Placky s medvedím cesnakom, ktoré nahradia aj chlieb

Placky s medvedím cesnakom, ktoré nahradia aj chlieb

    • Zdieľaj:
  • 118
  • 6

Milujeme medvedí cesnak, pretože ho môžeme pridať do akéhokoľvek pokrmu, ktorému dodá lahodnú, jemne cesnakovú chuť a arómu. A aj keď klasický cesnak nemusíte práve kvôli jeho prenikavej vôni a chutí, tak medvedí cesnak si obľúbite. Jeho chuť je jemnejšia a nie je taká výrazná ako to je v prípade klasického cesnaku. Práve preto sa medvedí cesnak pridáva do rôznych nátierok, ktoré chutia najlepšie na čerstvom chrumkavom pečive. Vyskúšať sa oplatí aj maslo s medvedím cesnakom, bujón s medvedím cesnakom či dokonca aj pesto, ktoré si môžete zmiešať s nakrájanými cherry paradajkami a mozzarellou.

Dnes si však spolu pripravíme placky s medvedím cesnakom, ktoré dokážu zasýtiť, preto sú vhodne aj namiesto pečiva. Pokojne si tieto placky môžete spraviť aj ako prílohu k polievke. Zo surovín uvedených nižšie vám vyjde menší počet placiek. Preto ak máte veľký hlad alebo veľkú rodinu, tak ich neváhajte pripraviť hneď z dvoch či troch dávok. Ak ich chcete len ochutnať a vyskúšať, tak sa riaďte postupom nižšie.

chlebové placky s medvedím cesnakom

Zdroj: Shutterstock®

Na placky budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 160 ml horúcej vody
  • 2 ČL soli
  • medvedí cesnak
  • olivový olej
  • olej na vyprážanie

V miske si múku zmiešame so soľou, vodou a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie alebo vložíme do vrecka a dáme na 2 hodiny do chladničky. Kým nám cesto bude odpočívať v chladničke, tak si umyjeme medvedí cesnak, osušíme a nasekáme ho na menšie kúsky.

Odležané cesto si vyberieme a dáme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto prehnetieme a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme olivovým olejom, posypeme medvedím cesnakom a zrolujeme do rolády. Roládu následne narežeme na menšie slimáky a tie rozvaľkáme na placky. Každú placku opekáme z každej strany na oleji na rozpálenej panvici. Placky sú najlepšie čerstvo upečené!


    • Zdieľaj:
  • 118
  • 6
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 23.03.21 09:42

KK
karma
106.00

vyzerajú lákavo

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 23.03.21 12:07

MB
karma
100.00

už čakám len ten cesnak, u nás ešte málo rastie.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 23.03.21 15:28

JK
karma
-1.00

Mňam hneď by som si dal

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 23.03.21 16:59

MG
karma
104.00

Tak toto ma zaujalo.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 23.03.21 21:04

karma
107.00

Mám ešte trochu medvedieho cesnaku zamrazeného,tiež ho dávam aj do placiek,do pomazánok,na pečené zemiaky,skrátka,kde sa dá.Už sa teším na novú úrodu cesnaku,ved čerstvý je čerstvý.A musím si znovu namraziť,aby sme mali aj v zime :-)

  • 0
Odpovedať

Peter Gavlas 25.03.21 22:50

PG
karma
-1.00

Vyzerajú fantasticky

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

5x recept na domácu ústnu vodu: Skúsiš mätovú alebo so šalviou?
Vyrob si sama

5x recept na domácu ústnu vodu: Skúsiš mätovú alebo so šalviou?

  • 56
  • 2
  • 18.01.2021
Kozmetické novinky pre krajší pocit od značky Dermacol: Spríjemní si tieto dni!
Novinky

Kozmetické novinky pre krajší pocit od značky Dermacol: Spríjemní si tieto dni!

  • 104
  • 6
  • 03.03.2021
VIDEO: Zimná večerná rutina v starostlivosti o pleť
Nechty

VIDEO: Zimná večerná rutina v starostlivosti o pleť

  • 134
  • 6
  • 27.12.2020
TOPlist