Registrácia Prihlásenie

RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta


Sezóna šťavnatých broskýň je v plnom prúde. Kto by ich nemiloval? Sú predsa sladké a plné vitamínov. Známe sú mnohé účinky broskýň. Vedeli ste napríklad, že majú protistresové vlastnosti alebo že podporujú udržiavanie dobrej hladiny cukru v krvi? Ak si ich nemôžete nazbierať vo vlastnej záhradke, môžete sa vybrať napríklad na samozber broskýň a priniesť si tak domov poriadne množstvo chutných plodov na zaváranie, vypekanie aj jedenie.

A keď už budete mať doma lahodné broskyne a nebudete vedieť, čo s nimi ďalej, vyskúšať môžete i tieto chutné broskyňové taštičky z lístkového cesta, ktoré sú nenáročné na prípravu a hotové za pár chvíľ. Sú ideálnym pohostením pre návštevu, no dokonale sa hodia i k nedeľňajšej poobednej kávičke. Už ste na ne dostali chuť? Tak hor sa do pečenia, veď sú na stole raz-dva!

Odporúčame: Najlepšie cuketové recepty: Jednoduchá rýchla príprava a nebíčko v ústach

broskyňové taštičky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • 2 – 3 broskyne
  • 2 – 3 lyžice kryštálového cukru
  • práškový cukor
  • vajíčko na potretie
  • chia semienka

Pozri aj: Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

broskyňové recepty

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Rozmrazené lístkové cesto si natenko rozvaľkáme, poprášime práškovým cukrom a nakrájame na kocky s veľkosťou približne 12 x 12 centimetrov. Okraje každého kúska cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Následne si pripravíme broskyňovú plnku. Ovocie nakrájame na drobné kúsky a tie do zmäknutia podusíme na panvici s kryštálovým cukrom a trochou vody.
  • Do prostriedku každého kúska lístkového cesta dáme 1 až 2 lyžice ochladnutej broskyňovej plnky. Potom k sebe preložíme dva opačné konce cesta, aby nám vznikla taštička v tvare trojuholníka a jej okraje popritláčame vidličkou.
  • Taštičky natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme chia semienkami. Na posyp však môžete použiť čokoľvek, čo nájdete doma (mak, ľanové semená a pod.), prípadne tento krok i vynechajte.
  • Taštičky presunieme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180 °C dozlatista, čo je okolo 15 minút. Po miernom vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
- Galéria
1 z 11

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Ľubica Šťastná 18.08.19 06:23

ĽŠ
karma
110.00

Jednoduché, rýchle, ...skrátka mňam!

  • 0
Odpovedať

Ivana Fajdelová 18.08.19 17:02

IF
karma
-1.00

To musí byť dobrotka :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 18.08.19 20:43

MC
karma
110.00

výborný recept a v pravý čas dozrievania broskýň.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 21.08.19 19:53

MM
karma
105.00

rýchlosť sa cení, hlavne v lete

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Incapet collagen pre zvieratá: Skutočne ho potrebujú domáci chlpáči?
Inšpirácie

Incapet collagen pre zvieratá: Skutočne ho potrebujú domáci chlpáči?

  • 92
  • 1
  • 25.10.2019
Tanečný víkend s Mirkou Kosorínovou na Donovaloch: Nechaj sa zviesť!
Voľný čas

Tanečný víkend s Mirkou Kosorínovou na Donovaloch: Nechaj sa zviesť!

  • 69
  • 2
  • 27.08.2019
Čo spôsobuje albinizmus? Prejavom nie je len svetlá pokožka!
Inšpirácie

Čo spôsobuje albinizmus? Prejavom nie je len svetlá pokožka!

  • 81
  • 0
  • 05.09.2019
TOPlist