Hľadáte elegantný outfit do práce? Poradíme Vám!

Hľadáte elegantný outfit do práce? Poradíme Vám!

Väčšina z nás pracuje v kancelárii päť dní v týždni a nájsť spôsoby, ako každý deň vyzerať elegantne a štýlovo rozhodne nie je jednoduché. Obzvlášť náročné to môže byť pre dámy, ktoré majú obmedzený rozpočet, no stále chcú vyzerať dobre, aby zapôsobili na svojich spolupracovníkov. V niektorých prípadoch sa na prácu v určitých zariadeniach skrátka vyžaduje, aby ste vyzerali dobre. Či už je elegancia váš štýl alebo povinnosť, a bez ohľadu na to, či je váš šatník obmedzený z hľadiska ekológie alebo financií, riešenie zostáva rovnaké. Vyberte si niekoľko skvelých elegantných kúskov, ktoré môžete jednoducho kombinovať naprieč vašim šatníkom, a v ktorých budete každý deň vyzerať elegantne a noblesne. My vám poradíme niekoľko outfitov, ktoré vám dodajú sofistikovanosť a pomôžu vám zvýrazniť vašu osobnosť.

Športová elegancia pre dámy, ktoré milujú šport

Športová elegancia sa nosí nielen vo väčšine kancelárií, ale aj v mnohých prostrediach mimo práce. Pokiaľ je vo vašom pracovnom prostredí povolené nosiť džínsy či topánky s otvorenou špičkou, máte vyhraté. Kúskom, ktorý budete v tomto prípade milovať, sú elegantné dámske nohavice. Investujte do kvalitného jednofarebného kúsku, ktorý môžete kombinovať naprieč vašim šatníkom, a s ktorými dokážete vytvoriť outfit na takmer akúkoľvek príležitosť. V tomto prípade ich môžete skombinovať  s bielym tričkom a sandálmi na opätku, prípadne môžete siahnuť po bielej košeli a teniskách. V zime zase môžete outfit doplniť ležérnym svetrom a kabátom. Garantujeme vám, že v tomto outfite budete vyzerať nielen trendy, ale aj žensky, nehovoriac o tom, ako pohodlne sa v ňom budete cítiť.

Pozri aj: Dámska vesta PUFFER: Ako ju nosiť a kombinovať?

elegantný outfit do práce

Zdroj: Shutterstock®

O niečo elegantnejšie v smart a business casual

Smart casual je ďalšou formou neformálneho biznis oblečenia so štýlovým nádychom. V tomto prípade môžete zahrnúť viac trendových kúskov oblečenia. Stále sa nachádzame v mierne ležérnej oblasti, kde už ale tenisky budete musieť vymeniť za lodičky, a tričká za blúzky. Tento typ biznis oblečenia je vhodný do flexibilnejších kancelárií, a môžete ho nosiť ja na voľný čas. Smart casual pre ženy môže zahŕňať blejzre, šaty, svetre, nohavice, sukne, blúzky, podpätky, elegantné dámske nohavice, šperky a kabelky. Skúste teda napríklad skombinovať tmavofialovú puzdrovú sukňu, hodvábnu staroružovú blúzku, a outfit doplňte čiernymi lodičkami a zaujímavou kabelkou vo farebnej kombinácií čiernej a fialovej. Budete vyzerať dokonale.

Hlavne elegantne a profesionálne

Business professional je tradičná forma oblečenia používaná v konzervatívnejších prostrediach alebo spoločnostiach s prísnymi pravidlami obliekania. Často sa vyskytuje v odvetviach ako účtovníctvo, bankovníctvo, financie, vláda alebo právo. Pravidlom číslo jedna je, že oblečenie vám musí perfektne sedieť. Mali by ste mať preto upravené a dobre padnúce šaty, sukňu alebo dámske nohavice. Topy by mali zahŕňať elegantné košele na gombíky alebo blúzky v kombinácii so sakom. Nezabudnite na klasické podpätky nie vyššie ako 8 centimetrov, mokasíny alebo oxfordky. V oblasti doplnkov platí minimalizmus. Skvelým outfitom je v tomto prípade napríklad dámsky nohavicový kostým. Vybrať si môžete z nespočetného množstva farieb, zvoľte si napríklad obľúbenú modrú, alebo zelenú. Dámske elegantné nohavice a sako doplňte krémovou hodvábnou blúzkou a čiernymi koženými lodičkami.

Inšpiruj sa: Ako vyzerá dámska flanelová košeľa v outfite? BOŽSKY, ak ju správne skombinuješ!

štýlový outfit do práce

Zdroj: Shutterstock®

Keď je potrebné vyzerať skutočne formálne

Business formal je vyhradený pre špeciálne udalosti, akými sú napríklad slávnostné odovzdávanie cien, špeciálne večere, pracovné večierky alebo iné dôležité udalosti. V tomto prípade potrebujete nielen vyzerať skvelo, ale musíte si i zachovať vašu profesionalitu. Vhodný je nohavicový kostým tmavej farby, dlhšia sukňa alebo kostýmové šaty. V niektorých prípadoch môžu byť vhodné i dlhé večerné šaty. Ako topánky zvoľte lodičky, sandále, oxfordky alebo mokasíny. Vyskúšajte napríklad elegantné červené puzdrové šaty tesne po kolená, ktoré doplňte čiernymi lodičkami a červenou alebo čiernou listovou kabelkou https://modivo.sk/c/zeny/tasky-a-kabelky/kabelky/listove-kabelky. Môžeme vám garantovať, že si vás budú pamätať úplne všetci vaši obchodní partneri, a to nielen ako skvelú obchodníčku, ale aj ako najštýlovejšiu ženu večera.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 17.02.22 14:21

MM
karma
100.00

toto obdobie mám už za sebou, našťastie som mala zamestnanie, kde stačilo neformálne oblečenie, často i športové, keďže sme často chodili aj po stavbách

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.02.22 15:37

JK
karma
100.00

Investujem do kvalitného jednofarebného kúsku, ktorý môžem kombinovať podla potreby a je to fajn

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní