Najčastejšie mýty o zdraví, ktorým veríš: Spôsobujú mikrovlnky rakovinu?

Najčastejšie mýty o zdraví, ktorým veríš: Spôsobujú mikrovlnky rakovinu?

Existuje mnoho mýtov, ktorým veríme, ale v skutočnosti nie sú vôbec pravdivé. Už minulý týždeň sme vám priniesli článok, v ktorom sme búrali mýty o zdraví. Ak ste doposiaľ využívali pravidlo piatich alebo desiatich sekúnd a verili ste, že mrkva podporuje videnie, alebo ste vravievali svojim deťom, že musia piť mlieko, aby mali silné kosti, tak už viete, že to v skutočnosti nie je pravda. Všetko sú to len klamlivé informácie, ktoré sa aj napriek tomu šíria medzi nami všetkými. A dnes tu máme pre vás pokračovanie tohto článku. Tých mýtov totižto existuje oveľa viac.

Síce môžu vyznieť ako veľmi dobré rady pre zdravie, pretože sú opradené mnohými historkami a odporúčaniami našich starých mám, ale pravda sa ukrýva niekde úplne inde. Poďte sa teda pozrieť na ďalšie mýty, ktorým (možno) veríte aj vy!

Zaujme ťa: 5 spôsobov, ako využiť pivo v domácnosti: To naozaj toto dokáže?!

škodí mikrovlnka zdraviu

Zdroj: Shutterstock®

Mikrovlnné rúry spôsobujú rakovinu

Áno, najčastejšia polemika v súvislosti s mikrovlnnými rúrami. Každý má na ňu svoj názor. Jedni hovoria, že sú najväčšou zlobou pre naše zdravie, pretože pri ohrievaní jedla menia jeho štruktúru, ktorá prispieva k rozvoju rakovinových buniek v našom organizme. Iní zastávajú názor, že mikrovlnné rúry sú viac-menej neškodné, a preto sa nemusíme obávať ich používania.

To, že mikrovlnné rúry spôsobujú rakovinu, je len hoax, o ktorý sa postarali v Rusku. Tam údajne zakázali používať mikrovlnky, pretože škodia zdraviu. Ale aká je pravda? Mikrovlnky sa v Rusku predávajú aj naďalej, pretože neohrozujú ľudské zdravia. Ak by to bolo inak, tak mikrovlnky by sa už dávno prestali vyrábať. Nemyslíte?

škodí žuvačka zdraviu

Zdroj: Shutterstock®

Žuvačky v bruchu vydržia sedem rokov

Žuvačky samé osebe prispievajú k tvorbe slín, čím prispievajú k vyčisteniu ústnej dutiny. Navyše dych osviežujú, tak prečo ich občas nepožuvať? V detstve sa nám rodičia báli dávať žuvačky, pretože si uvedomovali, čo sa môže stať, ak ich prehltneme. V prvom rade sme vždy boli upozorňovaní na to, že nám žuvačky môžu polepiť črevá. V druhom rade sa hovorievalo, že žuvačka v bruchu vydrží až sedem rokov. Ale kto prišiel na tento údaj? Ktovie!

Pravdou však je, že naše črevá a žalúdok nedokážu žuvačku stráviť, preto s ňou robia to, čo so zvyškom jedla – jednoducho ju vylúčia. A veru, sedem rokov to netrvá!

čo pomáha na opicu

Zdroj: Shutterstock®

Vyrovnávacie poldeci

Veselá noc za vami, ale ťažký deň pred vami. Ak ste to málinko prehnali s alkoholom, tak je najlepšie ráno po prebudení dorovnať hladinu. Hovorí sa, že jeden „na popravku“ vždy pomôže. Ale prečo si to robíme? Síce vám jeden pohárik neuškodí a možno pomôže, ale v konečnom dôsledku len predlžujete svoje utrpenie. Alkohol totižto dehydruje a spôsobuje horšiu opicu. Triezvenie nie je príjemné, no radšej ako poldeci „na popravku“ si doprajte domáci vývar, ktorý je v tomto prípade oveľa lepším riešením.

Neprehliadni: Odborníci prezradili, ako vyzerajú zdravé nechty a ako ich dosiahnuť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 28.10.19 07:24

ĽŠ
karma
100.00

Mýty, ktorým zaručene netreba veriť!

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 28.10.19 18:11

karma
107.00

Ale verili sme statočne všetci..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní