Registrácia Prihlásenie

Recept na chutné mini pizze – pochutnajú si vegetariáni aj mäsožrúti!


Milovníkov pizze asi nemusíme hľadať dlho. Toto typické talianske jedlo má fanúšikov dozaista po celom svete. Tento pokrm má síce určitý charakteristický tvar aj postup prípravy, ktoré sa v podstate nemenia, no jeho obrovskou výhodou je jeho chuťová variabilita. Jednoducho povedané, na okrúhle cesto si môžete dať spomedzi potravín prakticky čokoľvek. Povolená je zelenina, rôzne druhy mäsa či syrov a pokojne i nejaké to ovocie. Zabudnúť nemôžeme ešte na to, že voliť si môžeme medzi pizzou s tenkým alebo naopak hrubým cestom, či dokonca plnenými okrajmi.

Síce stále hovoríme len o pizzi, jej chuť však môže byť vždy o čosi iná a jedinečná. Každý si jednoducho môže vyskladať pizzu podľa svojich predstáv, pričom fantázii sa medze nekladú. Dnes vám i my prinášame recept na pizzu, aj keď nie takú úplne klasickú. Pripravili sme si totiž pre vás recept na mini pizzové koláčiky, ktoré sú ľahké na prípravu a skvelo sa hodia ako občerstvenie na oslavy, párty, pre návštevy alebo aj k večernému filmu. Patríte medzi milovníkov pizze aj vy? Tak v tom prípade sa neváhajte pustiť do pečenia!

Ochutnaj aj: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

recept na mini pizze

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 1 PL olivového oleja
  • 10 g droždia
  • štipku soli
  • paradajkový pretlak
  • syr
  • pizza korenie
  • strúčik cesnaku
  • oblohu podľa chuti: šunka, kukurica, paradajky, bazalka
pizzový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Z múky, vody, oleja, soli a kvásku z droždia si vypracujeme cesto, ktoré následne necháme poriadne nakysnúť.
  • Vykysnuté cesto opatrne rozvaľkáme a rozkrájame na rovnaké časti. Ich veľkosť závisí od toho, aké veľké chcete mini pizze mať. Ak zvolíte menší priemer, z jedného cesta upečiete pokojne aj 16 kúskov. Z každej časti cesta následne vytvarujeme okrúhly pizzový koláčik. Jednotivé mini pizze môžete prípadne z cesta i povykrajovať, napríklad pomocou šálky so širším priemerom.
  • Jednotlivé mini pizze následne poukladáme na plech a ich okraje natrieme olivovým olejom s trochou roztlačeného cesnaku. 
  • Vrch cesta potrieme pretlakom (ten je možné dochutiť cukrom, bylinkami či pizza korením).
  • Následne už na vrch pokladáme obľúbené ingrediencie. My sme polovicu koláčikov pripravili so šunkou a kukuricou a druhú polovicu s paradajkami a bazalkou. 
  • Mini pizzové koláče nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť do zlatista pri teplote 180 °C až 190 °C.
  • Po miernom ochladnutí ihneď podávame. Dobrú chuť!

Vyskúšaj aj: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

- Galéria
1 z 8

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Ľubica Šťastná 06.09.19 05:54

ĽŠ
karma
115.00

Pochutia si naozaj všetci; tiež radi pripravujeme.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 06.09.19 23:45

karma
119.00

Pizzu robievam,lebo ju tak isto všetci ľúbime,ale takéto šikovné kolieska som ešte neskúšala.Určite vyskúšam a prekvapím rodinu.

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 07.09.19 14:32

MC
karma
117.00

pizzu máme radi a vyskúšam aj tento recept

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Sebarozvoj s koučkou: Najväčšie riziko v živote je neriskovať
Inšpirácie pre sebarozvoj

Sebarozvoj s koučkou: Najväčšie riziko v živote je neriskovať

  • 57
  • 2
  • 14.08.2019
Najkrutejší vodcovia v dejinách ľudstva: Pozri sa, čo spôsobili!
Voľný čas

Najkrutejší vodcovia v dejinách ľudstva: Pozri sa, čo spôsobili!

  • 31
  • 2
  • 10.09.2019
Najpodivnejšie povery zo sveta, ktorým ľudia veria: Pozor na trinástku!
Voľný čas

Najpodivnejšie povery zo sveta, ktorým ľudia veria: Pozor na trinástku!

  • 141
  • 6
  • 09.06.2019
TOPlist