzerať sofistikovane a moderne. Závisí však od toho, aký batoh zvolíte.
  • Na jednom ramene – najobľúbenejší spôsob, ako nosiť batoh štýlovo, je na jednom ramene. Tento štýl sa dá dosiahnuť tak, že si vytvorte voľný, ležérny vzhľad prevesením ruksaka cez rameno.
  • V ruke (na štýl kabelky) – elegantný, klasický a sofistikovaný štýl nosenia ruksaku. Jednoducho len odstráňte popruh a noste ho za rúčku.

Odporúčame: Ľanová móda je opäť v kurze! Ktoré kúsky by nemali chýbať v tvojom šatníku?

Ako kombinovať dámsky ruksak s oblečením?

Pri kombinovaní ruksaku s oblečením je dôležité zohľadniť štýl, farby a príležitosť. Ruksak môže byť skvelým doplnkom k športovému, ležérnemu alebo dokonca elegantnému oblečeniu.

Preferujete trend tón v tóne alebo inak známy aj ako monochromatický vzhľad? Tak v tom prípade voľte farbu ruksaku, ktorá sa k vášmu monochromatickému štýlu bude hodiť. Platí teda, že oblečenie i doplnky by mali byť v rovnakej farbe alebo tóne. Medzi dve najpoužívanejšie farby patrí biela z čierna. Je totižto oveľa jednoduchšie skombinovať celý outfit v týchto dvoch „neutrálnejších“ farbách ako outfit, ktorý by mal byť napríklad v zelenej, oranžovej či inej výstrednej farbe.

Tiež platí, že k outfitu v neutrálnejších farbách sa hodí aj výraznejší ruksak – teda ruksak vo výraznejšej farbe alebo vzore.

Milujete výstrednosť a ste rady stredobodom pozornosti? Tak v tom prípade vás dozaista osloví trend „color blocking“. Je to technika, ktorá z vás spraví stredobod pozornosti kdekoľvek, kam vkročíte. Základom je zvoliť dve výraznejšie farby, ktoré k sebe ladia a doplniť ich neutrálnejšími alebo výraznejšími doplnkami. To znamená, že môžete voliť napríklad zelené nohavice, oranžové tričko a k tomu výrazný modrý ruksak. Fantázii a kombinácii farieb sa v tomto prípade medze nekladú.

Rok 2023 sa nesie v znamení denimu. A dokonca kombinácie denim a denim sú viac než horúcejším trendom. Denim má výhodu v tom, že je nadčasový a v šatníku sa žiaden kúsok nestratí. Už len také džínsové nohavice, známe ako rifle, sú na prehliadkových mólach obdivované rok čo rok. Raz sú to skinny jeans, ktoré nás dostanú do kolien, inokedy zase mom jeans alebo boyfriend jeans. No i také džínsové šaty sú prvkom, ktorý by nemal chýbať v žiadnom šatníku.

Výhodou denimu je jeho nadčasovosť a variabilita. Hodí a sa k nemu čokoľvek. Neutrálnejší i výraznejší dámsky ruksak. Nebojte sa preto práve tejto kombinácie a využite ponuku džínsových šiat na MODIVO.

S ruksakom si môžete vytvoriť akýkoľvek outfit. Pri jednoduchej elegancii voľte napríklad plisovanú sukňu a ľahkú blúzku. K tomu lodičky a môžete vyraziť do práce. Na prechádzku mestom zvoľte vzdušné zavinovacie šaty, ktoré dolaďte o dámsky ruksak. Ak nie ste „sukňový typ“, tak voľte ľanové nohavice alebo šortky. Voľba je len na vás. Ruksak je univerzálnym doplnkom, ktorý sa hodí k akémukoľvek outfitu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 21.07.23 19:14

MM
karma
100.00

praktické, ale skôr pre mladšie ročníky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní