Najlepšie alternatívy behu: Skús týchto 5 efektívnych cvičení!

Najlepšie alternatívy behu: Skús týchto 5 efektívnych cvičení!

Beh by sme pokojne v tejto chvíli mohli pasovať za najobľúbenejšie kardio na svete. A niet sa čomu čudovať. Behanie dokáže rozprúdiť krv a rozpohybovať celé telo azda ako žiadny iný šport. Ako to však býva, sto ľudí, sto chutí, a preto beh nebude nikdy obľúbeným športom pre všetkých. Ak patríte do klubu ľudí, ktorí by sa hýbali radi, no beh výsostne nenávidia, prinášame vám najlepšie alternatívy behu, ktoré ho dokážu nahradiť.

Švihadlo či vlastná váha

Beh sa dá nahradiť rôznymi efektívnymi cvičeniami, na ktoré v niektorých prípadoch nepotrebujete nič (len seba) alebo len veľmi drobné náčinie v podobe švihadla alebo činiek, ktoré sa dajú dokonca nahradiť napríklad fľašami s vodou. Podstatné je, že k týmto cvičeniam nepotrebujete žiadny stroj, a teda sa dajú praktizovať v podstate hocikde.

  • Skoky cez švihadlo. Vrátiť sa do detstva sa niekedy naozaj oplatí. Nájdite svoje staré švihadlo, ktoré bolo zapadané prachom a začnite skákať. Len 10 minút intenzívneho skákania denne dokáže urobiť divy, v niektorých prípadoch dokáže mať efekt až ako 30-minútový ľahký beh. Pri skákaní cez švihadlo majte vždy pevné telo.

Vyskúšaj aj: Skvelé cviky na vonkajšie stehná: Skrášli svoje nohy správnymi cvikmi

ako sa robí plank

Zdroj: Shutterstock®

  • Cviky s vlastnou váhou. Nazývajú sa aj kalistenika a na cvičenie s vlastnou váhou môžete využiť verejné športoviská dostupné takmer v každom meste. A aké cviky sem patria? Napríklad výťahy na tyči, obyčajné kliky aj drepy či drepy s výskokom. Ak máte doma činky, dajte si ich do rúk pri drepovaní. So závažím môžete robiť aj brušáky. Inšpiráciu na kalistenické tréningy nájdete aj na Youtube.
  • Plank v pohybe. Plank je skvelý cvik na posilnenie tela a je to aj skvelé kardio, ak k nemu pridáte pohyb. Skúste horolezca alebo sa v planku pohybujte po predlaktiach. Uvidíte, ako vám to zdvihne tep.
čo je spinning

Zdroj: Shutterstock®

Kardio na stroji

Sú typy ľudí, ktoré doma jednoducho cvičiť nevedia, a preto navštevujú kruhové tréningy či posilňovne. Ak máte členstvo v miestnej posilke, využite naplno stroje, ktoré ponúka. Na ktorých mašinách dokážete rozprúdiť krv ako pri behu?

  • Spinning. Či už budete na stacionárnom bicykli makať sami, alebo sa prihlásite na spinning tréning, bicyklovanie je jednou zo skvelých alternatív behu. Ak sa rozhodnete pre individuálny tréning na stacionárnom bicykli, naštudujte si, ako striedať intenzitu šliapania a tiež to, ako a kedy meniť sed za polohu v stoji.
  • Veslovací trenažér. Simulátor veslovania je skvelý stroj, vďaka ktorému dokážete spáliť oveľa viac kalórií ako pri behu. Precvičíte pritom obrovské množstvo svalov, ak nie všetky.

Ak je vaša posilňovňa vybavená strojom menom VersaClimber, skúste svoje kardio odcvičiť práve na ňom. Nedá naň dopustiť napríklad herecký predstaviteľ Rockyho Silvester Stalone. Ide však o stroj, ktorý vyžaduje pokročilé schopnosti a v našich posilkách nie je až tak rozšírený.

Bude sa ti páčiť: Ako vyprať zájdené kuchynské utierky? Vďaka týmto trikom budú ako nové!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 24.11.19 07:14

ĽŠ
karma
100.00

Efektívne cvičenia ako alternatíva behu a nielen...

  • 0
Odpovedať

Veronika Marejková 24.11.19 19:10

VM
karma
109.00

Jeeej zaskakat si na svihadle ako malé dievča :) to by sa mi páčilo. Asi si nejaké svihadle zasa raz zoženiem;)

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 25.11.19 13:55

MB
karma
108.00

tak za mňa beh nemôžem kvoli kĺbom ale taký jumping si doprajem a tiež cvičenie vlastnou váhou, vtedy človek zistí aký je ťažký a aké slabé telo má ak netrénuje..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní